Suma sumárum za květen, červen 2015

Další dva měsíce utekly jako voda a vy určitě chcete vědět. co pěkného jsem si pořídila, co jsem dostala na recenzi a co se událo nového.

Knihy, které jsem si koupila:

Sumarum_KC_01

Tuhle fotku jste už možná viděli na Instagramu, nebo Facebboku. Je to celý můj úlovek knih, nechtělo se mi to fotit znovu, tak snad omluvíte všechny ty letáčky ještě okolo a tááák. Svět knihy nebyl letoš vůbec špatný, když se podívám na tu hromádku, utratila jsem letos o pětistovku méně a počet knih a dalších srandiček je daleko vyšší.

U BB/artu měli stejně jako loni a předloni akci na 2+ 1 kniha zdarma, takže jsem si pořídila třetí a čtvrtý díl série Viráti – Šifra a Únos – a myslím, že třetí díl Hry lží do své sbírky knih Sary Shepard, od níž jsem zatím četla jen Roztomilé malé lhářky, první díl, a první díl Lží. A to už je tolik dílů venku a já je všechny prostě musím mít.

Splynutí a Girl Online jsem si pořídila u stánku Joty, kde jsem taky dostala skvělé ovívátko do těch veder. Splynutí je pokračování Čistého, který se mi moc líbil. Gril Online je hodně diskutovaná kniha a i když vím, že nejspíš nebude zrovna nejúžasnější, mám Zoellu jako vlogerku moc ráda a baví mě sledovat její videa, takže si její knihu ráda pořídím.

U Mladé fronty jsem si pořídila Zrzka všem učaruje a jako bonus jsem do tašky dostala obří kalendář Tři bratři, který už poputoval k sestře, a knížečku Dobrý voják Švejk. Jak zatočit se slimáky jsem koupila za třicet kaček u Metafory pro svého dědečka, který žije svou zahrádkou a neustále ničí slimáky 😀

U Fantom Printu jsem ukořistila výtisk Pevnosti zdarma a čtyři knihy dohromady za 80 kaček. Druhý díl Noční směny a celou sérii Syn stínu. Plnou cenu bych za to nedala, ale odolejte téhle neuvěřitelné nabídce.

Dále jsem si ze Světa knihy odnesla ze stánku Slovartu diář s Marilyn Monroe na rok 2015 (no jo, v květnu :D) a k tomu jsem dostala malý Paper blanks zápisníček. Od Euromedie jsem si díky heslu odnesla balíček pohlednic s citáty z knih YOLi a ještě jsem dostala i dvě placky. U jistého neidentifikovatelného německého stánku jsem ulovila růžový diářek s megacool citátkem.

Sumarum_KC_03

Během června jsem si pořídila díky lákačce ze Světa knihy Lahodně s Ellou a Sladký život bez cukru. Obojí díky 20% slevě do Dobrovského, odkud jsem si odnesla ještě i Hrej vabank.

Na Lahodně s Ellou jsem se hodně těšila, protože mě zaujala už na veletrhu, ale abych pravdu řekla, jsem z jejího obsahu docela zklamaná. Tak nějak jsem od toho čekala víc. Je tam zbytečně moc okecávaček toho, proč to a tamto vlastně dělá, až to člověka přestane brzo bavit. Více každopádně až v mé recenzi na Netradičně.

Sladký život bez cukru jsem si zatím jen zběžně prohlédla, ale vypadá obsahově zajímavěji a věřím, že se dost přiučím a něco využiju i k dalšímu měsíci s paleo stravou. Na Hrej vabank jsem zvědavá, ale ještě pořád jsem se nějak neodhodlala přečíst si třetí díl, protože vím, že mě bude asi emočně ždímat.

A nakonec tu mám knihu Restart a Melvilův knižní preservativ, které mi Sayury přivezla z Brna. Nový obal na čtečku jsem potřebovala už dlouho a tenhle nový červený mi zatím naprosto stačí. Restart byl bonus pro to, jak nabsírat znalosti pro podnikání, tak uvidíme, jak mi to půjde.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Sumarum_KC_02

Ztracený ostrov je třetí díl série Gideon Crew, která není vůbec špatná – jak jste se ostatně mohli dočíst v mých recenzích předchozích dvou článků. Tenhle díl pomalu dočítám a nestačím se divit, co jsou autoři schopní vymyslet. Na Past jsem hodně zvědavá, protože se mi tahůe dystopická netradiční série moc líbí, těžko říct, jak to celé vlastně skončí.

Deset malých nadechnutí a Jedna malá lež jsou sice knihy série, kterou už mám v angličtině celou načtenou, ale v rámci chystané tour si knihy přečtu také v češtině. Pokud je ještě nemáte, určitě si je pořiďte, anebo sledujte můj blog a zkuste své štěstí v chystané soutěži.

Sérii Merry Gentry mám od nakladatelství Epocha na recenzi a jsem na knihy zvědavá. Raději jsem si nečetla moc recenzí, abych se nenechala ničím ovlivňovat. Oba palce nahoru dávám za české obálky, které se opravdu hodně povedly.

~ Uveřejněné recenze ~

Kerstin Gier – První stříbrná kniha snů

Dan Wells – Ruins

Kerstin Gier – Druhá stříbrná kniha snů

Samantha Young – Hero

Emma Chase – Overruled

Elle Kennedy – The Deal

Rainbow Rowell – Fangirl

Elle Kennedy – The Mistake

Emma Chase – Zaskočený

Abbi Glines – You Were Mine

Melissa Keil – Life in Outer Space

Monica Murphy – Owning Violet

Monica Murphy – Stealing Rose

Monica Murphy – Fair Game

Rick Riordan – Hádův chrám

Kylie Scott – Lead

Kylie Scott – Deep

Abbi Glines – Kiro’s Emily

Abbi Glines – When I’m Gone

Jessica Spotswood – Sister’s Fate

V květnu skončilo Jarní dumání 2 a myslím, že jsem nebyla jediná, koho bavilo odpovídat na témata a číst si názory ostatních. Dále se začátkem června rozjel taky druhý ročník Zpěvavého léta. Já se chystám napsat svůj první příspěvek za knihy z června, tak uvidíme, jak se mi to podaří.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Charmedka napsal:

    Tolik knížek, nádherná hromada. Hrej vabank už jsem četla a líbila se mi, i když ze všech nejméně. Merry Gentry jsem četla zatím jen první díl, miluji Anitu Blake a tohle bylo obrovské zklamání.
    Charmedka recently posted..Knižní hitparáda – Červen 2015My Profile

  2. Lucy Lillianne napsal:

    Za dva měsíce to je teda slušná hromádka a těch recenzí… 🙂 To bych taky potřebovala zvládat 😀
    Lucy Lillianne recently posted..Ukázka knihy #164 Ostrov šedých mnichůMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..