V březnu 2015 vychází – 1. část

Máme tu opět polovinu měsíce a s ním další přehled zajímavých knižních kousků, které by vám neměly uniknout.

~ Česko ~

Panna
Radhika Sanghan

2.3.2015
Mladá fronta

Ellie nikdy neviděla ve své sexuální nezkušenosti problém. Až do chvíle, kdy jí doktorka nutí test na chlamydie, protože nechce uvěřit, že je v 21 ještě pannou. Ellie si přijde divná a stydí se, že nikdy neměla žádný pořádný úlet, natož kluka. Rozhodne se tedy k činu: musí přijít o panenství ještě před státnicemi, dokud je jakžtakž s kým. Na jedné párty se jí nečekaně podaří sbalit o několik let staršího Jacka a s pomocí svých zkušenějších kamarádek kuje pikle, jak ho úspěšně svést. Mise se zdaří, avšak kromě šrámu na duši si z ní odnáší i původně záviděné chlamydie. Ellie vtipně a velmi otevřeně popisuje cestu k objevení své sexuality a všechny otázky, které se jí přitom, stejně jako každé holce, rojí v hlavě. Se svou novinářskou otevřeností se o nich ale nebojí psát, a tak si dokonce založí blog o vaginách, panenství, sexu a o všech těch trapných věcech, které se při něm mohou přihodit. Blog jí nakonec pomůže získat nejen vyšší sebevědomí, ale i práci svých snů.

Já nejsem neviditelná
Marcus Sedgwick

2.3.2015
CooBoo

Otec Laureth Peakové ji naučil sledovat opakující se události, vzory a čísla – což je něco, pro co má jeho dcera očividně mimořádné nadání. Její tajemství? Je slepá. Pak se ovšem táta ztratí, Laureth popadne svého sedmiletého brášku a vydají se vstříc záhadě, která je dovede až do New Yorku. V tomhle velkoměstě je její dovednost vysledovat šokující a občas nebezpečné spojitosti dovede do světa plného temnoty. Zachrání tátu i sebe?

Kéž je nám odpuštěno
A. M. Homes

2.3.2015
HOST

Harold Silver tráví celý život pozorováním svého mladšího, ale vyššího, protřelejšího a úspěšnějšího bratra George, výstředního televizního producenta se sympatickou manželkou, dvěma dětmi a vilou na předměstí New Yorku. Harry, historik a expert na prezidenta Nixona, však také zná Georgeovu násilnickou povahu. A chvíle, kdy se George přestane ovládat, má za následek čin tak násilný, že oběma bratrům převrátí život naruby. Bezdětný Harry se ze dne na den ocitá v roli náhradního rodiče i opatrovníka. Pomoc hledá v houštinách online sexu, svépomocných skupinách i akademickém prostředí. To vše sledujeme autorčiným pohledem, třeskutě satirickým a soucitným zároveň. Po roce je Harry někým úplně jiným — ale kým?

Císařský oheň (Cesta sněžných ptáků #2)
Robert Lyndon

3.3.2015
Knižní klub

Uplynulo dlouhých devět let a hrdinové knihy Cesta sněžných ptáků se opět setkávají. Píše se rok 1081 a ctižádost byzantského císaře je bezmezná. Hodlá získat „ohnivou směs“ Východu, zázračný vybuchující prášek, který údajně mají na druhém konci světa v Číně. A tak se Vallon s přáteli vydává po Hedvábné stezce… Robert Lyndon dokázal to, co se podaří málokdy: pokračování historické ságy je opět strhující. Hlavní postavy prošly proměnou a přibyly k nim další; především záhadný mladík Lucas, který má své osobní důvody, proč se k Vallonovi připojit. Atmosféra děje vtáhne čtenáře do tehdejšího světa, vylíčeného s úžasnou barvitostí.

Na co Alice zapomněla
Liane Moriarty

5.3.2015
Ikar

Když se Alice probere na zemi v posilovně, má na hlavě pořádnou bouli a myslí si, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým superúžasným manželem Nickem. Jenomže pak se dozví, že se jí z paměti právě vymazalo deset let života a že je ve skutečnosti devětatřicetiletá neurotička, která nejraději tráví svůj volný čas v posilovně nebo na poradách školního výboru se ženami, jež kdysi nesnášela. Jak se to stalo, že se její život tak radikálně změnil? Proč ji její manžel nenávidí? Co tak hrozného provedla, že s ní její milovaná sestra skoro nemluví? A do toho si není schopná vůbec vzpomenout na svoje tři děti – ne, Alice se najednou vidí jinýma očima a ta nová žena, o které jí vyprávějí, se jí vůbec nezamlouvá. Najde způsob, aby se znovu stala tím člověkem, kterým bývala?

Plavec
Joakim Zander

5.3.2015
HOST

Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává ho nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina, míří kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout – do Libanonu, Afghánistánu či do Iráku.

O třicet let později mladá švédská zaměstnankyně Evropského parlamentu Klara Walldéenová narazí se svým bývalým přítelem Mahmúdem Šammúšem na citlivé informace o mučení během amerických tajných operací. Stanou se cílem agentů CIA, kteří jsou pověřeni utajit to, co by se mohlo stát mezinárodním skandálem.

V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol…

Jamaica Lane (Dublin Street #3)
Samantha Young

7.3.2015
Ikar

Olivia je sympatická, krásná mladá žena, ale bojí se navazovat jakýkoli kontakt s muži. Jakmile ji některý osloví, hned zčervená. Nepovažuje se za přitažlivou a s partnerskou intimitou nemá skoro žádné zkušenosti. V době, kdy její vrstevnice zažívaly první intimní zážitky s muži, ona se starala o nemocnou matku. Když si na Jamaica Lane Olivia pronajme svůj první byt, uvědomí si, že nastal čas pohnout se konečně z místa. Je po uši zamilovaná do postgraduálního studenta, ale při každém střetnutí s ním ji zachvátí panika. Naštěstí je ale Olivii nablízku její dobrý kamarád, šarmantní Nate Sawyer, známý sukničkář. Ten se závazkům velkým obloukem vyhýbá, ale ke svým přátelům je loajální. Olivia se mu proto svěří se svým trápením a Nate se nabídne, že ji naučí flirtovat a pomůže jí získat sebevědomí v posteli. Dohoda má jedinou podmínku – lekce svádění nesmí ohrozit jejich přátelství.

Nebezpečné hry (Strážkyně Riley Jenson #4)
Keri Arthu

6.3.2015
Fantom Print

Riley se vrhá do vyšetřování a po malých střípcích se snaží složit celou mozaiku z krve, zla, pokušení a nejtemnějších tužeb. Ocitá se v prostředí luxusních klubů poskytujících netradiční služby netradičním zákazníkům. Zdá se však, že vrah je vždy o krok napřed a oběti stále přibývají.

Riley je ostrá a zároveň zásadová hrdinka, která zlu nikdy neustupuje, jenže tentokrát by ji to mohlo stát mnohem víc, než jen pár odřenin a šrámů. Gautier má totiž nespravedlivý náskok a ví, že se strážkyně žene vstříc jisté smrti. A aby toho na ni nebylo málo, začíná se hlásit měsíční horečka a dva osudoví muži v jejím životě, upír a vlkodlak, mají tendenci jí ho spíše komplikovat než zjednodušovat.

Odešel
Deb Caletti

9.3.2015
Motto

Dani Kellerová se probudila po večírku s třeštící hlavou. Vypila moc vína a nemá ani tušení, jak se dostala domů. Něco je jinak… není tady Ian, její manžel! Rozhodla se zůstat v klidu, třeba se pohádali a on jen někde trucuje. Jenže jak plyne hodina za hodinou, její hněv narůstá, pak se mění v obavy a ty přerůstají v paniku. Snad posté už mu volá na mobil, ale slyší jen jeho nahraný hlas oznamující, že není přítomen. Nikdo ze známých o něm nic neví. Přivolaná policie začne Ianovo zmizení vyšetřovat. Během čekání Dani proběhne před očima celý jejich společný život, prozkoumá všechna zákoutí svého svědomí, odhalí i ta nejtemnější tajemství, aby nakonec pochopila pravdu o sobě, Ianovi i jejich manželství. Co se doopravdy stalo? Odešel?

Špaček (Temné vody #3)
Fiona Paul

10.3.2015
Egmont

Cass a Luca jsou na útěku před zákonem a Řádem věčné růže. Když se rozdělí, aby získali jediný důkaz, který je může zachránit, jejich životy – a láska – jsou rozervány na kusy nenávistnými přáteli a vražednými nepřáteli.

Když se Cass ocitne v osidlech zvrhlého plánu Řádu, znovu příchází Falco jako její jediná naděje na svobodu. Ukáže se však, že Luca má svůj vlastní šokující plán.

Deset malých nadechnutí (Deset malých nadechnutí #1)
K.A.Tucker

10.3.2015
Egmont

Po tragické autohavárii, která ji připravila najednou o rodiče, přítele a nejlepší kamarádku, prchá Kacey se svou mladší sestrou Livií z Michiganu do Miami, aby tam začala nový život. Podaří se jí vybudovat novou existenci? Zbaví se trýznivých vzpomínek, které ji nepřestávají pronásledovat? A dokáže odolat záhadnému sousedovi z bytu 1D? Už sama skutečnost, že autorka K. A. Tucker vydala první knihu jako šestiletá, je zárukou poutavého a zajímavého čtenářského zážitku.

Moje recenze

Bourneovo dilema (Jason Bourne #12)
Robert Ludlum a Eric Van Lustbader

11.3.2015
Domino

Jason Bourne se zavázal ke splnění velmi neobvyklé mise: sehrát úlohu dvojníka syrského ministra na významném blízkovýchodním summitu. Uprostřed jednání však do místnosti vtrhnou ozbrojenci a zmasakrují všechny přítomné – až na jednoho. Jasona Bournea totiž potřebují živého.

V podzemním bunkru se Bourne poprvé setkává se strůjcem svého únosu, neblaze proslulým teroristou El Ghadánem. Ten si pro něj kromě mučení přichystal i jeden opravdu speciální úkol: zavraždit prezidenta Spojených států amerických, jenž má v dohledné době vyjednat mír mezi Izraelem a Palestinou.

El Ghadán je odhodlán příměří zabránit za každou cenu. Proto drží v zajetí i Bourneovu přítelkyni Sorayu a její dvouletou dcerku. Pokud Bourne odmítne splnit zadaný úkol, zajatkyně zaplatí za jeho rozhodnutí životem. Jason Bourne tak stojí před drásavým dilematem: má zachránit Sorayu a její dcerku, nebo prezidenta?

Trnový král (Roztříštěná říše #2)
Mark Lawrence

13.3.2015
Talpress

Když mu bylo devět, přísahal princ Honorous Jorg Ankrat pomstu vrahovi svojí matky a bratra – a taky svému otci za to, že on sám je nikdy nepomstil. V patnácti svoji přísahu naplnil. Teď je mu osmnáct a musí s mečem v ruce bránit to, co sám získal zradou. Proti jeho hradu vytáhla obrovská armáda a v jejím čele stojí muž, jehož sny a ambice se hravě vyrovnají těm Jorgovým. Mladý král ví, že čest mu blížící se bitvu nevyhraje. To ale ani nemá v plánu. Podařilo se mu najít a shromáždit několik artefaktů z dávných časů – někdo by mohl říct kouzel. V nadcházejícím střetnutí mohou vychýlit jazýčky vah v jeho prospěch. Otázkou ale zůstává za jakou cenu…

Modrá krev (Kočičí gen #3)
Thomas C. Brezina

16.3.2015
Fragment

Viktorie odjíždí na jazykový prázdninový pobyt do Anglie. Snobská dcera jejích hostitelů se na první pohled tváří mile, ale svým přátelům ji líčí jako husičku, které čouhá sláma z bot. Viktorie se cítí osamělá a nešťastná. Vidí, že okolí o ni nestojí a dává jí to najevo.

Když se jí do ruky dostane starý deník, který si před více než sto lety psala princezna Philippa, vše se změní. Viktorie se ocitá v její kůži a začíná odhalovat strašlivé tajemství, které je v deníku ukryto. Zdá se jí to, nebo se skutečně přenesla do minulosti a stala se součástí jakéhosi ďábelského plánu?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..