V lednu 2015 vychází – 2. část

A pokračujeme dáááál, leden má zajímavé kousky.

~ Česko ~

Pomsta (Volání sirény #2)
Michaela Burdová

21.1.2015
Fragment

Vydržela pravá láska staletí a překonala nenávist, nebo se změnila v touhu po pomstě?
Noel se nedokáže smířit se smrtí svého přítele. Je přesvědčená, že za ní stojí nadpřirozené síly. Každé léto se totiž ve městě ztrácejí a záhadně umírají muži. Její teorii o siréně, která má všechno na svědomí, nikdo nevěří. Až na záhadného Derrena, který se nedávno přistěhoval a kterému Noel očividně není lhostejná. Co když ale Derren něco skrývá?

Dívka se začne zaplétat do příběhu staleté zrady a nenávisti a brzy zjišťuje, že jí jde o život. Vše se ještě zkomplikuje, když poznává strýcovu přítelkyni Larissu – skutečnou sirénu.

Hvězdný poutník (Elyonova země #5)
Patrick Carman

21.1.2015
Fragment

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.

Dlouhá plavba zavedla Alexu a její přátele k pěti kamenným sloupům. Musí odhalit další tajemství a čelit mocným magickým silám. Zlo se nehodlá vzdát a ničí domovy nových přátel. Alexa riskuje vše, aby našla smysl života, cestu domů a skoncovala se zlem jednou provždy.

Kvazikrystaly
Eva Menasse

21.1.2015
HOST

Člověk stále zaměňuje vlastní pohled na svět s pohledem ostatních.

Život Xany Molinové sledujeme od jejích čtrnácti let, na konci románu je babičkou a naposledy se pokouší vzít do vlastních rukou kormidlo života, který jí ještě zbývá. To, co se v něm odehrálo, sledujeme z různých úhlů pohledu: očima jejího nájemce, který ji nedůvěřivě pozoruje, a přitom má svá vlastní tajemství, člověka, který přežil občanskou válku a zamiloval se do ní, její nespoutané kamarádky z mládí, kterou Xana po desítkách let najednou nemůže vystát.

Z této mozaiky vystupuje odvážný román, který jen jakoby mimochodem staví čtenáře před otázku, v čem spočívá rozdíl mezi naším vnímáním skutečnosti a skutečností samou.

Je to poetická, humorná a zneklidňující kniha, jejíž název si autorka vypůjčila z oboru přírodních věd. Ne všechny krystaly mají pravidelnou strukturu, existují i takové, jejichž struktura je deformovaná a zdánlivě se jeví jako nepravidelná. Stejné je to i s lidskými osudy. Životní cesty jsou spletité a nevypočitatelné a jen z velké dálky je lze spatřit jako celistvý obraz.

Když je láska slepá
Luisa Buresch

21.1.2015
HOST

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela mimořádný. O to překvapivější je pak Leanderovo náhlé přiznání: „Musím ti něco říct. Mám jinou.“ Situaci, kterou Alia zná jen z laciných romantických knih, o nichž píše diplomovou práci, najednou zažívá na vlastní kůži. Zhroutí se jí svět. Jak se smířit s odchodem životního partnera?

Když se Alia s pomocí kamarádek a podivínského souseda konečně začne stavět na nohy, stane se něco, co nikdo nečekal — Leander se znovu objeví u jejích dveří… Má mu odpustit? Nebo jít dál?

Román Když je láska slepá popisuje chvíle, ve kterých jsme nejzranitelnější a nejlidštější, ale činí tak s vtipem a vřelostí. Každý, kdo se někdy zklamal v lásce, ví, že nic nebolí tak jako zlomené srdce. Společně s Aliou prožijeme zoufalství ze ztráty milovaného člověka a bezútěšnost nenadálé samoty, ale také novou naději a opětovné probouzení chuti do života.

Miniaturista
Jessie Burton

22.1.2015
Knižní klub

Jednoho podzimního dne roku 1686 klepe na dveře velkolepého domu v nejbohatší části Amsterodamu osmnáctiletá Nella Oortmanová. Přijela z chudé venkovské rodiny, aby se ujala role manželky zámožného kupce Johannese Brandta, avšak místo milujícího manžela ji přivítá jeho odměřená sestra, černý sluha a prostořeká služebná. Když se Johannes později vrátí z cest, věnuje Nelle velice zvláštní svatební dar – skříňkovou repliku jejich domu. Nella si do ní objedná zařízení od tajuplného miniaturisty a od té chvíle se začnou dít prapodivné věci…

Román zachycuje dramatické osudy rodiny Brandtových na pozadí Amsterodamu sedmnáctého století, kdy toto město patřilo k nejbohatším a nejvlivnějším centrům své doby.

Svět ledu & ohně
George R. R. Martin

26.1.2015
Talpress

Tato nádherně ilustrovaná kniha – obsahující více jak 170 barevných maleb vytvořených speciálně pro ni – nabízí vyčerpávající vylíčení historie Sedmi království, včetně všech dějinných zvratů, vzrušujících bitev, hořkého soupeření a odvážných povstání, které předcházely událostem Písně ledu a ohně a televizního hitu HBO Hra o trůny. George R. R. Martin se o její psaní podělil s Eliou M. Garcíou, jr. a Lindou Antonssonovou, zakladateli vyhlášené fanouškovské stránky Westeros.org a pravděpodobně jedinými lidmi, kteří znají svět Západozemí stejně dobře jako jeho vizionářský stvořitel.

Můj ne tak sladký život (Mé sladké šestnácté století #3)
Rachell Harris

26.1.2015
CooBoo

Cat Crawfordová nechce nic jiného než být normální – nebo aspoň tak normální, jak jen dcera hollywoodského režiséra může být. Už se zdá, že hvězdy její přání vyslyšely: – má úchvatného kluka Lucase, žije s ní její úžasná sestřenka Alessandra a její táta se chystá vzít si svou sympatickou snoubenku. Ale pak její zpovykaná matka v celostátním vysílání oznámí světu, že musí své dceři něco důležitého říct… A způsobí tak mediální šílenství. Lucas si nepřeje nic jiného než být s Cat. Musel se hodně snažit, aby ji získal. Bohužel ale musí řešit své vlastní problémy a navíc hrozí, že bude muset Cat nadobro opustit. Odhalená tajemství, skryté domněnky, ustavičná mediální pozornost… Tentokrát to není nepřízeň osudu, se kterou musí Cat a Lucas bojovat, aby mohli zůstat spolu. Ale jejich vlastní obavy.

Bujná fantazie Olivie Joulesové
Helen Fielding

26.1.2015
XYZ

V románě Bujná fantazie Olivie Joulesové Helen Fieldingová brilantně vykresluje svět luxusních večírků, ale i pátrání po celosvětově hledaném teroristovi. Je sarkastická a vtipná, umí vygradovat napětí i podlehnout citům. Jmenuje se Olivia. Olivia Joulesová. Je to novinářka a píše do rubriky Styl v časopise Elan a do Sunday Times, cestuje po celém světě a užívá si to. Má svoje vlastní pravidla pro přežití, vozí s sebou krabičku poslední záchrany a ve volném čase pátrá po celosvětově hledaném teroristovi. Na jednom večírku jí totiž zkříží cestu okouzlující Pierre Feramo. Nebyla by to Olivia, aby ho nezačala podezřívat, že se za plejboje jen vydává a že je to ve skutečnosti hledaný terorista. Přijme jeho pozvání na schůzku, pak se za ním vydá na nejrůznější místa na světě, aby se o něm dozvěděla víc a odhalila jeho pravou totožnost. Jak moc povolila Olivia uzdu své fantazii? Olivia se chvílemi chová jako James Bond, který dovedně používá ženské zbraně, a chvílemi zase jako Bridget Jonesová, když s ironickým nadhledem komentuje dění kolem sebe, když zrovna pátrá po celosvětově hledaném teroristovi nebo když se zamiluje…

Pán ohně
Peter May

27.1.2015
HOST

Příběh o děsivých vraždách, které spojuje ještě děsivější tajemství. První svazek série čínských thrillerů.

Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Cambellovou po vrahovi vysoce postaveného vládního vědce, jehož děsivě ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku.

Té noci, kdy vědec zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, která je zkušenou odbornicí na uhořelé oběti. Jak odkrývají jednu vrstvu případu za druhou, odhalují pravdu, jež svou děsivostí předčí i jejich nejhorší noční můry.

Poslední dopis od tvé lásky
Jojo Moyes

30.1.2015
Ikar

Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Ellie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Ellie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem. Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.

Než jsem tě poznala
Jojo Moyes

30.1.2015
Ikar

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.

Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…

Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

Zimní oběť
Mons Kallentoft

27.1.2015
HOST

Panuje nejstudenější zima, jakou kdo pamatuje. Za obzvlášť mrazivé noci je nalezeno tělo obézního muže visící na osamělém stromě uprostřed větrem ošlehané pustiny Östergötlandu. Případem je pověřena mladá kriminální inspektorka Malin Forsová, svobodná matka řešící své osobní problémy. S kolegy z linköpinské policie musí zjistit, kdo je onen muž a jak se jeho tělo ocitlo na stromě. A kdo ho zavraždil. Hledání vraha zavede Malin k nejtemnějším zákoutím lidského srdce. První díl kriminální série Monse Kallentofta, „nového krále skandinávské detektivky“, se okamžitě po vydání stal bestsellerem. Jen ve Švédsku bylo prodáno více než tři sta tisíc výtisků, kniha zde byla celé tři měsíce nejprodávanějším titulem a dominovala žebříčkům prodejnosti i v ostatních severských zemích. Práva byla prodána již do jedenácti zemí a chystá se filmové zpracování celé série.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..