Filmová recenze: Kingsman – Tajná služba

Věděla jsem, že na tenhle film musím jít od chvíle, kdy jsem viděla trailer vůbec poprvé… protože britská tajná služba s Colinem Firthem? Count me in! A protože je trailer naprosto bláznivý, zjišťovala jsem, jestli je to všechno práce scénáristů, anebo existuje nějaká knižní předloha. Ano, existuje komiksová série The Secret Service od Marka Millara a Davea Gibbonse a jestli je tak ujetá jako film, jakto že se o ní dozvídám až teď? Ačkoliv jsem slyšela, že se komiksová předloha od filmu dost liší.

Kingsman_posterRežie: Matthew Vaughn
Scénář: Jane Goldman, Matthew Vaughn, Dave Gibbons, Mark Millar
Kamera: George Richmond
Hudba: Henry Jackman, Matthew Margeson
Hrají: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Mark Strong, Michael Caine, Sofia Boutella, Jack Davenport, Sophie Cookson, Corey Johnson, Lee Nicholas Harris, Christian Brassington, Bjørn Floberg, Edward Holcroft

Jsou tajné služby jako FBI, CIA, MI6, které zase tak moc tajné nejsou, protože o nich celý svět ví… a pak je tu Kingsman. Tajná služba, o níž neví skoro nikdo, ale je natolik účinná a smrtící, že samotný výcvik přežijí jen někteří a jen ti nejlepší dojdou až do konce.

Agenti Kingsman nemusí mít žádné nuly v kódovaných jménech, naprosto si vystačí s Artušovskými legendami. Proč? Protože je to takhle daleko víc cool. Jako účinné krytí jim slouží vyhlášená krejčovská značka, která obléká jen ty nejvlivnější z nejvlivnějších. Protože mít dobře ušitý oblek musí mít každý gentleman. A je jedno, že vás v příští vteřině může dokonale dorazit (ne)obyčejným deštníkem.

Být členem takové tajné služby ale opravdu nemůže být jen tak někdo. Eggsy se dostane do skupiny nováčků, z nichž se vybere budoucí Lancelot. Oproti ostatním má tu nevýhodu, že nepatří do bohaté rodiny, nemá za sebou studium na prestižních školách a neví, jaké je to usínat v obrovském a honosném domě. Ale stejně jako ostatní umí uvažovat, má nějaký ten výcvik a taky neskutečnou vyřídilku. Jenže výcvik nebude to jediné, co se bude hlásit o jeho pozornost. Jeden chytrý miliardář se totiž rozhodl zničit svět… Kvůli ekologii.

Coline Firthe, naprosto tě miluju. A Tarone Efertone, tebe taky začínám milovat. Doufám, že tě uvidíme i v dalších skvělých filmech. Protože tohle bylo naprosto úúúúžasné! Od začátku do konce neskutečná jízda skvělého britského humoru, který si nebere servítky a neohlíží se na nic a na nikoho.

Nespočítám, kolikrát ve filmu zaznělo slovo fuck, kolikrát lítaly hlavy a jiné končetiny, kolikrát jsem dusila smích jen u toho, jak Samuel L. Jackson hrál svou postavu a proboha… jak mluvil! Rádoby retro zasazení dokreslovalo už tak báječné prostředí. Vznešenost, cit pro spravedlnost a naprostá překvápka. Skvělá kombinace.

U málokterého filmu se smějete od začátku do konce, tady v některých chvílích vaše bránice těžce nestíhá. Působí na vás všechno – herci, zápletka, padouch, efekty, hudba a výborný střih. Hláška střídá hlášku, neuvěřitelný paskvil a naprosto ujeté situace vás dostávají do kolen. Je to prostě pekelně našlapaná jízda, při níž je vám sakra líto, že skončila. Neskutečně jsem se bavila.

Knigsman: Tajná služba je naprostá nakládačka, která vám nemůže uniknout, pokud stejně jako já zbožňujete Colina Firtha, britský humor, neuvěřitelnou akci, skvělé bojové scény, naprosto netradiční efekty a nadčasovou hudbu. Vůbec se dvakrát nerozmýšlejte, protože na tohle rozhodně musíte jít! A to opakovaně.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. V. napsal:

    Páni, moc díky za tip! Colin je miláček 😀

  2. Eliška E. Jey napsal:

    Bože, já tu chválu slýchám ze všech stran a tak moc mě štve, že se jen tak nedostanu do kina! Ale na tohle prostě musím jít, protože jsem ještě neslyšela nic než nejnadšenější ozvěny :).
    Eliška E. Jey recently posted..Jak jsem vstávala na 87. OscaryMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..