V dubnu 2015 vychází – 1. část

Jsme v půlce měsíce a já vám přináším přehled zajímavých knižních kousků, které by vám neměly uniknout. Copak si pořídíte?

~ Česko ~

Zaskočený (Zapletený #2)
Emma Chase

1.4.2015
Mladá fronta

Na světě existují dva druhy lidí. Ti, co dvakrát měří, a ti, co rovnou řežou. Já jsem vždycky přeměřovala. Bývala jsem opatrná a ráda jsem si všechno nejdřív naplánovala. To se změnilo, když jsem potkala Drewa Evanse. Byl neuvěřitelně vytrvalý. Byl si tolik jistý sám sebou – i mnou.

Ovšem ne každá love story má šťastný konec. Mysleli jste si, že Drew a já odcváláme vstříc západu slunce? Vítejte v klubu. Teď se musím rozhodnout a jde o nejdůležitější volbu v mém životě. Drew už si vybral – vlastně se snažil rozhodnout za nás oba. Jenže to není můj styl, jak víte. Proto jsem se vrátila do Greenville. Sama. Tedy, ne tak docela…

Došlo mi totiž, že zvyk je železná košile a že se někdy musíte vrátit tam, kde jste začali, abyste se mohli pohnout dál.

Druhý díl Zapleteného navazuje na příběh Kate a Drewa po dvou letech a je tentokrát vyprávěn z pohledu Kate.

Nestydaté plavky
C. D. Payne

1.4.2015
JOTA

Rok 1957, západní pobřeží USA a mladý muž Colm s filmařskými ambicemi – tak začíná nová kniha úspěšného autora C. D. Payna. Colm odchází do malého městečka, aby zde po smrti svého strýce vedl rodinnou firmu na výrobu plavek nadměrných velikostí. Po příjezdu se obává, že ho čekají dlouhé měsíce naplněné maloměstskou nudou. Naštěstí má překvapivě krásnou kuchařku a hospodyni Jean, která je ale vůči Colmovým poklonám imunní. Mladý muž musí firmu zmodernizovat, jinak ji bude muset zavřít. Společně s kamarády dostává geniální nápad – začne šít dvojdílné plavky značky Drzé bikiny, které spočívají ve 4 miniaturních trojúhelnících spojených šňůrkami.
Podaří se Colmovi uchvátit trh úžasnými stylovými plavkami? Přesvědčí nádhernou Jean, že právě on je pro ni ten pravý?

Příliš mnoho Kateřin
John Green

2.4.2015
YOLI

Když jste zázračné dítě, otvírá se před vámi zázračná budoucnost. Nebo ne?

Colin Singleton právě maturoval, dostal kopačky od své devatenácté Kateřiny a má pocit, že jeho život skončil. Ještě že je tu jeho kamarád Hassan, který prostě žádné utápění v sebelítosti nepřipouští. Než se Colin stačí vzpamatovat, ocitne se na cestě bez cíle – a ta skončí v ospalé venkovské díře, vyznačující se jen dvěma pozoruhodnostmi: hrobem rakousko-uherského arcivévody a dívkou Lindsey. Její zásluhou Colin začne pomalu chápat, že není nutné být mladistvým géniem, abyste změnili svět…

Věž (Sanctus #3)
Simon Toyne

2.4.2015
Knižní klub

Po staletích tajemného mlčení otevírá Citadela, nejstarší obydlené místo na zemi, svoje brány. Pohled do útrob věže je však děsivý – téměř vše, co bylo uvnitř, zničila smrtelná nákaza, která se i nadále šíří. Gabriel Mann umírá a bývalá novinářka Liv Adamsová tak musí sama čelit zabijákům, kteří ji chtějí za každou cenu umlčet. Mezitím v USA pátrá agent FBI Joe Shepherd po zmizelém vědci z NASA a záhy zjišťuje, že se blíží něco, co si ani nedokázal představit – co si nikdo nedokázal představit… Závěrečný díl strhující konspirační trilogie Simona Toyneho.

Šepotání (Šepotání #1)
A. G. Howard

6.4.2015
CooBoo

Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit? Připravte se na příběh ze skutečné Říše divů!

Moje recenze

Chytrá a sexy (Sky High Air #1)
Jill Shalvis

7.4.2015
Ikar

Noah Fisher se po osudové tragédii, při níž mu zahynula milovaná osoba, zapřisáhl, že se už nebude vázat a nikoho dalšího si již tak blízko k tělu nepustí. Brání se velkým citům a především dalším zklamáním. Aby si pročistil hlavu, rozhodne se odjet na hory a vskrytu doufá, že na něj čeká i něco víc než jen obří zasněžené svahy a dobře vychlazené pivo. Proti nějakému nezávaznému románku by rozhodně nic nenamítal. A to ještě netuší, jaké žhavé dobrodružství ho na cestě za odpočinkem čeká… Plány mu totiž zhatí Bailey Sinclairová, neuvěřitelně přitažlivá kráska, která se tak snadno neopouští, a vdova po jednom z nejváženějších klientů Sky High, letecké společnosti, jíž je Noah spolumajitelem a kterou si právě Bailey vyhlédla pro realizaci svého nebezpečného plánu…

Černý led
Becca Fitzpatrick

7.4.2015
Egmont

Někdy je nebezpečí sotva patrné – až dokud není pozdě.

Britt Pfeifferová se připravovala na výlet do Tetonských hor, ale nečekala, že se k ní bude chtít přidat její bývalý přítel Calvin, který ji stále pronásleduje v myšlenkách. Jenže než stačí Britt zpracovat své city ke Calvinovi, nečekaná bouře ji přinutí vyhledat přístřeší v osamělé chatě u dvou velmi hezkých obyvatel – jenže tito muži jsou uprchlíci a uvězní ji jako rukojmí.

Britt výměnou za svůj život souhlasí s tím, že muže převede přes hory. Ví, že musí zůstat naživu dost dlouho na to, aby ji Calvin našel. Všechno je ještě horší, když Britt objeví mrazivé důkazy o vraždách, ke kterým došlo v okolních horách. Tento objev z ní však může udělat vrahovu příští oběť.

Jenže v horách není nic takové, jak se zdá, a všichni něco tají, včetně Masona, jednoho z Brittiných únosců. Jeho laskavost Britt mate. Je Mason nepřítel, nebo spojenec?

Past (Hon #3)
Andrew Fukuda

7.4.2015
Fragment

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?

Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti.

Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem…

Polibek z temnot (Kronika Kambionů #3)
Jaime Reed

7.4.2015
Fragment

Samaře se od základu změnil život. Zamilovala se do kambiona a sama se stala kambionkou. Myslela si, že nic horšího už se nemůže stát. Ale náhlé výpadky paměti, záhadná úmrtí a hrozba nebezpečí vznášející se nad městem poukazují na to, že může být ještě hůř. V pozadí všeho je pravděpodobně démon Tobias, který náhle bez vysvětlení zmizel.
Samara musí přijít všem záhadám na kloub dřív, než bude pozdě. A také se musí rozhodnout – ujasnit si, kam má její vztah s Calebem směřovat. Chce mu skutečně obětovat celý svůj život?

Skrytá hrozba (Spirit Animals #2)
Maggie Stiefvater

7.4.2015
Fragment

Jen několik vyvolených obyvatel Erdasu dokáže vyvolat spirituální zvíře. Conorovi, Abeke, Mej-lin a Rolanovi se to podařilo a díky tomuto poutu mohou získat nadlidské schopnosti.

Co když ale existuje ještě jiná možnost, jak spirituální zvíře vytvořit a získat tak nad ním absolutní moc? A co kdyby tento dar zneužil někdo se sobeckými záměry?

Naši čtyři hrdinové si na sebe a na své zvířecí pomocníky teprve zvykají. A není to právě jednoduché. Když se objeví krutý nepřítel, který je hodlá zničit, bude to pro ně těžká zkouška. Spojí je, nebo rozdělí?

K nezaplacení (Odkaz rodu Rothvale #1)
Raine Miller

8.4.2015
Baronet

Ivan Everley, třináctý baron Rothvale, sám přiznává, že je tím posledním na světě, kdo by měl spravovat neocenitelnou sbírku uměleckých obrazů. Britský zákon mu poskytl titul lord, získal zlatou olympijskou medaili v lukostřelbě, je veřejně známou osobností, ale pod všemi těmi slupkami je to jen obyčejný člověk, který hluboko v srdci ukrývá bolestivou jizvu ze zrady. Dokonce ani jeho bratranec Ethan Blackstone o muži, kterého považuje za bratra, nezná pravdu.

Lord Rothvale má nepřeberné množství problémů, ale jeho život se zkomplikuje ještě víc, když se na jeho panství objeví nádherná umělecká restaurátorka Gabriela Hargreavová. Jakmile zjistí, že není tou ženou, co se původně domníval, dokáže myslet jen na to, jak úžasné bylo držet zelenookou krásku v náručí. Dominantní stránka Ivanovy osobnosti nebere „ne“ jako odpověď, a tak začíná hon na laň. Gabriela ho musí naučit několik věcí o životě, aby společně dospěli ke stejnému závěru, tedy že to, co našli jeden v druhém je skutečně k nezaplacení.

Bohyně (Proroctví #3)
Josephine Angelini

13.4.2015
CooBoo

Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos. Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silnější ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona. A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?

Moje recenze

Prozření (Nejtemnější síly #3)
Kelley Armstrong

13.4.2015
Galatea

Chloe Saundersová je se svými přáteli na útěku, probouzí nejtemnější síly a… je zamilovaná. Totálně.

Jmenuju se Chloe Saundersová. Je mi patnáct a chtěla bych být normální.

Ale normální nejsem.

Jsem geneticky modifikovaná nekromantka a vidím mrtvé a dokonce je dokážu i probouzet, aniž bych se o to snažila.

Tohle rozhodně není normální.

Teď momentálně jsem se svými třemi přáteli na útěku před organizací, která nás stvořila. Jsme k smrti vyčerpaní a nevíme, komu máme věřit. A jako by tohle nestačilo, já ještě k tomu všemu bojuju se svými city…

Fakt nejsem normální.

Nejkrásnější (Měsíční kroniky #3,5)
Marissa Meyer

14.4.2015
Egmont

Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá “osobní romantické kouzlo”, aby získalo moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh – příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud.

Marissa Meyerová, autorka ságy Měsíční kroniky, odhaluje v knize Nejkrásnější ze všech život své magnetizující záporné hrdinky, nezapomenutelný příběh o lásce a válce, zradě a smrti.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. lucie napsal:

    Příliš mnoho Kateřin bych si chtěla přečíst a jsem zvědavá jestli se mi bude líbit stejně jako ostaní knihy od Greena. 🙂
    lucie recently posted..Lucy life #13My Profile

  2. Meghan napsal:

    Jááá už chci nejkrásnější. A koncem měsíce mají vyjít Hell Boys, kteří jsou asi nejtajnější knížkou letoška, bo o nich skoro nikde nejsou žádné zmínky 😀

  3. Orvokki napsal:

    Ja si určite zaobstarám Příliš mnoho Kateřin, Green sa číta dobre a rýchlo, na jeho novinku som zvedavá. A asi si nenechám ujsť ani Nestydaté plavky, Payne ma už dvakrát prekvapil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..