Knihy měsíce – leden, únor 2015

Jelikož jsem toho za leden a únor tolik nepřečetla, rozhodla jsem se udělat totéž, co u sumarizací, tedy budu mít tyto články vždy po dvou měsících, abych měla vůbec z čeho vybírat. Původně jsem totiž myslela, že do toho zahrnu ještě březen, protože jak sami vidíte, je toho pomálu, ale nakonec jsem si řekla, že to prostě udělám obojí vždy po dvou měsících.

YoungerKukuřičný městoFirst Grave on the RightOdpusťte mi, Váš LeonardVášnivý svůdníkMagic GiftsMagie střelného prachuHravěJak být ženouNepřítel v mé mysliRemy

Hitparáda

Nejlepší kniha
First Grave on the Right (Darynda Jones)

Proč: Rozhodně nejlepší kniha celého měsíce. Jsem ráda, že jsem se k její četbě konečně dostala, protože byla naprosto fenomenální. Hlavní hrdinka je totiž naprosto bezkonkurenční a dokáže mě odzbrojit už jedinou větou. Těším se na další díly, snad to bude stejná jízda.

Nejhorší kniha
Od zítřka budu sexy třicítka (Pamela Redmond Satran)

Proč: Tohle byla tak neuvěřitelně naivní knížka, až jsem myslela, že se mi ty oči během čtení snad vyvrátí a zůstanou vyvrácené navždy. Autorka sice knihu postavila na zajímavé zápletce, ale hlavní hrdinka mi tak šíleně lezla na nervy, až to pěkné nebylo. Na seriálové zpracování jsem ale zvědavá.

Největší překvapení
Kukuřičný město (Andrew Smith)

Proč: Od téhle knihy jsem nevěděla, co očekávat. Většina lidí z ní měla rozpoluplné pocity a jen velice malému procentu lidí se vážně líbila. Když překonáte počáteční šok ze všeho a pořádně se do toho dostanete, budete hltat stránku za stránkou, znechuceně se šklebit, smát se a divit se všemu, co se objeví. Naprosto nedoceněná kniha.

Největší zklamání
Nepřítel v mé mysli (Jill Hathaway)

Proč: Až dneska jsem si všimla, že jsem nejspíš z té knihy byla tak zklamaná, až jsem zapomněla napsat recenzi 😀 První díl mi oproti tomuto přišel rozhodně zajímavější. Hlavně mě tedy v knize vytáčela ta otravná teta… a pak vlastně i její sestra.

Nejnapínavější kniha
Odpusťte mi, váš Leonard (Matthew Quick)

Proč: Není to kniha nabitá nepřetržitou akcí, ale spíše je to takové pocitové drama, že až do samotného konce čekáte, jak to vlastně dopadne… a po dočtení nevíte, jestli to skončilo tak, jak byste si přáli. Celá kniha se mi ohromně líbila, ačkoliv si budu muset dát časový odstup, než ji zase vezmu do ruky.

Nejvtipnější kniha
First Grave on the Right (Darynda Jones)

Proč: Rozhodně jeden z nejvtipnějších paranormálních kousků, který se mi dostal do ruky. Pokud budou i další díly takto skvělé, stane se série rychle jednou z mých nejoblíbenějších, protože tohle je prostě bezkonkurenční síla. Strašně se mi líbí i ty citáty na začátku každé kapitoly, protože už ty samy o sobě vás dokážou pěkně rozesmát.

Nejnudnější kniha
Od zítřka budu sexy třicítka (Pamela Redmond Satran)

Proč: Nuda. Nuda. Nuda. Možná by mě to bavilo víc, kdybych měla po čtyřicítce. Nuda. I když pochybuju, protože takhle naivní nejsem ani teď. Prostě nuda.

Nejromantičtější kniha
Vášnivý svůdník (Christina Lauren)

Proč: Ansel možná je velký pan záhadný, ale stejně mi přišel neuvěřitelně roztomilý. No dobře, taky pořádně hot. A celý příběh mi přišel ohromně romantický (no dobře, taky tak bylo dost sexu)… ale za to nejspíš může to prostředí Paříže. Úplně mi stačí, že se vše odehrávalo jen v knize. Ááááách… jo.

Nejočekávanější kniha
Jak být ženou (Caitlin Moran)

Proč: Tenhle kousek sice vyšel už před nějakou dobou, ale já se k jeho čtení dostala teprve teď a byla jsem hodně zvědavá na to, jak se mi bude nebo nebude líbit. Některé pasáže mě sice docela odrovnaly, ale jiné byly jako z mého života a z mé hlavy, ačkoliv uznávám, že některé případy byly až extrémní.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Charley Davidson (Darynda Jones)

Proč: Už jsem vážně jako na kolovrátku, ale ten první díl série mě naprosto dostal. Jo, sice tu a tam to bylo krapet přitaženější za vlasy… ale co. Stejně se těším na pokračování. Rozhodně byste sérii měli vyzkoušet, vychází také v češtině – zatím jsou venku tři díly.

Nejlepší cover knihy
Odpusťte mi, váš Leonard (Matthew Quick)

Proč: Tahle obálka mi z celého měsíce rozhodně přijde nejpovedenější. Líbí se mi barvy, líbí se mi ta ruka naznačující zbraň, i to, že se název knihy vlezl právě do té siluety. Přijde mi to jako chytře a originálně udělaná obálka, na kterou se člověk rád a opakovaně podívá.

Nejhorší cover knihy
Hravě (S.C. Stephens)

Proč: Já vám nevím, ale obě obálky série mě nějak nepřestávají vyvádět z úžasu. Na jedné je nahá ženská, na druhé kytarista, který mi prostě nějak celkově nesedí. Vím, jsem na palici. Ale taky byste byli, kdybyste takovou bichli četli a měli do paměti vpálenou tuhle obálku.

Největší crush
Ansel (Vášnivý svůdník ~ Christina Lauren)

Proč: Já bych s ním do Paříže jela hned… bez váhání. tedy, poku by to byl takový hezoun a pokud by se mi z něj podlamovala kolena. No co? Člověku takové dobrodružství přece jednou za čas neuškodí.

Hrdina měsíce
Remington (Remy ~ Katy evans)

Proč: Tak jo, celé první tři díly sériové řady mě zatím tolik neuchvátily, ale dávám to za vinu otravnému hlasu Brooke. Ten Remův nebyl zase tak špatný, ačkoliv přiznávám, že místy už dost hraničil s psychickou nemocí. Ale i tak mu uděluju titul hrdiny měsíce už kvůli tomu, co všechno musel vydržet.

Hrdinka měsíce
Charley (First Grave on the Right ~ Darynda Jones)

Proč: Ta holka je naprosto má krevní skupina. Takhle prořízlou držku má totiž jen malé procento z nás. Já jsem doufám, že jsem ještě stále ve snesitelné verzi.

Pár měsíce
Andrea & Rafae (Magie střelného prachu ~ Ilona Andrews)

Proč: Protože je prostě miluju. Protože prostě miluju celý tenhle svět. A postavy. A zápletky. A vtip. A jestli jste ještě tuhle sérii nezkusili, nevíte, o co bombastického přicházíte. Jako vážně. Myslím to smrtelně vážně. Všechno myslím smrtelně vážně.

 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. V. napsal:

    Nejvíc mě zaujal Leonard a Kukuřičné město. Super článek, takové mě fakt baví a jsou velkou inspirací 🙂

  2. Adelle napsal:

    Taky pro mě bylo Kukuřičný město překvapením, aspoň že příjemným 😀 Skvělé knihy, určitě bych si je chtěla přečíst 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..