RC review: Šance

Sance_bookAutor: Katy Evans
České datum vydání: 18.6.2014
Knižní série: V ringu (REAL)
Díl: druhý
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Brooke a Remington jsou už zase spolu, šťastní ale i přesto nejistí si společnou budoucností. Ví ovšem jistě, že jeden druhého miluje a nedokáže bez něho žít. Jejich cesta k vytouženému cíli ale nebude jednoduchá.

Remington se opět pokouší vybojovat si svou slávu zpět a získat boxerský titul. Brooke má o něj samozřejmě strach, jenže se musí začít starat také sama o sebe. Je totiž těhotná a jak to tak vypadá, stres jí nedělá vůbec dobře. Může o dítě přijít a to nechce riskovat ani jeden z nich…

Pohádka pokračuje

První díl série sice vyšel originálně samonákladem, ale vzbudil mezi čtenářkami takový poprask, že autorka získala smlouvu na celou sérii. Železo je potřeba kout dokud je teplé, proto se autorka dlouho nerozmýšlela a přišla s knižním pokračováním, na které čtenáři čekali. Romanťárny rozhodně nejdou ke dnu…

Sama Katy Evans ráda říká, že jí společnost dělaly knihy a sexy knižní kluci, než našla toho pravého sexy přítele sama. Vzali se a pilně pracují na svém vlastním šťastně až navěky. Když se nevěnuje rodině a přátelům, chodí na procházky, peče a nechává se unášet příběhy až na samotný konec.

Překlad

Českému překladu nemám co vytknout. Možná tu a tam bych zvolila jiná slova, ale člověk si nevybere. Některá jména přeložena do češtiny byla, jiná zase ne. Těžko se hledá rozumná rovnováha, aby to nevypadalo všechno úplně divně. Četlo se to tak jako tak dobře.

Postřehy a pocity

Ne nadarmo se říká, že druhé díly málokdy dokážou překonat kvalitu těch prvních. Ani tento případ není bohužel výjimkou. Brooke mi sem tam pila krev i v prvním díle, ovšem v pokračování je to snad ještě horší. Znáte ten pocit, když vám pořád něco piští v uších a vy se toho pískání nemůžete zbavit? Tak nějak na mě působil hlas Brooke. Nejhorší na tom bylo to, že jsem ji nemohla nijak vypnout, když vlastně celý příběh vykládala, že ano.

Přijde mi, jako by se Brooke nijak nepoučila a stále dokola dělá stejné chyby jako dřív. Navíc se z ní stala naprostá nymfomanka. Některé pasáže jsem četla s očima na vrch hlavy, protože tohle bylo moc už i na mě. A že toho mám načteno hodně. Bohužel i Remington na mě nepůsobil už tak dobře. Může být bipolární jak chce, ale tohle byla schíza na naprosto novém levelu.

Hodnocení

Kniha pro mě byla po prvním díle rozhodně zklamáním. Jako by se vše dráždivé vytratilo a místo toho zbylo jen pomatení a nenormální soužení. A to je rozhodně škoda.

Proto dávám tomuhle kousku pouhé 3 hvězdičky a doufám, že další díly – které se už soustřeďují na vztahy vedlejších postav – budou daleko zajímavější a šťavnatější. Korunku tomu všemu patetickému nasadil i samotný konec, který byl tak neuvěřitelný, že to víc snad už nešlo.

Knihu Šance si můžete objednat na stránkách nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk knihy.


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..