V červnu 2015 vychází – 2. část

Druhá část přehledu toho, co u nás tento měsíc vychází.

~ Česko ~

Dobrý v posteli
Jennifer Weine

10.6.2015
Domino

Naši osobnost a osud neutvářejí ostatní. Utváříme je sami.

Osmadvacet let ubíhal život Cannie Shapirové bez větších zádrhelů, tedy když pomineme fakt, že její otec dávno škrtl dceru ze svého života, což matka vyřešila navázáním ne úplně konvenčního vztahu. Cannie je odhodlána nenechat se tím převálcovat: má přece vcelku hezký život, přátele, psa a zajímavou práci. Dokázala se dokonce smířit i se svými křivkami, které by někteří mohli považovat za přebujelé.

Usilovně udržovaná duševní rovnováha se zbortí ve chvíli, kdy si Cannie ve společenském časopise přečte lehce urážlivý článek svého bývalého přítele, nazvaný Miloval jsem korpulentní ženu. Všechny obranné mechanismy i podpůrné berličky přestanou najednou fungovat. Cannie se ocitá na šikmé ploše, na jejímž konci je už jen zoufalství a deprese.

I z takových neutěšených míst se ale člověk může dostat, pokud o to opravdu stojí. Cannie prožije zlomový rok, v němž se vypořádá se všemi svými ztrátami i prohrami a pokusí se zjistit, kým vlastně je. Protože jedině tak bude moci přijít na to, kým vlastně chce v budoucnu být.

Poblázněné (Roztomilé malé lhářky #13)
Sara Shepard

10.6.2015
BB/art

Roztomilé malé lhářky zjistily, že A nepracuje sama, a odhodlaly se konečně jednat. Hanna se stará o jednu z obětí, které po sobě A zanechala. Emily v psychiatrické léčebně pátrá po Alisonině minulosti. Spencer si najala soukromé očko, aby stopovalo její stalkerku. Do toho se provalilo Ariino temné islandské tajemství. A k jejímu překvapení se ukazuje, že jediný člověk, před kterým chtěla Aria pravdu navždy skrývat, zřejmě od začátku o všem věděl.

Ach, jsou rozkošné – lhářky si myslí, že mě i s komplicem stáhnou ke dnu. Jenže my si před nimi neustále držíme deset kroků náskok. A příštím tahem je zasáhneme přesně.

Učedník
Matharu Taran

12.6.2015
ALPRESS

Než mu schopnost přivolávat démony obrátila život naruby, byl Fletcher prostým kovářským pomocníkem. Nyní se má stát válečným mágem a bojovat proti divokým orkům, kteří ohrožují jeho vlast.

Jenže po moci touží i falešní šlechticové a ti tajně připravují zradu. Osud císařství leží ve Fletcherových rukou a jeho jediným pomocníkem je démon Ignatio…

Topím se v tobě (Falling #1)
Jasinda Wilder

15.6.2015
Ikar

Nell Hawthorneová a Kyle Calloway spolu vyrůstali od dětství. Všichni předpokládali, že se ti dva jednou dají dohromady. A ono se tak opravdu stalo… zamilovali se do sebe. Byla to první láska se vším všudy a budoucnost byla plná příslibů – až do onoho osudného dne.

Když Kyle tragicky zahyne, Nell jako by ztratila celý svůj předchozí život, vše, co měla a v co věřila. Kyleův náhlý odchod však navždy změní i jeho staršího bratra Coltona. Když se Nell poprvé s Coltonem setkávají na Kyleově pohřbu, oba jsou zranitelní jako nikdy dřív.

Po roce se opět potkávají v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí, zatímco Colton se jí snaží přiblížit. Nedaří se mu to, ale nemůže si pomoct – nedokáže Nell pustit z hlavy. Cestu k sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství. A také pocity viny…

Jak dlouho dokážeme nést vlastní tajemství?

A jakou sílu má odpuštění?

Moje recenze

Hřebec (Cocktail #3)
Alice Clayton

15.6.2015
Mladá fronta

Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože?

Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte.

Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano?

Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?

Ochraňuj mě (Opatruj mě #2)
Maya Banks

17.6.2015
Baronet

Arial vyrostla jako adoptivní dcera zámožných rodičů. Její minulost obestírá tajemství a s jejím původem ji pojí jediné – schopnost telekineze. Po zmizení rodičů a pokusu o únos se Arial obrátí na Beaua Devereauxe, jenž se při práci pro rodinnou bezpečnostní agenturu setkal už s mnoha podivnostmi a záhadami. Nečekal však, že ho krásná klientka s neobvyklými schopnostmi začne přitahovat. To, co mělo být jednoduchým úkolem, pouhou další zakázkou, se brzy promění v něco mnohem osobnějšího…

Sběratel kostí, 4. vydání (Lincoln Rhyme #1)
Jeffery Deave

17.6.2015
Domino

V západní části New Yorku začal řádit šílený vrah, který své zohavené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem. Záměrně za sebou nechává drobné stopy, které dokáže rozluštit jedině zkušený kriminalista. Ten však leží trvale na lůžku, paralyzován od krku až po prsty na nohách. Z tohoto důvodu se spojí s mladou ambiciózní policistkou Amélií, která se vlastně stává rukama a nohama svého ochrnutého kolegy.

Ochráncům zákona se pomalu daří utahovat smyčku okolo krku neznámého pachatele. Sběratel kostí, jak mu začnou říkat, má však své vlastní plány a postupně se mu daří zbavit se smrtícího sevření a přehodit ho na své pronásledovatele. Počet zohavených obětí mezitím stále vzrůstá…

Říjnový seznam
Jeffery Deaver

17.6.2015
Domino

Domníváte se, že už vás Deaver nemůže ničím překvapit? Může. Touto knihou.

Začátek tohoto neobyčejného krimirománu najdeme vlastně na jeho konci. Alespoň podle tradičních pravidel žánru. Která ovšem Jeffery Deaver převrací na hlavu.

Gabriela McKenzieová zoufale čeká na zprávy o své unesené šestileté dcerce. Konečně se otevřou dveře. Do místnosti ale nevstoupí policie ani vyjednavač. Je to únosce a v ruce drží zbraň.

Ještě před dvěma dny vedla Gabriela normální život. Jak je možné, že se všechno najednou takhle zvrtlo? Nejenže má zaplatit půl miliónu dolarů jako výkupné, ale musí také odevzdat záhadný dokument nazvaný Říjnový seznam. Nikdy dříve o té listině neslyšela. Ví jen tolik, že patřila bývalému šéfovi, který uprchl před policejním vyšetřováním neznámo kam…

Od nedělního večera k pátečnímu ránu se odvíjí chytře vybudovaný děj, v němž nás autor nutí neustále přehodnocovat dříve předložená fakta. A když v samotném závěru konečně vyvstane úplný obraz děje, nezbude nám než užasnout nad tím, k jakému mistrovství Deaver dovedl umění literární manipulace.

Černé lži
Alessandra R. Torre

23.6.2015
Mystery Press

Layana Fairmontová vyrostla obklopená luxusem. Životním stylem svých rodičů sice odjakživa pohrdá, bohužel je ale na nejlepší cestě propadnout se do stejného snobského stereotypu. Dokud nepotká Branta, jenž obrátí její svět vzhůru nohama.

Brant Sharp je počítačový génius a miliardář, skrývá však temné tajemství. Tajemství, které by mohlo ohrozit nejen jeho vztah a budoucnost s Layanou, ale i vše, co za svůj život vybudoval. Když Layana procitne z pohádky a odkryje Brantovu masku, přijde o vše, čemu věřila.

A tehdy vstupuje do jejího života Lee. Bezstarostný, mnohdy hrubý a zároveň neskutečně sexy. Lee je Brantovým pravým opakem. Dohromady tvoří dokonalou bytost a Layana rozehrává nebezpečnou hru.
Může doufat v budoucnost s mužem, kterého miluje, a zároveň získat i toho, po němž touží?

Ledové pohlazení (Psyové/měňavci #3)
Nalini Singh

30.6.2015
Fantom Print

Judd Lauren a Brenna Kincaidová by nemohli být odlišnější – on je chladný psyský voják, ona živočišná vlčice. A přesto je něco spojuje. Oba byli zrazeni těmi, jimž nejvíce věřili, a oba hledají způsob, jak se s tím vyrovnat.

Na PsyNetu byl Judd Šípem – členem elitního komanda, které se na rozkaz Rady Psyů nezastaví před ničím. Potom však zběhl a nyní využívá svých temných schopností k tomu, aby křížil Radě její temné plány.

Brenna Psye nenávidí víc, než cokoli na světě. Byl to totiž právě psyský šílenec, který ji unesl a týdny mučil a přestože mu unikla, nadále ji pronásledují děsivé sny plné násilí, krve a smrti. Její schopnost vnímat čiré zlo je nyní tak silná, že má strach, aby se sama nestala vražedkyní.

Když se v doupěti smečky objeví první mrtvola, stává se Judd Brenninou jedinou šancí na vypátrání skutečného vraha. A také její jedinou nadějí, že získá zpátky svůj život.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..