Tento měsíc v kinech (6)

Ani tento měsíc není zrovna plný na filmové adaptace (ne)oblíbených knih. Musím ale říct, že mě podle traileru hodně zaujaly Temné kouty a to jsem knihu nečetla.

~ Červen 2015 ~

Sedmero krkavců
Podle literární předlohy: Sedmero krkavců ~ povídka Boženy Němcové
Datum premiéry: 4.6.2015

Pohádkový příběh vychází z klasické pohádky Boženy Němcové „Sedmero krkavců“. Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky… Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci.

Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké – sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů.

 

Temné kouty (Dark Places)
Podle literární předlohy: Temné kouty ~ Gillian Flynn (Knižní klub, 2014, 2015)
Datum premiéry: 18.6.2015

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny.

Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Anika Rodriguez napsal:

    Miluji filmové adaptace na pohádky, takže Sedmero krkavců je pro mě volba numero uno 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..