V únoru 2015 vychází – 2. část

Pokračování přehledu vycházejících knih v únoru.

~ Česko ~

Podřiď se (Podvol se #3)
Maya Banks

11.2.2015
Baronet

Chessy a Tate jsou svoji už několik let. Vášnivý vztah s milovaným mužem byl vším, po čem kdy toužila. Slíbila mu poslušnost, podřídila se mu, a Tate vždy její dar něžně opatroval. Cítila se milovaná, v bezpečí. Tatea ale v poslední době příliš zaměstnává jeho práce a Chessy ví, že se brzy bude muset něco změnit, jinak mohou o vše přijít.

Tate vždy svou ženu miloval, jeho práce mu však zabírá čím dál víc času. Když Tate vycítí, že je Chessy nešťastná, naplánuje společnou noc, která má mezi nimi opět zažehnout plamen. Pracovní hovor v nevhodnou chvíli ale ohrozí Chessyino bezpečí a otřese její důvěrou. Tate přísahal, že ji jako její manžel bude vždy milovat a ochraňovat. Svůj slib nesplnil. Odhodlán získat ji zpět, se Tate připravuje na bitvu, v níž bude muset dokázat, že pro něj není nic důležitější než její láska a oddanost.

Odpusťte mi, váš Leonard
Matthew Quick

13.2.2015
YOLI

Právě dnes má Leonard Peacock narozeniny. Dnes si do batohu k učebnicím přibalí P-38, pistoli nacistického důstojníka, kterou zdědil po svém otci, a zastřelí svého bývalého nejlepšího kamaráda a potom i sebe. Už se nemůže dočkat. Ještě předtím se však musí rozloučit se čtyřmi lidmi, na nichž mu záleží: sousedem Waltem, posedlém Humphreym Bogartem, houslovým virtuózem a spolužákem Babakem, Lauren, jež miluje Ježíše (a do níž byl trochu zamilovaný zase Leonard), a herr Silvermanem, který ho na střední učí o holokaustu… Nový román autora Terapie láskou.

Pokoj č. 2 (Hotel v Paříži #2)
Emma Mars

16.2.2015
XYZ

Paříž, hotelový pokoj pozdě odpoledne… Annabelle a Louis se v pokoji číslo jedna v Hotelu des Charmes poddávají svým touhám ve vášnivých objetích, do největších podrobností zkoumají svá těla a plní si svá nejtajnější erotická přání. Jenže stín tajemné minulosti mocné rodiny Barletových postupně dopadá i na jejich štěstí… Druhý díl erotické trilogie, která je považována za francouzskou odpověď na Fifty Shades of Grey.

Lovec (Zakázaná hra #1)
L.J.Smith

16.2.2015
Fragment

Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled.

Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím.

Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…

Princ
Sylvain Reynard

17.2.2015
XYZ

Miliony čtenářů po celém světě milují Gabrielovu trilogii. Autor vyslyšel jejich přání a přichází s novou třídílnou sérií nazvanou Raven. Ještě před ní vychází novela Princ, která obě trilogie propojuje. Lze ji číst samostatně, bez znalosti předchozích knih, ale čtenáře bude určitě zajímat, jak autor spojil svět profesora Gabriela Emersona s temným a tajemným podsvětím florentského prince.

Novela Princ zkrátka propojuje Gabrielovu trilogii a zbrusu novou florentskou sérii Raven. Setkáte se v ní s profesorem Gabrielem Emersonem a jeho krásnou ženou a také poznáte nové postavy z florentské série. Profesor Gabriel Emerson a jeho krásná žena Julia musejí společně čelit záhadnému nepříteli. Ilustrace Dantovy Božské komedie, které profesor nechá vystavit v galerii Uffizi ve Florencii, totiž dříve patřily přímo vládci florentského podsvětí. To profesor netuší a neví ani o tom, že je florentskému princi někdo ukradl. Tato tajemná a nebezpečná bytost chce své ilustrace za každou cenu zpět. A navíc prahne po pomstě. Nejprve ale musí odhalit, co je na krásné Julianne tak znepokojivého…

Hrobka stínů (Sedm divů světa #3)
Peter Lerangis

17.2.2015
Egmont

Závod na život a na smrt zavede Jacka a jeho přátele do mauzolea v Halikarnassu. V troskách tohoto divu antického světa se musejí vypořádat se svými vlastními vnitřními obavami a účastnit se epické bitvy s nepřáteli ze záhrobí.

Na scéně se opět objeví lidé, o kterých si Jack a jeho přátelé mysleli, že už je nikdy neuvidí. Události se však nakonec odehrají úplně jinak, než doufali. A když zemi zaplaví temné stíny a začnou ji pustošit, zdá se, že nezbývá žádná jiná možnost než zničit věc, která by je mohla všechny zachránit.

Děti revoluce (Ospalá díra #1)
Keith R. A. DeCandido

18.2.2015
Baronet

Ichabod Crane, voják armády bojující za nezávislost amerických kolonií, je v bitvě roku 1781 smrtelně raněn a vzápětí procitá o více než dvě století později v moderním americkém městě Sleepy Hollow – Ospalá Díra. Netuší sice, k čemu přesně došlo, ale záhy zjišťuje, že jeho novým posláním je bojovat společně s místním detektivem Abbie Millsovou proti stoupencům zla. Ve snu se mu zjevuje jeho dávná žena Katrina a předává mu podivné poselství: musí za každou cenu najít a získat do svých rukou vyznamenání jménem Kongresový kříž, jež mu bylo před staletími uděleno za statečnost Druhým kontinentálním kongresem.

Po tomto vyznamenání, které v sobě skrývá dosud utajovanou moc, ale pátrají rovněž jeho protivníci, jimž má pomoci při vzkříšení čarodějnice Serildy, upálené v době americké revoluce. Crane a Millsová proto musí získat Kongresový kříž dříve, než tak učiní druhá strana a než vzkříšená Serilda rozpoutá nad Sleepy Hollow nemilosrdnou odplatu.

Hedvábník (Cormoran Strike #2)
Robert Galbraith

19.2.2015
PLUS

Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal – a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet. A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…

Ocelové srdce (Ocelové srdce #1)
Brandon Sanderson

20.2.2015
Talpress

Den, kdy osmiletý David Charleston vstoupí se svým otcem do banky, mu jednou provždy. Svět už několik let není takový, jak jej známe – s příchodem zářící rudé hvězdy jménem Kalamita se začali objevovat Výjimeční, superlidé, kteří se postupně stali vládci planety a jejichž mimořádné schopnosti udělaly většině lidí ze života peklo. Den, kdy David vešel do banky a stal se svědkem vraždy svého otce Ocelovým Srdcem, však současně stál u zrodu zapáleného bojovníka proti všem Výjimečným.

Vládce Newcaga, Ocelové Srdce, se stává Davidovým úhlavním nepřítelem. V osmnácti letech David vstoupí mezi Zúčtovatele, neohrožené bojovníky proti Výjimečným. V postavě jejich vynalézavého vůdce Profesora nachází svůj vzor, a v jedné ze svých spolubojovnic, Megan, svou budoucí lásku. Newcago, přeměněné v ocelové město, i jeho podzemní labyrinty se stávají dějištěm nelítostného boje mezi člověkem a krutými superlidmi.

Lampář (Tetování krví #2)
D.M. Cornish

23.2.2015
Fragment

Polokontinent – země plná přetvářky, intrik a zlých úmyslů, kde jsou lidé zrůdní a nestvůry lidské.
Dokáže Rosamunda poznat, kdo je kdo?

Nalezenec s dívčím jménem Rosamunda přežil nebezpečnou cestu do Železné bašty a stává se lampářským učněm. Na výcvik do pevnosti přijíždí také mladá lampářka Threnody. Její vzdorovitá povaha je chlapci sympatická a okamžitě v ní nachází spřízněnou duši. Společně prozkoumávají podzemní chodby pod pevností a zjišťují, že se v nich odehrávají podivné a nekalé věci.

Výcvik nováčků je předčasně ukončen a Rosamunda se musí stěhovat na odlehlé a velmi nebezpečné místo. Do malé pevnosti nedaleko Krvavého močálu. Teprve tam, mezi ostřílenými chlapíky, kteří denně čelí útoku zabijáckých bestií, začíná skutečná a těžká služba. Přežije Rosamunda tuto nelehkou zkoušku, nebo se stane jen další položkou na seznamu mrtvých?

2. díl strhující fantasy trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…

Divočina
Cheryl Strayed

23.2.2015
Fragment

V šestadvaceti letech si Cheryl Strayedová, po smrti své matky a krachu svého manželství, myslela, že přišla o vše. Měla pocit, že již nemá co ztratit a učinila nejimpulzivnější rozhodnutí svého života: odhodlala se sama ujít vysokohorskou trasu Pacifik Crest Trail od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington.
Hrdinka, bez jakýchkoli znalostí o přežití v divoké přírodě, se nevyhne střetnutí s chřestýši a medvědy, překonává úmorná vedra či rekordní sníh. Napínavé vyprávění okořeněné humorem živě zachycuje strach i radost mladé ženy tvrdě si razící cestu k cíli navzdory mizivé šanci na úspěch. Pouť ji téměř dožene k šílenství.

Jablečný koláč naděje
Sarah Moore Fitzgerald

CooBoo

Oscar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat. Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

Důvěřuj mi (Počkám na tebe #3)
J. Lynn

25.2.2015
Baronet

Román Počkám na tebe, jak ho neznáte. Důvěřuj mi vám odhalí Camovu stránku příběhu.

Cameron Hamilton je zvyklý dostat vše, po čem touží, obzvlášť od žen. Když do jeho života doslova vrazí Avery Morganstenová, konečně se setkává s osobou, která je schopna odolat jeho nádherným modrým očím. Ale Cam se nehodlá vzdát. Nedokáže dostat tu odvážnou a záhadnou dívku z hlavy.

Avery má tajemství, jež jí brání přiznat, co ke Camovi cítí. Když vytrvá a nabídne jí delikátní domácí sušenky, prolomí tím dívčiny bariéry a získá si její důvěru? Nebo ho Avery nevpustí do svého života a on ztratí první skutečnou šanci na lásku, která trvá věčně?

Ten, kdo odešel
Lucy Dawson

23.2.2015
Domino

Riskovala byste budoucnost kvůli jedné noci s minulostí?

Molly Greeneová má všechny důvody být se svým životem spokojená. Nechce nic měnit. Chce, aby všechno zůstalo tak, jak je.

Její manžel Jack má jiný názor. Rád by založil rodinu, ale Molly se na to necítí připravená. Neschopnost učinit tak zásadní rozhodnutí začne nahlodávat doposud fungující vztah. Rozčarování narůstá na obou stranách…

V náhlém hnutí mysli se Molly rozhodne pro malou revoltu: pošle zprávu bývalému příteli. Co na tom, že nezávazně pozdravíte člověka, se kterým jste pár let sdíleli život? Jste přece dospělí a víte, co děláte. Nebo si to aspoň myslíte.

Molly svého unáhleného činu okamžitě lituje. To ovšem ještě netuší, jakou lavinu událostí ona zdánlivě nevinná zpráva spustí. Z Mollyina poklidného života se postupně stává peklo…

Nezaplatitelný
Zygmunt Miłoszewski

28.2.2015
HOST

Po stopách největšího tajemství dvacátého století.

Píše se rok 1944. Hans Frank, nacistický pohlavár spravující Polsko, ukryje svou nejcennější ukradenou kořist. Vzácný umělecký předmět, který mu má po válce zaručit beztrestnost však za tajemných okolností beze stopy zmizí.

Doktorka Zofia Lorentzová, historička umění zaměstnaná na Ministerstvu zahraničních věcí, je jednoho dne povolána do kanceláře premiéra v naléhavé a přísně tajné záležitosti. Bylo nalezeno Rafaelovo mistrovské dílo a ona ho musí dostat zpět do Polska. Neexistuje však způsob, jak toho docílit legálními prostředky — nezbývá než ho ukrást. Zofia výzvu přijímá. Pomáhat jí bude cynický mladý obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka, kterou za tímto účelem propustili z polského vězení.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..