V květnu 2015 vychází – 2. část

Druhá část přehledu knih vycházejících tento měsíc.

~ Česko ~

Nenasytná (Crossfire #4)
Sylvia Day

15.5.2015
Fortuna Libri

Gideon Cross je bojovník. Přestože pochází z bohaté rodiny, od začátku se musel prát o své místo na slunci. Násilí a trauma, které prožil, z něj udělaly člověka, který jen tak někomu nedůvěřuje. I když si celé roky stavěl kolem srdce zeď, teď ho odevzdal Evě Tramellové – a daroval jí i své sexy tělo. Eva však musí vědět, že nic není zadarmo. Opravdu se Eva bude muset vzdát své nezávislosti, aby si udržela muže, bez kterého si nedokáže svůj život představit? Nebo se jí podaří přinutit Gideona, aby ustoupil? Srážka dvou světů na sebe nenechá dlouho čekat. Eva a Gideon jsou manželé, ale postupně přicházejí na to, že největší utrpení i největší rozkoš je čeká ve chvílích, kdy se z nich stávají nesmiřitelní protivníci.

Hell Boys
M. T. Majar

15.5.2015
Fantom Print

Osamělé ženy z Chicaga vědí, kam zavolat, když chtějí mužskou společnost. O jejich spokojenost se postarají pánové z Hell Boys, agentury, která bohatým dámám zajišťuje doprovod na společenské akce… i trochu víc.

Jedním z „pekelných chlapců“ je i Ryan Christensen, sexy mizera, který si umí své zákaznice omotat kolem prstu. Když ale dojde k brutální vraždě jedné z jeho klientek, Ryan zjišťuje, že skutečné peklo teprve začíná. Netuší, komu se připletl do cesty, jisté je pouze jedno: jde mu o život…

Všichni jsme z toho úplně na větvi
Karen Joy Fowle

18.5.2015
Plus

Jako malá holka byla Rosemary pořádně upovídaná. Když chtěla rodičům něco vyprávět, prosili ji, ať začne raději rovnou uprostřed příběhu, aby se vůbec někdy dobrala jeho konce. Teď je Rosemary mladá vysokoškolačka, která toho moc nenamluví. A hlavně nemluví o své rodině. Ani my vám zatím příliš neprozradíme: snad je to, že ačkoli je Rosemary je dnes jedináček, dříve mívala sestru ve stejném věku, skoro dvojče, a staršího bratra. Oba sourozenci se ale z jejího života už dávno vytratili. Jak a proč k tomu došlo, představuje velké rodinné tajemství. Na její sestře Fern bylo totiž něco opravdu výjimečného a zvláštního. A Rosemary je odhodlaná vypoveďet teď její příběh; začíná zprostředka a vrací k začátku. A ve třetině knihy na čtenáře čeká velké překvapení…

Kočičí gen: Restar
Thomas C. Brezina

18.5.2015
Fragment

Katie je nositelkou kočičích genů, které ji do těla aplikovali její rodiče, biochemici. Po šokujících událostech musí Katie opustit svůj milovaný ostrov a všechny své blízké. Nepřátelé jdou po ní a ona se musí schovat. Zmizet z povrchu zemského, splynout s davem.

V novém městě a s novým jménem začíná znovu. Stíny minulosti ji ale stále pronásledují, nepřátelé jdou po její stopě. Se silou lvice a s pomocí svých zvláštních schopností se pouští do boje. Bude na to sama nebo je lidí jako ona víc?

Bílá noc (Harry Dresden #8)
Jim Butcher

18.5.2015
Triton

Někdo jde po členech chicagského magického společenství, lidech, kteří praktikují „amatérskou“ magii a jejichž nerozvinuté schopnosti jim nedovolují stát se plnohodnotnými čaroději. Někteří mizí, jiní umírají zdánlivě vlastní rukou. U jedné z vražd ale pachatel zanechává osobní vzkaz, vizitku, kterou může objevit jenom Harry Dresden.

Harry se vydává po stopě vraha, ale během vyšetřování nachází důkazy, které ukazují jediným směrem – na jeho nevlastního bratra Thomase. Aby bratra očistil, pouští se Harry do boje s přesilou nadpřirozených sil a nebezpečně přitažlivým pokušením.

Když prohraje, mnoho lidí, včetně jeho bratra, zemře…

Nesmrtelnost (Padlí andělé #6)
J.R.Ward

20.5.2015
Baronet

Potom, co se nedobrovolný spasitel lidstva Jim Heron vzdal jedné výhry v souboji dobra a zla a následující kolo prohrál, se démonka Devina dostává do vedení. Aby zamezil zkáze celého světa, musí Jim zbývající dvě duše zachránit… i za cenu sebeobětování s nejistým výsledkem.

Nálada v táboře padlých andělů je na bodu mrazu. Sissy Bartenovou, kterou Jim vysvobodil z pekla, sžírá vztek a žárlivost. Adrian, který v zájmu dílčího vítězství přišel o jedno oko a fyzickou kondici, stále truchlí pro Eddieho. Archanděl Colin, pološílený ze ztráty svého přítele, chystá pomstu.

Naopak Devina cítí, že má konečné vítězství na dosah. Na rozdíl od Jima zná totožnost posledních dvou duší, a opojená vidinou nadcházejícího úspěchu podléhá chování, jež je typické spíše pro smrtelníky.

Do zdánlivě bezvýchodné situace však v pravou chvíli zasáhne někdo, od koho nikdo pomoc neočekává…

Šílenství (Frank Quinn #9)
John Lutz

20.5.2015
Domino

Lidé vraždí z různých důvodů. Ti nejšílenější pro ukojení svého ega.

V hotelovém pokoji bylo nalezeno šest zavražděných žen, z toho pět studentek. Spoutaná mrtvá těla nesla známky mučení a také děsivý vrahův podpis: čelo každé oběti hyzdila tři vyřezaná písmena.

Soukromý detektiv Frank Quinn se s tímto sadistickým šílencem setkal už před lety. Oba si z tehdejšího střetu odnesli nezhojenou jizvu. Minulost obou mužů skrývá několik dalších vražd s podobným rukopisem: jeden je páchá, druhý se ho snaží zastavit. Šachová partie mezi zabijákem a policajtem pokračuje.

V nervy drásajícím souboji dvou geniálních mozků může zvítězit jen jeden. Nejde totiž jen o to, kdo zemře. Tentokrát se hraje především o to, kdo zůstane naživu – protože jedině ten bude moci svou práci dokončit.

Třináctý příběh
Diane Setterfield

20.5.2015
Domino

Spisovatelka Vida Winterová již po desetiletí okouzluje čtenáře po celém světě svými strhujícími příběhy, ale ten nejúžasnější si dosud nechávala pro sebe. Teď však cítí, že konec se neodvratně blíží, a tak se rozhodne konečně odhalit dlouho očekávaný třináctý příběh: tajemství svého života. Ale i mladičká badatelka Margaret, kterou si slavná spisovatelka zvolila za autorku svého životopisu, v sobě dusí bolest z minulosti. Obě ženy pomalu rozkrývají své osobní příběhy plné vášně, lásky, krutosti a oddanosti, protože jen pravda může ulehčit umírání a otevřít cestu kupředu.

Magie ničivá (Kate Daniels #7)
Ilona Andrews

21.5.2015
Fantom Print

Jenže Kate už není tak úplně sama. Stala se oficiální Chotí Pána šelem Currana a na jejích bedrech leží zodpovědnost za celou Smečku a každého jejího člena. Proto se také pro svého otce stává velmi snadnou kořistí. A aby toho nebylo málo, Smečka se během Curranovy krátké nepřítomnosti ocitne na prahu války s upíry, kterou musí Kate odvrátit dřív, než bude příliš pozdě, a kromě svého otce porazit i jeho pravou ruku Hugha, psychopatického válečníka, jenž se rozhodl z Kate udělat svou největší trofej…

Napůl divoký (Půlživot #2)
Sally Green

22.5.2015
YOLI

Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…

Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže

Hrej vabank (Hra #4)
Emma Hart

25.5.2015
Galatea

Ona ztratila po jeho smrti část své duše.
On ztratil svého nejlepšího přítele, který mu stál po boku v dobrém i zlém.
Ale právě tahle tragédie by je mohla svést dohromady.

Kyle Daniels by nejraději ze své mysli vymazal dva dny svého života: Noc, kdy nebyl doma a jeho přítel zemřel, a den jeho pohřbu, kterého se nezúčastnil.

Teď odjíždí z Univerzity v Berkeley na prázdniny do svého rodného města. Verity Point v Oregonu už bez Cama není to, co býval. Je to jako návrat do prázdnoty. Jedinou útěchou a zároveň jediným pojítkem s jeho přítelem je Camova mladší sestra Roxanne.

Roxy Hughesová už ale není tou stejnou dívkou, jakou si Kyle pamatoval, než odjel studovat do Kalifornie. Zničená smrtí svého staršího bratra se dostala až na okraj propasti. Únik hledá v alkoholu a sexu – hlubina zapomnění je pro ni jediný lék, který ji dokáže zbavit hrůzy té osudné noci. Je totiž jediná, kdo viděl Cama umírat.

Kyle svému příteli slíbil, že pokud se mu něco přihodí, Roxy ochrání. Ale stačil jediný polibek, který vše změnil. Stala se pro něj něco víc než jen sestra jeho nejlepšího kamaráda. Je pro něj vším, po čem touží. Ale pokud nenajde způsob, jak ji vytáhnout z temných hlubin, do kterých se propadla, může ji potkat stejný osud jako jejího bratra…

Kůže (Jack Caffer #4)
Mo Hayder

27.5.2015
Domino

Na odlehlém místě za městem byla nalezena mrtvola ženy v pokročilém stádiu rozkladu. Policie došla k závěru, že šlo o sebevraždu, a soudní patoložka tuto domněnku potvrdila. Jeden člověk však stále pochybuje: detektiv Jack Caffery. A pochybnosti se přemění v jistotu, když policejní potápěčka Blecha Marleyová vyloví ze zatopeného lomu torzo psa. Ten pes patřil mrtvé ženě. A před smrtí ho kdosi stáhl z kůže.

Caffery ví, že něco takového by před smrtí žádný sebevrah neudělal. A protože chce kolegům dokázat, že se mýlili, začne postupně pronikat do tajů předčasně ukončeného života Lucy Mahoneyové. A zatímco nalézá temná zákoutí, o nichž neměli tušení ani Lucyini blízcí, začíná se ho zmocňovat podivný neklid. Jako by ho někdo sledoval…

A pak je nalezena další žena, jejíž mrtvola jako by byla kopií té předchozí. Události nabírají rychlý spád. Caffery se ocitá v jejich víru a znovu se přesvědčuje, že každý člověk v sobě skrývá cosi temného: zavražděná žena, majitel starožitnictví, on sám… a také jeho blízká kolegyně.

Temné kouty
Gillian Flynn

28.5.2015
Knižní klub

Libby Dayové bylo sedm, když se její matka a dvě sestry staly oběťmi „satanistické vraždy“ v kansaském městečku Kinnakee. Libby přežila – a u soudu se proslavila svědectvím, že je zabil její patnáctiletý bratr Ben. O pětadvacet let později ji vyhledají členové neoficiálního spolku zaměřeného na notoricky známé zločiny. Doufají, že objeví důkazy svědčící o Benově nevině. Libby zase doufá, že na své tragické minulosti něco vydělá…

Čarovná
Alex Flinn

29.5.2015
MOBA

Nastupuju zrovna do nové školy a nikdo z mých spolužáků ani učitelů netuší, že jsem ji měla absolvovat už dávno. Netvrdnu tady, protože jsem hloupá, já prostě nestárnu. Jsem totiž nesmrtelná. A vzhledem ke svým schopnostem chci ostatním pomáhat. Ne vždycky to ale vyjde. Jenže právě teď potřebuje moji pomoc dívka jménem Emma…

Láska jako z filmu
Victoria van Tiem

29.5.2015
Mladá fronta

Kensington Shawová má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře, úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu a plánuje velkou rodinu, i přátele. Žije si zkrátka jako v pohádce. Alespoň si to snaží namluvit, přestože v hloubi duše cítí, že všechno zase tak skvělé není a že by to možná chtěla jinak…

Třeba nemuset věčně poslouchat ódy svojí matky na perfektní snachu a být si jistá, že chystaná svatba je s tím „pravým“. V práci najednou taky neví, kam dřív skočit, a kamarádce nemůže věřit? Do toho se objeví její bývalý Shane a začne jí motat hlavu tím, že ji uvádí do situací, v nichž spolu prožívají scény z filmů, na které se kdysi tak rádi dívali – třeba ze Samotáře v Seattlu, Deníku Bridget Jonesové, Pretty Woman či Hříšného tance. Stačí týden a Kensin život se ocitá v naprostém chaosu. Bradley nebo Shane? Bradley se perfektně hodí do jejich rodiny, všichni ho zbožňují. Vztah se Shanem bylo jedno velké zemětřesení, které sice onehdy skončilo pohromou, avšak když se na ni podívá, zem se chvěje dosud. Jenže svatba se nezadržitelně blíží a tlak okolí sílí. Zasáhne osud a ukáže Kensi, kdo je hlavním hrdinou ve scénáři jejího života?

Výjimeční lidé
Peter May

31.5.2015
HOST

Sázka odstartuje pátrání biologa v nevyřešených francouzských případech v prvním dílu série Akta Enzo.

Deset let stará záhada — zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole École nationale d’administration, vychovávající francouzské premiéry a prezidenty —, se stane předmětem sázky. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéru ve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo.

Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v kufru nalezeném v pařížských katakombách Enza záhy navede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..