RC review: Šepotání

Sepotani_bookAutor: A.G. Howard
České datum vydání: 6.4.2015
Knižní série: Šepotání (Splintered)
Díl: první
Žánr: young adult, fantasy, zvláštní schopnosti
Věková hranice: 15+
Nakladatel: CooBoo

Alyssa Gardnerová ví, že není tak úplně normální šestnáctiletá holka, co ráda jezdí na skateu a je zamilovaná do svého kamaráda Zacha, který bydlí hned vedle a kdovíproč chodí s holkou, co si nevidí ani na špičku nosu. Slyší hlasy květin a všeho hmyzu, povídají si s ní a nechtějí jí dát pokoj. Al se snaží jejich hlásky zastavit například tak, že z jejich mrtvých těl vytváří umělecké mozaiky. Ví, že se u ní nejspíš začíná projevovat rodinné šílenství, které postihlo i její matku, ale odmítá se nechat zavřít na zbytek života do sanatoria. Naprosto stačí, že šílenství její matku ovládlo natolik, že nedokáže normálně vést konverzaci, či jíst jinak než z malých šálků.

Brzy se ale ukáže, že její šílenství není vlastně vůbec šílenstvím. Opravdu rozumí hmyzu i květinám, jen musí přijít na to, proč se jí neustále ukazuje velká modročerná můra a navádí jí malými krůčky k odhalení tajemství, které celou její rodinu provází už generace. Alyssa se tak stejně jako Alenka z pohádky dostane do Říše divů, jen se nestačí divit tomu, jak moc se podzemní říše pohádkové verzi nepodobá. Je teď na ní, aby ze své rodiny sejmula pokrevní kletbu a osvobodila sebe i svou matku.

Průvodcem jí je Morfeus, můří společník z dětství, na něhož již dávno zapomněla, ale on na ni ne. Vždy jí strážil sny a snažil se ji připravit na její budoucí úděl. Jako by toho už tak Al neměla až nad hlavu, do Říše divů za zrcadlem se s ní dostal i Zach a vypadá to, že ani ona mu není zase až tak lhostejná…

PODÍVEJTE SE NA RECENZI NA BLOGU NEOLUXORU
NEZAPOMEŇTE ODEBÍRAT RSS KANÁL

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..