V lednu 2015 vychází – 1. část

Nový rok, nové knižní výzvy v knihkupectví, kdy se snažíte neutratit všechno, co máte… Trpím s vámi, přátelé.

~ Česko ~

Město nebeského ohně (Nástroje smrti #6)
Cassandra Clare

9.1.2015
Knižní klub

Na svět lovců stínů padla temnota, zavládl chaos a zkáza. Clary, Jace, Simon a jejich přátelé se nyní musí spojit proti největší hrozbě, jaké kdy čelili – Claryinu vlastnímu bratrovi. Sebastian Morgenstern přešel do útoku a systematicky zasévá rozkol do řad lovců stínů. Pomocí Poháru smrti mění lovce stínů v bytosti z nočních můr, rozvrací rodiny, odtrhává od sebe milence a jeho temná armáda se stále zvětšuje. Nic na tomto světě nemůže Sebastiana porazit – ale kdyby se někdo odvážil do světa démonů, mohla by tu být naděje…

S láskou, Rosie
Cecelia Ahern

12.1.2015
Motto

Nejlepší přátelé Rosie a Alex se musí vinou osudu rozloučit na neurčito, aniž by si dokázali navzájem přiznat pravdu o svých citech. Jejich přátelství pokračuje dlouhé roky pouze prostřednictvím e-mailů, dopisů a dlouhých telefonních hovorů, které si vyměňují přes oceán. Žijí své vlastní životy a hledají štěstí a „poklad na konci duhy“. Přijdou na to, že ho mají na dosah ruky už dávno a dostane jejich láska druhou šanci?

Večeře v ráji
Ben Bennett

12.1.2015
Motto

Další z Příběhů psaných z chutí – román se lžící nostalgie, špetkou nebe a plnou hrstí lásky Jacques a Ellie si na francouzském pobřeží Atlantiku otevřeli restauraci s příznačným názvem Paradis – Ráj. Když však Ellie zemřela, z Jacquesova života se vytratila veškerá radost, z vaření se stala povinnost a hosté to poznali. Po sedmi letech dospěl jeho Paradis k bankrotu. Restaurace má jít do dražby, ale Jacquesův nejlepší přítel najde v poslední chvíli řešení – spolumajitelku Catherine. Pochází z Ameriky, mluví roztomile francouzsky, právě přišla o manžela a chce vzkřísit bývalou slávu restaurace Paradis. Jacquesovi se do toho moc nechce, ale nakonec pochopí, že nemá jinou možnost. Když na půdě hledá potřebné doklady, najde sešit receptů, které pro něj vymyslela Elli. Rozhodne se je vyzkoušet, a proto každou noc vaří jeden z nich. Pod Elliným láskyplným vedením tak znovu najde radost z přípravy jídel, a také novou lásku.

21. den (Prvních 100 #2)
Kass Morgan

14.1.2015
CooBoo

Již stovky let na Zemi nikdo nevkročil – až do teď. Od přistání stovky odsouzenců uplynulo již 21 dní. Jsou to jediní lidé, kteří žijí na planetě… nebo si to alespoň myslí. V tváří tvář neznámému nepříteli se Wells pokouší udržet skupinu pohromadě. Clarke se zatím snaží odhalit tajemství údajně opuštěné planety a pomoci Bellamymu najít jeho sestru – bez ohledu na možné následky. A na vesmírné stanici musí Glass podstoupit nemyslitelnou volbu mezi životní láskou a životem samotným. V tomto vzrušujícím pokračování knihy Prvních 100 Kass Morganová odhaluje neuvěřitelná tajemství, zpochybňuje všechny základní jistoty a testuje pevnost lidských vztahů. A jestliže chce sto odsouzenců přežít, musí si uvědomit, že existuje jen jediné řešení – zapomenout na všechny spory a spolupracovat.

Sedmý syn (Lovec duchů #1 + 2)
Joseph Delaney

15.1.2015
Brána

První a druhá kniha skvěle se prodávající série Lovec duchů. Moc zla sílí, a jen jediný muž ji může zastavit. Tento muž však potřebuje učedníka. Tom Ward je sedmý syn sedmého syna, a byl vyvolen. Když ze svého vězení unikne jedna z nejzlomyslnějších čarodějnic na světě, Tom čelí své první zkoušce. Zkouškou prošlo mnoho učňů před ním, ti však buď neobstáli, uprchli, nebo zemřeli. Jestli Tom uspěje – a přežije – stane se posledním učněm.

Stříbrná zátoka
Jojo Moyes

16.1.2015
Ikar

Lisa McCullenová se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského městečka jí nabízí svobodu a bezpečí, po nichž tolik touží – když už ne pro sebe, tak pro svou desetiletou dcerku Hannah. Jenže pak přijede Mike Dormer, ubytuje se v rozpadajícím se hotýlku legendární lovkyně žraloků a Liziny tety Kathleen a veškerý klid a mír Stříbrné zátoky a vlastně vše, na čem Lise záleží, je rázem v ohrožení. Tenhle navoněný panák z Londýna chce totiž z hotýlku a zálivu, jenž skýtá útočiště velrybám, udělat prosperující turistické letovisko. A i když je to přesně ten typ člověka, kterého by Lisa měla nenávidět, co nevidět začne ohrožovat i Lisino rozhodnutí znovu se nezamilovat do někoho, kdo si to vůbec nezaslouží…

Mráz
Bernard Minier

19.1.2015
XYZ

Saint-Martin-de-Comminges je malé městečko ve francouzských Pyrenejích, kde jsou zimy kruté a kde se nikdy nic moc neděje. Až dokud pracovníci vodní elektrárny nenajdou jednoho zimního dopoledne mrtvolu koně bez hlavy, částečně staženou z kůže, zavěšenou na nosném stožáru lanovky, která je jedinou přístupovou cestou na toto místo. Není to obyčejný kůň – patří totiž místnímu magnátovi Ericu Lombardovi. Martin Servaz, čtyřicetiletý velitel regionální kriminální jednotky v Toulouse, je naštvaný, že byl odvolán z vyšetřování brutální vraždy bezdomovce, aby se ujal tohoto nejpodivnějšího případu své kariéry. Ve stejnou dobu přijíždí do nedalekého Wargnierova institutu, jež se specializuje na mimořádně nebezpečné a duševně choré vrahy, psycholožka Diane Bergová, která postupně zjišťuje, že ředitel ústavu využívá neortodoxní metody. Detektiv Servaz na mrtvole koně brzy identifikuje DNA, která patří jednomu z chovanců Wargnierova institutu. Ústav je ale tak zabezpečen, že není možné, aby se někdo z chovanců mohl dostat ven. A za několik dní je nalezeno první mrtvé lidské tělo. Martin Servaz s kolegyní Irene Zieglerovou musí využít všech svých schoností k vyřeření děsivého tajemství… Vynikající kombinace série skutečně strašidelných zločinů, mrazivé atmosféry a houževnatého policisty dělá z této knihy napínavé čtení, během kterého budete až do konce hádat, kdo je vrah.

Pět (Beatrice Kaspary #1)
Ursula Poznanski

20.1.2015
Knižní klub

Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla.

V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol. Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…

Městečko Thunder Point (Thunder Point #1)
Robyn Carr

20.1.2015
Ikar

Do městečka Thunder Point na skalnatém oregonském pobřeží přijíždí věčný tulák Hank Cooper, aby zjistil, jak zemřel jeho přítel, se kterým před lety sloužil v armádě. Cooper se nikdy neusadil a na malebném místě se chce zdržet jen pár dnů. Brzy ale zjistí, že mu přítel odkázal celý svůj majetek včetně rozsáhlých pozemků a překrásné pláže. Zachovalou původní krajinu místní milují, developeři ji však považují za zlatý důl. Cooper najednou zjišťuje, že má osud Thunder Pointu i jeho obyvatel ve svých rukou. A pomalu propadá nejen kouzlu městečka a přírody, ale i kouzlu Sáry Dupreové, překrásné ženy s velice komplikovaným osudem. Cooper si musí vybrat mezi svým starým životem a místem plným nových možností – místem, které by se mohlo stát jeho domovem.

Kuromoriho meč
Jason Rohan

20.1.2015
Egmont

Budoucnost světa visí na vlásku.

Když Kenny Blackwood přiletí do ultramoderního Tokia, zjistí, že je osudem předurčen k nadlidskému úkolu, o němž až dosud neměl ani tušení.

Jen on a nikdo jiný může zachránit miliony životů před katastrofálním zemětřesením, jež má být brzy rozpoutáno coby pomsta za dávné příkoří. Aby Kenny zabránil neštěstí, musí nalézt bájný Nebeský meč. A to co nejrychleji.

V tom mu však chtějí zabránit celé zástupy netvorů ve službách zla. Budoucnost světa visí na vlásku!

Dvojí kousnutí (Upíři z Chicaga #3)
Chloe Neill

20.1.2015
Fragment

Kožoměnci z celé země se sjíždějí do Větrného města. Mistr upír Ethan Sullivan jako smířlivé gesto nabídl jejich vůdci velmi speciálního bodyguarda: Merit, nejnovější chicagskou upírku. Merit má chránit alfu Gabriela Keena, a když už je u toho, tak i dělat upírům zvěda. Naštěstí jí Ethan k tomu všemu nabídne i žhavé tréninky ve dvou, aby jí pomohl lépe se připravit na tuto misi…

Bohužel však po Gabrielovi někdo začne střílet a Merit se brzy ocitne v palebné linii. Bude potřebovat jakoukoli dostupnou pomoc, aby mohla vystopovat záhadného násilníka, jenže kamkoli se obrátí, narazí na vzrůstající napětí mezi nadpřirozenými bytostmi – a v neposlední řadě mezi sebou a jistým zelenookým, několik set let starým upírem…

Splynutí (Čistý #2)
Julianna Baggott

21.1.2015
Jota

Když se Partridgovi, Pressii a jejich přátelům podařilo uniknout ze spárů Speciálních jednotek, dobře věděli, že zdaleka nemají vyhráno. Jejich protivník sice utrpěl pár šrámů, ale jeho síla a odhodlání zůstaly nezlomené. Pokud jej mají porazit, bude je to něco stát. Partridge zatím přežívá v úkrytech a snaží se připravit podrobné plány Dómu a cestu, kudy by mohli proniknout dovnitř. Lyda se učí, jak přežít v neznámém světě plném netušených nebezpečí. El Capitan dává dohromady armádu, se kterou by mohl jednoho dne Dóm dobýt. Bradwell zkoumá černé skříňky, které objevili v sutinách vyhořelé farmy a které podle všeho skrývají klíč k pravdě o minulosti a o tom, co se s jejich světem skutečně stalo. A Pressia touží ze všeho nejvíc po klidu, lásce, rodině – po obyčejných věcech, o které ji Exploze nenávratně připravily.A pak se najednou objeví tajemná dívka Wilda, která přináší vzkaz z Dómu: „Vraťte nám našeho syna, jinak zabijeme rukojmí.“ A první mrtví jasně dokazují, že jsou tato slova míněna zcela vážně. Partridge dobře ví, že to on je tím synem, jehož žádají zpět, ale také je mu jasné, že víc než o něj jim jde o obsah zkumavek, které dostal od své matky. Ty totiž skrývají důležitou složku léku na nemoc, na niž pomalu umírá jeho otec i další obyvatelé Dómu.

Planoucí hvězda (Krvavá cesta #3)
Moira Young

21.1.2015
CooBoo

Saba je odhodlaná vzít osud pevně do svých rukou a porazit DeMala. Ten se rozhodl vybudovat Nový Eden – místo, kde mají místo jen mladí a zdraví, kteří budou věrně sloužit jeho zájmům. Zároveň místo, kde ovšem nemají místo staří, nemocní ani neposlušní. A Saba by se mohla stát spoluvládkyní Nového Edenu. A DeMalo jí nabízí dokonce ještě svůdnější nabídku, které prakticky nejde odolat. Ovšem musela by zradit své přátelé i vše, v co do teď věřila. Jak se Saba rozhodne? Dokáže změnit doslova celý svět? Cesta nikdy nebyla nebezpečnější a zrada číhá i v těch nejméně tušených místech v dech beroucím závěru trilogie Krvavá cesta.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..