RC review: Scénář lásky

ScenarLasky_bookAutor: Tina Reber
České datum vydání: 2.6.2014
Knižní série: Láska (Love)
Díl: druhý
Žánr: romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Zdá se, že se Taryn začíná pomalu vyrovnávat s tím, že její přítel je slavná a boletovaná filmová hvězda. Po té, co si společně zakusili, jak chutná pád na úplné dno, nechce ani jeden z nich dopustit, aby se něco podobného opakovalo. Taryn se snaží Ryanovi věřit, ale stále se tak úplně nedokáže vyrovnat se zájmem všech žen, co se okolo něj motají. Cítí se pořád nejistá a pochybuje o sobě, i když ví, že Ryan miluje jenom ji.

Ačkoliv z toho nemá Taryn radost, zajímá se o ni bulvár, ale také Ryanovy fanynky, které pro ni zase tolik pochopení nemají. Brzy se i ona sama dostane do nebezpečí, proto je potřeba ji nechat chránit, i když si to nepřeje a nemyslí si, že by to bylo nutné. Kdo by ji mohl chránit lépe než nejlepší kamarádka Marie. Ta se po nevydařeném manželství rozhodla pro dráhu profesionálního bodyguarda a rozhodně nehodlá Taryn nechat napospas nebezpečným lidem.

Vztah Taryn a Ryana nabírá nové obrátky, musí se postavit novým překážkám a dokázat si, že bez toho druhého prostě nedokážou žít. Jinak budou oba nešťastní a jen to posílí ostatní. Bude jim ale odhodlání stačit?

Napínavé pokračování

Láska bez scénáře se čtenářům v zahraničí líbila natolik, že autorka neměla pochyby o tom, že by se jim pokračování líbilo méně. A tak pokračujeme přesně tam, kde jsme skončili.

Kromě toho má v zásobě další blížící se knižní série. Loni vydala první díl trilogie Trent Brothers a kromě pokračování pracuje také na další trilogii, Nevari.

Překlad

U prvního dílu se o překlad podělily dvě dámy, u pokračování zůstala jen jedna, ale udržela si stejnou kvalitu. Sice mi tu a tam některé výrazy krapet vadily, ale to je vždy věc vkusu. Celkově se mi kniha četla velice dobře.

Postřehy a pocity

Ryanovu kouzlu jsem propadla už s první knihou, takže u druhého dílu se to se mnou vezlo dál. Ano, stále příběh sledujeme z pohledu Taryn, takže opakovaně tápeme v určitých situacích, aby vznikalo to správné zmatené dusno, ale jakmile dojde na ty správné momenty, musí se člověk neustále uculovat. S Taryn už to bylo lepší, ačkoliv nějaké ty příšerně tupé výkyvy stále měla. Na jednu stranu se jí nedivím, na stranu druhou mě to spíš dráždilo. Každopádně dohromady tvořili pěknou dvojici a já až do samotného konce doufala, že je čeká šťastný konec.

Některé scény mi v knize vadily a občas mi přišly až přes čáru, ale chápu, proč to tak autorka napsala. Prostě aby bylo nějaké to vzrůšo, i když zrovna linie Marie mi přišla zvláštní, protože v prvním díle jsem si myslela, že je ve svém manželství přece jen šťastná. Jak se ale ukázalo, bylo to úplně jinak a její život nabral úplně jiný směr. I proto mě asi začala zajímat víc, ačkoliv její zázračný přerod v osobního strážce mi přišel docela nenadálý a jako mávnutím proutku.

Hodnocení

Celá série Láska je v našich končinách nedoceněná. Pravda, není to dějově nic převratného, protože vypráví příběh, který tu už byl asi stokrát. To ale nemění nic na tom, že se příběh skvěle čte, dokáže vás neuvěřitelně vtáhnout, párkrát má sice jisté pády, ale jinak se kvalitativně drží hezky vysoko. Postavy jsou uvěřitelné a chvílemi vážně jako z pohádkového filmu, i kdybyste je chtěli někdy třeba pořádně propleskat.

Oba díly jsou docela bichle, takže se při čtení zase tak dobře nedrží a někomu může připadat, že se příběh až nebezpečně vleče, ale po přečtení jsem měla pocit, jako bych dosledovala oblíbený romantický seriál, kde se většina věcí vyvíjela přesně tak, jak by se mi líbilo a rozhodně jsem se nenudila, ani když přišly podivné fillery. Dávám tedy i druhému dílu zasloužené 4 hvězdičky a budu doufat, že se snad v češtině dočkáme i třetího dílu, který se zaměřuje na Mikea a Marii.

Knihu Láska bez scénáře si můžete objednat na stránkách nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..