Suma sumárum za březen, duben 2015

Další dva měsíce jsou za námi a já tu tedy pro vás mám přehled toho, co jsem si za minulé dva měsíce pořídila a co jsem dostala. Docela mě překvapilo, kolik toho nakonec bylo, když jsem si všechny knížky šla fotit.

Knihy, které jsem si koupila:

BreDub15_1

Díky slevám v Dobrovském jsem si mohla doplnit zbývající knihy ze sérii od Kalayny Price a Karen Chansce. U série Alex Craft by měl příští rok vyjít v originále čtvrtý díl, série Cassandra Palmer se u nás dočkala bohužel jen čtyř dílů a u obou sérií další knihy nejsou v plánu, ale i tak jsem si je chtěla doplnit. Hra věží byla kdysi docela in, tak jsem si řekla, že bych jí mohla dát šanci. Přece jenom mě vyšla na zlomek původní ceny.

Pořídila jsem si znovu také druhý a třetíl díl Night Huntress (v češtině Noční lovci), protože původně koupení díly mám z jiné řady, tudíž knihy nejsou velikostně stejné. Když jsem je prvně kupovala, jaksi nebyly menší formáty vůbec k dispozici a když jsem je teď na Bookdepository viděla za lepší cenu, neodolala jsem (což znamená, že se původních knih budu brzy zbavovat). A taky jsem si koupila třetí díl Night Prince, Bound by Flames. Četbu tak nějak oddaluju, protože vím, že by měla kniha končit docela cliffhangerem a nevím, jestli bych vydržela čekat až do dalšího roku na pokračování. Takhle je to čekání menší.

Konečně mám doma taky poslední díl série Dust Lands, Raging Star. Nějak jsem úplně zapomněla, že jsem sérii vlastně ještě nedočetla a že doma ani nemám poslední díl, takže teď už mi trůní v poličce a čeká na svou chvíli. Doufám, že to bude dobrý kousek. A nakonec tu mám dvě knížky, které jsem ukořistila ve slevách, aniž bych věděla, že u nás Emma Hart vůbec vyšla. Četla jsem pouze Sprostou holku v originále jako Dirty.

BreDub15_4

Při menším výletě do Ostravy jsem se samozřejmě musela stavit v Levných knihách (pomiňme fakt, že mám Levné knihy tady v Praze co by kamenem dohodil od baráku a ještě jsem tam radši nebyla, protože vím, jak by to nakonec dopadlo), kde jsem objevil tyhle kousky.

Rebelky jsem četla už kdysi v angličtině a kniha se mi dost líbila, akorát doteď tak trochu nechápu tu ujetou českou obálku. Neodbytný ctitel je další kniha z polské série Harlequin, která se k nám na trh dostala a která se mi obálkově strašně moc líbí – daleko víc než ty naše české chudinky.

Ačkoliv zbožňuju knihy Michaela Granta, ještě jsem je ani zdaleka nečetla všechny (ach jo), když jsem ale jeho první dva díly dětské série viděla za cca 30 kaček za kus, musela jsem je mít. Už se těším, až zase přijedu do Karviné, abych si mohla Výzvu i Past přečíst.

Knihy, které jsem dostala:

BreDub15_3

V podsvětí je čtvrtý knižní díl série V ringu, který jsem dostala od Zuzky, stejně jako dvojknihu speciálního vydání série Damaged. Tu sice na britském The Book Affair dostala od autorky ona, ale jelikož první díl už četla a moc ji neohromil, odvezla jsem si nakonec knihu domů já. Naopak já jsem od autorky dostala Life Before Damaged, knihu, co se zaměřuje evidentně nějak obsahově na celou rodinu Ferro. Série měla původně vycházet v češtině, ale jestli nakonec bude a u koho… to je zatím ve hvězdách.

btw Taky jste si všimli, že ten chlápek na knize V podsvětí díky úhlu fotky vypadá, jako by měl na hlavě obří stínové afro? 😀 To tak dopadá, když je na obálce uměle modelovi zakryt ksicht.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

BreDub15_2

Ebooky: Fangirl, Holka a ne ledajaká, Druhá stříbrná kniha

Knihy Vášnivý svůdník, Odpusťte mi, váš Leonard, Losing It, Od zítřka budu sexy třicítka a Den po Roswellu jsem dostala za své recenze z minulých dvou měsíců, ovšem knihy mi dorazily až v březnu a dubnu.

Na Krev polobohů se už třepu, ale nejdřív si vůbec musím přečíst čtvrtý díl. Ano, ještě jsem ho nečetla. A víte proč? Protože jsem věděla, že to čekání na poslední díl nevydržím, takhle to zblajznu rychle všechno za sebou a bude to. Horší bude, že pak začnu mít těžký absťák po Riordanových knihách a budu se modlit za to, aby Fragment začal vydávat i tu jeho novou norskou sérii. Jasně, mohla bych si knihy přečíst v angličtině, ale asi by to pro mě ztratilo své kouzlo, protože mám celou sérii načtenou ve výborném českém překladu.

Šepotání mě velice mile překvapilo… stejně jako zjištění, že většinu lidí kniha tolik nevzala. Ano, je v ní výrazná a někdy dost otravná romantická linka, ale mně ta knížka prostě děsila a zároveň neuvěřitelně fascinovala… a prostě strašně bavila. Naopak od knihy Já nejsem neviditelná jsem toho tak nějak čekala víc. Ke konci mi celá zápletka a provedení spíš přišla taková nijaká až prázdná.

Na Pána ohně jsem hodně zvědavá, protože jsem od autora ještě nic nečetla. Přiznám se, že mě nejdřív kniha zaujala svou výraznou obálkou a až poté svou anotací. A u Zaskočeného snad ani nemusím říkat, proč jsem knihu chtěla mít. Emma Chase si mě svým Zapleteným naprosto získala, navíc je to vážně sympatická ženská i naživo. Recenzi později najdete na blogu Neoluxoru, stejně jako recenzi na Druhou stříbrnou knihu. Recenze na Holka a ne ledejaká najdete v květnovém čísle magazínu Neoluxor živě. Recenzce na Fangirl by se tuším taky měla brzy objevit na blogu Neoluxoru a musím říct, že je to naprosto boží kniha, která by vám rozhodně neměla uniknout.

~ Uveřejněné recenze ~

Matthew Quick – Odpusťte mi, váš Leonard

Tina Reber – Scénář lásky

Katy Evans – Remy

Jenn Bennett – Banishing the Dark

Pamela Redmond Satran – Od zítřka budu sexy třicítka

Jeaniene Frost – Once Burned

Jeaniene Frost – Twice Tempted

J. Lynn – Důvěřuj mi

Jeaniene Frost- Up From the Grave

Marcus Sedgwick – Já nejsem neviditelná

A.G. Howard – Šepotání

Darynda Jones – Second Grave on the Left

Denise Grover Swank – Business as Usual

Dan Wells – Fragments

Abbi Glines – Rus Too Far

Abbi Glines – One More Chance

Emmy Laybourne – Cesta pustinou

A nakonec nějaké to info o tom, co se událo nového. Jelikož byl měsíc březen také měsícem knihy, mohli jsme si všichni Knižně zašifrovat. Kromě toho jsem krapet oprášila Téma týdne a v dubnu rozjela už druhý ročník Jarního dumání. Během celého dubna na blogu také probíhala knižní tour, Monumentní měsíc a nově jsem přišla s nepravidelnou rubrikou Padlo mi do oka, v níž vám ukazuju knihy a série, které bych si chtěla přečíst.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. lucie napsal:

    Šepotání a Svůdníka bych si ráda přečetla. 🙂
    lucie recently posted..Posuď knihu podle obalu #32My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..