Tento měsíc v kinech (7)

Jaká knižní adaptace se tento měsíc objeví v našich kinech?

~ Červenec 2015 ~

Daleko od hlučícího davu (Far from the Madding Crowd)
Podle literární předlohy: Daleko od hlučícího davu ~ Thomas Hardy (Argo, 2015)
Datum premiéry: 9.7.2015

Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) je krásná a také hodně svéhlavá. A jako mnoho svobodomyslných žen, to ani ona nemá lehké. Tím spíše, že žije ve viktoriánské Anglii druhé poloviny 19. století. Bathsheba se v okamžiku, kdy po svém strýci zdědí usedlost v panství Wessex, promění z obyčejné venkovské dívky v nezávislou a cílevědomou statkářku. A to z ní dělá lákavou partii pro to, čemu se zatím snaží vyhnout – manželství.

Nejprve odmítne lásku chovatele ovcí Gabriela Oaka (Matthias Schoenaerts), zklame i naděje zámožného starého mládence Willliama Boldwooda (Michael Sheen). A rozhodne se na zděděném statku hospodařit sama, bez mužské pomoci. V tehdejší době to byla nevídaná odvaha, ale Bathsheba díky svým schopnostem, přímočarosti i vrozenému šarmu uspěje.

Pak ale vstoupí do jejího života mladý, pohledný, sebevědomý a arogantní seržant Frank Troy (Tom Sturridge). Přesně takový muž, s kterým by se racionální a sebevědomá Bathsheba rozhodně nezahodila. A k překvapení předchozích nápadníků právě on v ní dokáže probudit vášeň. Vášeň, která se stane osudnou nejen Bathshebě.

 

Ant-Man
Podle literární předlohy: Ant-Man ~ Stan Lee, Jack Kirby, Larry Lieber (komiks, Marvel)
Datum premiéry: 16.7.2015

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět.

 

Papírová města (Paper Towns)
Podle literární předlohy: Papírová města ~ John Green (Knižní klub, YOLI, 2014, 2015)
Datum premiéry: 23.7.2015

Po filmu Hvězdy nám nepřály přichází do kin další filmová adaptace podle románu spisovatele Johna Greena. Nyní je to snímek podle knihy Papírová města. Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen, normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku Margo.

Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lucy Lillianne napsal:

    jů, těším se na Ant-Mana 🙂
    Lucy Lillianne recently posted..Poslední denMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..