V červnu 2015 vychází – 1. část

Další měsíc je ve své polovině, proto vám ukážu ty nejzajímavější kousky, které by vám neměly uniknout.

~ Česko ~

Proroctví ráje
Graham Brown

1.6.2015
Knižní klub

Moudrost víry. Moc vědy. Hříchy člověka…
Zásilka doručená do budovy OSN v New Yorku obsahuje výhrůžnou zprávu kontaminovanou neznámým vysoce infekčním virem. Několik dní nato najde francouzská policie v opuštěném domě na předměstí Paříže tělo umučeného věhlasného genetika – jeho otisky se našly na nebezpečné zásilce a jeho dávný přítel, bývalý agent CIA a někdejší žoldák Hawker, chce zjistit, co se stalo. Spojí síly s agentkou Národního výzkumného institutu Danielle Laidlawovou a společně se vydávají po stopách vrahů i vysoce tajného výzkumu. Pátrání a kusé informace je nasměrují z ulic Paříže na aukci v katakombách pod Bejrútem a přes iránskou poušť až k vůdci apokalyptické sekty, vybaveného zbraní, která může lidstvu zajistit věčný ráj – nebo rozpoutat peklo na zemi.

Babička pozdravuje a omlouvá se
Fredrik Backamn

1.6.2015
HOST

Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyzrálá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá.

Elsa je jiná než ostatní. Kromě babičky nemá žádné další kamarády, ale to jí nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou.

Jenže i v nejkrásnějších pohádkách se občas objeví zlý drak a do boje proti nepříteli se Elsa musí vydat úplně sama. Má doručit tajemný dopis a adresátovi vyřídit, že babička pozdravuje a omlouvá se. Netuší, že přitom drží v rukou klíč k největšímu a nejdůležitějšímu dobrodružství, které se kdy v babiččině pohádkové říši odehrálo.

Mezi červenou a černou (Velké století #3)
Jan Guillou

1.6.2015
HOST

Lauritz, Oscar a Sverre se po skončení první světové války setkávají v Berlíně. Válka si i na nich vybrala svou daň. Britové Oscarovi v Africe zabavili majetek. Sverreho milovaný Albie padl v boji a Sverre musí opustit panství, které mu bylo po téměř dvacet let domovem. Lauritz a Ingeborg odcházejí z Bergenu, poté co jejich syna málem ubijí jeho norští spolužáci za to, že je poloviční Němec. Zvyknout si na život v Berlíně a Saltsjöbadenu nějakou dobu trvá a brzy přicházejí bouřlivá dvacátá léta. Vypadá to, že se Německo staví na nohy a Evropané si nedokážou představit, že by ještě někdy mohla vypuknout válka. Stejně jako všichni ostatní, ani rodina Lauritzenů nevidí temný stín nepředstavitelného zla, které uvrhne svět do ještě většího neštěstí.

Příliš mnoho Kateřin
John Green

2.6.2015
Ikar

Colin byl odjakživa mimořádně chytrý. Jenže pomůže mu genialita k tomu, aby se dočkal štěstí v lásce? Zatím všechny Kateřiny se s ním rozešly. Snad by měl na Shakespeara radši zapomenout?!

Je léto a Collinovi skončila škola. Už zase je sám a bolí to. Ale třeba je to taky úžasná příležitost. Možná by měl vzít život do svých rukou a vyrazit na prázdninovou cestu…

Nádherná svatba (Katastrofa #3)
Jamie McGuire

2.6.2015
Fortuna Libri

Už víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. Ale víme, jak se to stalo?
Proč Abby požádala Travise o ruku?
Co tajili jeden před druhým?
Kde strávili svatební noc?
Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl?

Moje recenze

Pomsta (Kráska a zvíře #1)
Nancy Holder

3.6.2015
Baronet

Jako mladistvé zachránil Catherine Chandlerové život tajemný cizinec, který má schopnost se proměnit ve zvířecího tvora. O devět let později, již jako policejní detektiv, Catherine odhalí jeho identitu.

JVincent ji přitahuje a postupem času se spolu sblíží, ale Catherine ví, že jejich vztah musí přede všemi tajit, protože je pro oba nebezpečný.

JBěhem záhadného výpadku proudu v New Yorku dojde k únosu Angela DeMarca, syna jedné z nejmocnějších místních rodin. Catherine začne na případu pracovat se svou partnerkou, Tess Vargasovou, a vzápětí se doslechnou o další hledané osobě – otec Cat zmizel ze své vězeňské cely na Rikers Islandu.

JVincent se ze všech sil snaží Cat pomoci, ale jak napětí narůstá, pár uvízne v pasti, z níž vede jediná cesta ven. Oba se musí postavit minulosti a prokázat sílu své lásky.

Prokletí
Lisa Jackson

3.6.2015
Domino

Vrátit se do rodného domu. Začít nový život… Anebo projít peklem děsivých vzpomínek.

Sarah McAdamsová se rozhodla začít nový život: přestěhuje se do Oregonu a zrekonstruuje chátrající rodný dům. Její dcery Jade a Gracie nejsou viktoriánskou barabiznou na břehu řeky nijak zvlášť nadšeny a na příjezdové cestě začne o správnosti svého nápadu pochybovat také Sarah. Vybaví se jí vzpomínky na chladnou odtažitou matku, na nevlastní sestru, která beze stopy zmizela… a také na noc před dávnými lety, kdy se samotná Sarah záhadně ocitla na střeše domu, celá bez sebe, v horečnatém blouznění.

O domě se v kraji povídá, že je prokletý od okamžiku, kdy se ze střechy zřítila jeho první obyvatelka. Sarah jako malá cítila, že by na těch řečech mohlo něco být, a teď se jí se stejným dojmem svěřuje i dcera. Jenže Sarah nemá na takové historky čas, protože se musí zaobírat spoustou jiných, pro ni mnohem důležitějších věcí.

Začne se bát, teprve když se z nedalekého městečka začnou šířit hrozivé zprávy o zmizelých dospívajících dívkách. Teprve tehdy ji staré stěny sténajícího domu dostanou do děsivého sevření. Kdesi hluboko v paměti má ukrytý klíč k rozluštění nanejvýš reálného nebezpečí. Záleží jen na ní, jestli se dokáže postavit tváří v tvář svým nejhorším obavám, aby zastavila pradávnou noční můru, která jí chce znovu vtrhnout do života…

Kosti nikdy nelžou
Kathy Reichs

3.6.2015
BB/art

Na doktorku Temperance Brennanová se s prosbou o pomoc nečekaně obrací detektiv z oddělení odložených případů v Charlotte. Dvě vraždy dětí sice dělí tisíce kilometrů, ale jedno mají společné – pachatele. Před lety Anique Pomerleauová v Kanadě unesla a zabila několik dívek a jen o vlásek unikla zatčení. Pro Tempe i detektiva Andrewa Ryana, kteří případ vyšetřovali, to tehdy byla zdrcující porážka. Nyní se Pomerleauová jako noční můra znovu objevuje ve Spojených státech a vše svědčí o tom, že je zapletená do vražd ve Vermontu a Severní Karolíně. Vzápětí zmizí další dívka a nezvratné důkazy jednoznačně potvrzují, že hrůzovláda Pomerleauové pokračuje.

Chopí se Tempe výzvy? Podaří se jí napodruhé zastavit nebezpečnou psychopatku? Bude muset vypátrat bývalého parťáka Andrewa Ryana, který po úmrtí dcery zmizel neznámo kam, diplomaticky tišit spory mezi místní policí a federály a v neposlední řadě se postavit i svým vlastním skrytým démonům.

Vykoupená (Škola noci #12)
P.C.Cast, Kristin Cast

4.6.2015
Knižní klub

Neferet konečně dosáhla svého a jako nesmrtelná bohyně Temnoty se chce ujmout vlády nad Tulsou a poté nad celou pozemskou říší. Boj proti ní se zdá marný. Jedinou nadějí je Zoey a její vidoucí kámen, který jí propůjčuje moc nad starou magií. Jenomže to by Zoey musela nejprve přijít na to, jak s kamenem správně zacházet – když ho naposledy použila, ublížila svým přátelům a několik nevinných lidí to stálo život. Čas se ale krátí, a dokonce ani sami nesmrtelní nedokážou Neferet vzdorovat. Zachrání Zoey svět?

Vodopád (Atlantida #2)
Lauren Kate

9.6.2015
YOLI

Sedmnáctiletá středoškolačka Eureka Boudreauxová z Louisiany je z pokolení žen se zvláštním a děsivým prokletím: jejich slzy mohou rozpoutat potopu světa, stejně děsivou, jako byla ta biblická. Nesmí proto nikdy plakat.

Když se ale ocitne v ohrožení Eurečina rodina i její láska k tajemnému chlapci Anderovi – členovi sekty Sadařů, jejímž posláním je likvidovat dědičky prokletých slz –, Eureka se slzám neubrání. Svět se během krátké doby ocitá pod vodou a jediný, kdo může zvrátit zánik světa a zabránit návratu ztělesněného zla v podobě dávného krále Atlantidy, je sama Eureka.

Proto se s Anderem, svou rodinou a nejlepší kamarádkou vydává přes oceán do tureckých hor. Tam v jeskyni ukryté čarodějnou clonou před zraky okolí žije další odpadlík sekty Sadařů, Solon. Jen on zná tajemství Atlantidy i toho, jak by Eureka mohla zabránit jejímu návratu nad hladinu. V boji o záchranu zbytku planety má však dívka obětovat to nejdražší – své nejbližší, svou lásku i svoje sny.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..