Banishing the Dark

BanishingTheDark_bookAutor: Jenn Bennett
Originální název: Banishing the Dark
Knižní série: Arcadia Bell
Díl: čtvrtý
Žánr: paranormálno, magie, démoni, urban fantasy
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Po posledním útoku se Cady dostala do nemocnice a nikdo nevěděl, jestli se vůbec probudí a jestli všechno to bití a zlámané kosti přežije. Po čase se přece jen probudila a vzpomněla si, co se stalo.

Musí se totiž dát rychle do kupy a přijít na to, při jakém rituálu ji rodiče vlastně počali, aby se mohla postarat o svou matku, která se rozhodla zmocnit se jejího těla a využít tak všech jejích magických schopností. Čas se jí krátí, její matka v paralelním magickém světě démonů nabírá síly a sbírá celou armádu, protože se rozhodla dostat vše, na co si celý svůj život myslela.

Nakladatelství: Pocket Books (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Brožovaná a ebook (EN)
Vydání v USA: 27.5.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, březen 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Vážně skvělá série, která si zaslouží daleko víc pozornosti a bylo by zatraceně dobře, kdyby vyšla také v češtině. Je mi líto, že to končí, ale skvěle jsem se bavila. Série rozhodně patří k mým topkám.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na poslední díl jsem se dlouho těšila, dlouho jsem ho taky měla doma, než jsem sebrala odvahu si ho přečíst. Proč? Protože jsem tak nějak nechtěla, aby to všechno skončilo. Na celou sérii jsem narazila docela náhodou a hned po prvním díle jsem věděla, že patří mezi mé oblíbené.

Cady je přesně ten typ hrdinky typu „Buffy“, kterou já opravdu můžu. Svým potřeštěným pohledem na svůj už tak dost spackaný život si mě naprosto získala a fandila jsem jí až do samotného konce. Vůbec mi nijak nevadil její věkový rozdíl s Lonem, protože Lon je zatraceně dobrá partie.

Nejen že je chytrý, pekelně sexy a naprosto vražedný, ale taky je to ohromný sympaťák, na kterém je vidět, jak moc mu na Cady záleží. A Jupe. Ach, ten mě během těch knih tolikrát pobavil, že bych nebyla vůbec proti, kdyby se autorka rozhodla napsat nějaký spin-off věnující se jeho budoucnosti.

Autorce se rozhodně podařilo přijít s pěkně propracovaným příběhem a úžasnými postavami. Je škoda, že takových sérií není víc a že zatím nebyla přeložena do češtiny (pokud někdy vůbec bude). Četla se mi opravdu výborně a nenarazila jsem na žádná výrazně hluchá místa. Jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Aires napsal:

    Skvělá recenze 🙂 Knihu sem sice nečetla, ale brzy se chystám vrhnout na první díl 🙂 Už dříve mě tahle série, hlavně díky tvým recenzím, zaujala, ale až teď, když jsem se trochu zlepšila v angličtině, si na ni troufám 🙂
    Aires recently posted..Měsíční hitparáda – leden, únorMy Profile

  2. Táňa napsal:

    Zní to opravdu slibně 😀 Kéž by v čj vyšla. V angličtě si troufnu možná tak na YA a NA, ale nevím, jestli bych přelouskala tuhle sérii :/
    Jinak super recenze!
    Táňa recently posted..Knižní challenge (#3)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..