Business as Usual

BusinessasUsual_bookAutor: Denise Grover Swank
Originální název: Business as Usual
Knižní série: Off the Subject
Díl: třetí
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Lexi už od života dostala pořádnou lekci a i když by na nejčernější moment svého života ráda zapomněla, nejde to ani trochu lehce. Aby nemyslela na to, že její vztahy prostě nemůžou fungovat, raději věnuje veškerý svůj čas a úsilí dobročinnosti. A právě díky ní se přichomýtne i k jednomu představení, v němž se objeví jen na pár minutek, ale i tak si díky své černé paruce připadá jako někdo jiný. Někdo, kdo si nemusí neustále dělat starosti a může si života ubírat plnými doušky. A přesně taková chce být.

Proto vyzbrojená svou parukou zamíří se svými kamarády do blízkého baru, kde její pozornost upoutá velice pohledný barman. Jak se zdá, ani ona mu není tak úplně lhostejná. Lexi ale ví, že najít milujícího člověka, který by jí pomohl překonat strach, není tak úplně lehké a když se její bratr začne chovat divněji než obvykle, začne mít starosti o něj i o jeho pomalu se hroutící vztah.

Ben zjistil, jaké je to spadnout z horních příček na úplné dno minulý semestr, kdy byl neprávem obviněn z činu, který nespáchal. Přišel tak o stipendium, plno přátel i o přízeň svého otce, čímž se přestal stýkat také se svým malým bráškou. Teď má tři práce, aby si dokázal vydělat na zbytek studia, a horko těžko zpracovává poslední předměty. Záhadnou dívkou v baru je nejdříve okouzlen a neví, o koho jde, ale později si dá dvě a dvě dohromady a ví, že i když by se měl mladší sestře svého šéfa obloukem vyhýbat, nemůže si pomoct.

Počet stran: 273 (EN)
Vazba: Ebook (EN)
Vydání v USA: 10.4.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 7 dní, duben 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla slátanina, co mě moc nebrala. Škoda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Přiznám se, že do čtení třetího dílu tak nějak neměla ani pořádně chuť. Moc se mi nezamlouvala anotacea celkově jsem věděla, že kniha i obsahově bude hodně jiná než ty předchozí, a to proto, že byla hlavní hrdinka během dospívání znásilněná, což ji i její rodinu ovlivnilo na celý život. Doteď nechápu postoj jejích rodičů, o to víc obdivuju jejího bratra, ale na druhou stranu mi už jeho ochranitelský komplex neskutečně lezl na nervy.

Lexi je velice zvláštní hrdinka. Nemůžu říct, že bych s ní nesoucítila a že bych jí nefandila, ale tak nějak mi úplně nesedla a její postoje jsem většinu času tak úplně nechápala. Možná i proto mě její kniha zase tolik nebrala, ačkoliv se Ben ukázal být pěkně hot kouskem. Nemohla jsem si knihu užít kvůli hlavní zápletce, na níž bylo vše postavené. Vadilo mi, že se autorka rozhodla takhle využít situace a tohle vymyslet. Zkazila mi zážitek z druhého dílu, který mi celkově z celé série přijde rozhodně nejlepší.

Nebylo to špatné čtení, ale prostě to nemělo jiskru. Jsem ráda, že už to mám za sebou, protože třeba z pasáží s Tinou mi bylo kolikrát i dost zle. I když by mě zajímalo, proč se tak chovala a co se jí stalo, nebo to prostě byla potvora tak jako tak. Možná se autorka rozhodne přinést ještě její příběh, ale nevím, nemyslím si to. Změnou v této knize bylo to, že byla vyprávěná z pohledů obou hlavních postav, takže jsme věděli, jaké pohnutky je vedou k tomu a onomu, což bylo zajímavé.

Určitě si od autorky ještě něco přečtu, protože vůbec nepíše špatně, ale série Off the Subject prostě nevyužila svůj potenciál a to je škoda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..