Padlo mi do oka (7)

Tento pátek tu pro vás mám 5 jednorázových letních „románků“, které vám zpříjemní nejedno letní odpoledne – i když jedna z knih vychází asi až v září 😀

Proof of Forever ~ Lexa Hillyer
Tenhle kousek mě zaujal na první pohled svou obálkou. Líbí se mi to naznačení ležatké osmičky jako znaku nekonečna, i to že se skládá z jednotlivých fotek. Celkové barevné pojetí je jasně letní, navíc se příběh týká letního tábora.

Joy, Tali, Luce a Zoe veděly, že se jim čas v kempu Okahatchcee nebezpečně krátí, ale slíbily si, že i po jeho skončení zůstanou kamarádkami. Jenže ani po dvou letech svůj slib nesplnily a jejich přátelství vyšumělo. Tedy až do chvíle, kdy na scénu přijde jenda fotobudka, která je přemístí do doby, kdy jim bylo patnáct, do léta, kdy se vše změnilo. Společnými silami musí přehrát minulost ve stejném pořadí, aby se mohly dostat do budoucnosti… jenže v průběhu nezůstane nic utajněno.

The Night We Said Yes ~ Lauren Gibaldi
Tuhle knihu jsem v poslední době viděla na řadě zahraničních blogů, kde si ji blogerky hodně vychvalovaly. Je to jen další klasická romanťárna. Sama jsem ale zvědavá, jaké to vůbec bude, protože někteří knihu prý ani nedočetli.

Před Mattem měla Ella plán. Přenést se přes svého ex. Odmaturovat bez větších problémů. Přestěhovat se z Orlanda někam pryč. Jenže pak se na scéně objevil Matt – roztomilý, plachý a obrýlený basák – a její plány vzaly rázem za své. Matt do jejího života přinesl plno zážitků, ale pak znenadání zmizel a vzal si s sebou i její srdce. Pak se po roce vrátil s plánem, jak oživit jednu noc, kdy říkali ano každé výzvě, jenže Ella neví, jestli si Matt druhou šanci vůbec zaslouží.

Joyride ~ Anna Banks
Další kniha, které jsem si všimla na zahraničních blozích. Většinou si podobné kousky na čtení neberu, protože málokterá kniha dokáže překvapit svým svénářem, ale tahle byla docela dobře hodnocená. Navíc se mi líbí, že jsou hrdinové své opaky, to by mohla být sranda.

Už jsou to roky, co byli rodiče Carly deportováni. Teď bydlí se svým bratrem, pilně studuje a pracuje, aby vydělala rodičům na návrat z Mexika. Arden býval na škole hvězdný quaterback. Randil s kdejakou blonďatou populární holkou a užíval si života se svou sestrou Amber. Teď je ale Amber mrtvá a za její smrt viní Arden otce, místního šerifa, který před psychickým problémem své dcery raději přivíral oči. Carly nechce dělat problémy a pomoci svým rodičům, Arden nechce plnit sny svých rodičů. Když se jejich cesty střetnou, zjistí, že mají společného víc, než by si mysleli.

The Summer of Chasing Mermaids ~ Sarah Ockler
Téhle knihy jsem si všimla díky tomu, že má jít o retelling Malé mořské víly… a tu já zbožňuju. Tedy… tu verzi od Disneyho, ne tu se špatným koncem, chápeme? Nevím, nakolik tady bude to převyprávění silné, ale rozhodně jsem zvědavá.

Elyse, nejmladší z šesti sester, byla předurčena k tomu, aby zářila. Jedna nehoda na lodi jí ovšem tento sen vzala a teď nejkrásnější zpěvačka v Tobagu nemůže zpívat. Nemůže ani mluvit. Aby změnila prostředí, přijme nabídku kamarádky navštívit zátoku Atargatis, místo, které je pojmenováno po první mořské víle. Nečekala by, že se zde seznámí s místním playboyem Christianem, který se k ní jako jeden z mála nechová jako by byla ze skla. Neustále ji k něčemu vyzývá a oceňuje způsob, s jakým jedná s jeho mladším bratrem Sebastianem, který věří, že Elyse je ve skutečnosti mořská víla…

Truest ~ Jackie Lea Sommers
No a na poslední kousek jsem narazila úplnou náhodou. Anotace toho zase tolik neprozrazuje, ale myslím, že by to mohlo být pohodové odpočinkové počteníčko, které má zatím samá pochvalná hodnocení.

Silas Hart rozhodně zahoupal poklidnými vlnami malého městečka ve Westlin Beck. Silas je úplně jiný, než ostatní kluci v Green Lake. Je zvídavý, má poetického ducha, rád filozofuje nad životem a taky je občas pěkně nesnesitelný… a taky hodně přitažlivý. Jenže Silas má sestru – a ta má tajemství. A West má přítele. A život v Green Lake se má navždy změnit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Adelle napsal:

    The Night We Said Yes má nádhernou obálku! Nalákala jsi mě, určitě se po ní podívám! :))
    Adelle recently posted..Recenze: Nikdy nic nekončíMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..