Suma sumárum za leden, únor 2015

Určitě jste si říkali, kam se poděla má pravidelná sumára. No, minulý rok jsem je nějak zazdila, ačkoliv knihy nafocené mám, jen musím zpětně dopsat všechny články. Od nového roku jsem si ale řekla, že se pokusím vše pravidelně dodržovat. Jelikož se mi minulý rok střídaly měsíce, kdy jsem si něco koupila a měsíce, kdy jsem si nekoupila skoro nic, rozhodla jsem se letos dělat vždycky sumára i knihy měsíce hromadně za 2 měsíce. Proto dnes přicházím se sumárem za leden a únor. Oba měsíce se ukázaly být nakonec daleko plodnějšími, než jsem si prvně myslela. Ale víte, jak je to s knihomoly a knihkupectvími. Nedokážeme odolat…

Knihy, které jsem si koupila:

Sumarum_LU01

Protože jsem si řekla, že bych i svému čtecímu základu měla ukázat nový směr, rozhodla jsem se i pro jiné typy knih, než na jaké tady na blogu vídáte recenze. S tím souvisí také jedno menší překvapení, které vám již brzy ukážu, takže zůstávejte na drátě, ať vám nic neunikne.

Pro březen jsem se rozhodla vyzkoušet WHOLE30 a dít svému tělu zdravý detox, proto jsem si pořídila vychvalovené Jídlo na prvním místě, abych pilně vše nastudovala. K tomu jsem si pořídila také paleokuchařku Dobře živeni a podařilo se mi ukořistit kousek s podpisem autorky. Na knihu Paleo dieta narazila mamka ve výprodeji v Tescu, takže jsem si ji koupila za polovic.

O knihách Caitlin Moran jsem toho hodně slyšela a něco málo i přečetla. Takže ačkoliv jsem knihy dostala původně v eboocích i na recenzi, musela jsem si oba kousky pořídit i klasické 3D formě. Já vám nevím, ale pro mě je prostě důležitější mít tu knihu fyzicky než ve své čtečce. Jak být ženou už mám za sebou (brzy bude recenze) a díky ní jsem si uvědomila, že i já jsem vlastně feministka, ačkoliv jsem si to dříve nijak výrazně neuvědomovala (a ne, neznamená to, že nesnáším chlapy… právě naopak je mám ráda až moc, i když jsou někdy na zabití). Na Morantologii se teprve chystám, ale věřím, že mě bude bavit stejně.

Myslím, že jsem už zmiňovala, že s novým směrem potřebuju vzpružit také svou kreativní stránku a uchopit ji jinak. Už jsem toho zažila hodně, takže by bylo fajn nějak své znalosti zužitkovat. Nevím, jestli mi k tomu pomůžou knihy, ale proč to nezkusit. Proto jsem si se slevou pořídila Konec prokrastinace, Kraď jako umělec a Ukaž, co děláš. Všechno to jsou poměrně tenké knížky, které nepřinášejí nic, co by vám už dříve neřekli jinde, ale mají hezkou formu, jsou originální a dodají vám vzpruhu. Zatím mám za sebou Kraď jako umělec a cítím se tak nějak nabuzeně. Výtku mám ovšem k ceně, je nepřirozeně vysoká na to, jak malé knihy jsou a je mi docela šumák, jak kvalitní je papír (protože upřímně, na tom obalu snad vidíte všechny otisky a šmouhy a to já vážně nesnáším), nebo malůvky. Všehovšudy ta kniha není tak přelomová, aby za ni člověk dal skoro tři stovky.

Pro lepší uklidnění a relaxaci po náročné práci jsem se rozhodla koupit si 101 mandal pro krásný den. Sice ještě nejsem v tom vybarvování tak zběhlá a při mém naprostém soustředění jsem zjistila, že jsem vybarvováním některých částí zabila i 2 hodiny a ani jsem si nevšimla. No a nakonec jsem si pořídila 3 díly komiksové sbírky o Snoopym! Miluju Snoopyho a i toho filmu se nemůžu dočkat 😀

Sumarum_LU02

Řeknu vám, že jednou mě jednou ty slevy v knihkupectvích zabijí, na mou duši… Člověk si řekne, že si nic nekoupí a BUM! Najednou je tu sleva. Tak jsem si koupila Gabrielovo Inferno, o němž jsem si myslela, že ho asi nikdy číst nebudu, ale odolejte té nízké ceně. Zapleteného jsem měla původně v ebooku, ale po přečtení jsem věděla, že knihu musím mít doma. Už se moc těším na pokračování. ONA je sice jen převyprávění knihy ON z pohledu hlavního hrdinu, ale první kniha se mi líbila. Byla to taková hezká a klasická romanťárna.

Přiznám se, že jsem myslím dosud nečetla žádnou knihu Nicholase Sparkse. Možná tak trochu Poslední píseň, ale nevím, jestli jsem ji dokončila. Každopádně když jsem viděla, že je i Zápisník jedné lásky ve slevě, koupila jsem si ji. Nové obálky se mi vážně líbí a říkám si, že si možná průběžně dokoupím všechny knihy. Kate Daniels je moje srdcovka, proto bylo jen otázkou času, než si pořídím i Magii na vzestupu. Rozhodně nelituju, protože mě nijak nezklamala. Netrpělivě očekávám další díl.

Čtyři díly detektivní série jsem si koupila díky jejich úžasné ceně. Jedna kniha byla za pade. Už dlouho jsem po knihách Ann Cleevesové pokukovala, teď je mám doma a Ema mě ponouká, abych si je konečně přečetla. Hedvábníkovi jsem také neodolala díky ceně, pořídila jsem si ho o celou stovku míň a to je u téhle bichle dost důležitá věc. Ještě jsem nečetla ani Volání kukačky, ale tohle je skvělá příležitost konečně začít.

Knihy, které jsem dostala na recenzi

Sumarum_LU03

Ebooky: Vášnivý svůdník, Odpusťte mi, váš Leonard, Od zítřka budu sexy třicítka, Den po Roswellu

Kukuřičný město je neprávem nedoceněná kniha. Od ostatních knih žánru se velice výrazně liší a nebere si žádné servítky. Ne každý ji dokáže zkousnout, ale když se do četby ponoříte, budete se zatajeným dechem čekat, jak to všechno skončí. Knihy Ospalá díra a Důvěřuj mi mi dorazily na recenzi teprve zítra, takže jsem zvědavá, jaké budou. Seriálová Ospalá díra měla skvělou první sérii, ta druhá výrazně pokulhává, ale snad se dočkáme také třetí. Důvěřuj mi je pro mě docela překvapením, jelikož se jedná o Počkám na tebe z pohledu hlavního hrdiny.

Recenze na Vášnivého svůdníka a Odpusťte mi, váš Leonard najdete také v březnovém čísle magazínu Neoluxor živě! První zmiňovanou knihu jsem četla už v angličtině a bavila mě také v českém překladu. Druhá kniha na mě velice silně zapůsobila, jen ten konec mi přišel neúplný, což je velká škoda. Od zítřka budu sexy třicítka by se jako recenze měla objevit v dubnovém čísle, stejně jako Den po Roswellu. První zmíněná kniha se brzy objeví v amerických televizích jako seriál Younger a druhá mě zajímala kvůli tomu, že se týká odhalování pravdy o Roswellua konspirační teorie a tajné spisy žeru už od dob Akt X.

Knihy, které jsem dostala a vyhrála:

Sumarum_LU04

Po Snídani u Florentýny jsem pokukovala už dlouho, ale cenově mi přišla docela dost. Jaké bylo mé potěšení, když jsem knížku dostala k narozeninám. Ještě jsem z ní nic nevařila – a teď ani nebudu, když se snažím držet WHOLE30 – ale pak se do toho s vervou rozhodně pustím. Vařím a peču strašně ráda. Slzu jsem vyhrála v jedné soutěži, o níž vám toho brzy řeknu víc, protože to už nebude tajemstvím.

~ Uveřejněné recenze ~

Emma Chase – Zapletený

Ilona Andrews – Magie střelného prachu

Ilona Andrews – Magické dary

Ilona Andrews – Magie na vzestupu

Darynda Jones – First Grave on the Right

Katy Evans – Šance

Christina Lauren – Vášnivý svůdník

Andrew Smith – Kukuřičný město

Největší novinka je určitě to, že jsem po dlouhé rekonstrukci zase obnovila Knižní doupě. Nově jsem přišla s měsíční mrubrikou Tento měsíc v kinech a také s filmovými recenzemi na filmy, které byly natočeny na základě knižní předlohy. To abyste měli sami nějakou inspiraci a třeba si daný film pustili. Kromě toho je nově venku také Můj autor roku 2014.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Charmedka napsal:

    Tolik krásných knih, těžko řct, kterou bych chtěla víc 🙂
    Charmedka recently posted..On my wishlist (20)My Profile

  2. Lucy Lillianne napsal:

    parada, kde na to proboha porad beres cas? 😀
    Lucy Lillianne recently posted..Konec Společného čtení Nástrojů smrtiMy Profile

  3. Orvokki napsal:

    Samé skvelé a krásne knihy. S Whole30 držím palce 🙂

  4. V. napsal:

    Wow, to je slušná řádka! 🙂 O knížce Jídlo na první místě taky hodně uvažuju! Je fakt tak dobrá a dala ti něco? 🙂
    V. recently posted..FILM TIPS I.My Profile

  5. lucie napsal:

    Tak to ti ty knihy závidím. 🙂
    lucie recently posted..On My Wishlist #30My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..