Ohlédnutí se za rokem 2014

Upozornění: Následující článek se mi opět vymknul z rukou. Stačí, když mám slinu, a jen se to ze mě sype a sype.

Tak máme jeden rok za sebou a do dalšího jsme vkročili. Loňský rok pro mě byl hodně náročný v práci i osobním životě. Blogu jsem se nevěnovala tak moc, jak bych si přála a bylo to obsahově určitě poznat. Hlavně to trápilo mě samotnou, protože jsem měla pocit, že díky všemu tomu stresu v životě nemůžu dělat to, co mám tolik ráda, co mě uklidňuje a co mě neskutečně baví. Proto jsem si už od léta pohrávala s myšlenkou kompletního redesignu a přepracování svých blogovacích cílů. Nejen kvůli stagnaci, ale taky hlavně kvůli sobě.

Od ledna jsem v práci dělala na velkém projektu, jehož hlavním cílem bylo vytvořit novou webovou stránku společnosti. Tím webem je ISIC.cz, web, u něhož jsem potila krev a ronila slzy. Nejsem s ním zatím úplně stoprocentně spokojená, protože si myslím, že je na něm toho ještě hodně, co se dá dodělat, ale tak už to bývá. Na webu jsem pracovala až do sprna, v září se oficiálně spouštěl a já byla ráda, že si konečně oddechnu od toho velkého tlaku a budu zase moci volně blogovat, aniž bych měla odpor podívat se na WordPress.

Už v letních měsících jsem se společně s Anyou začala poohlížet po novém společném bydlení a řeknu vám, že to byl teda pořádný záhul. Neuvěříte, kolik bytů jsme prošly a kolik nám jich vyfoukli před nosem. Nakonec jsme ale v říjnu zakotvily na Letné, kousek od Holešovického výstaviště (Svět knihy *mrk mrk*), a postupně se stěhovaly. Byl to pořádný záhul a ještě stále to není úplně stoprocentní, ale všechno chceš čas.

Kromě toho jsem od září pracovala společně s holkama na jednom velkém knihomolském projektu, který mi zabíral většinu volného času po práci, takže si asi dokážete představit, kolik energie jsem pak ke konci dne měla. Pramálo. V listopadu jsme ale naše děťátko pod názvem ESHOP.KNIZNIVESMIR.cz konečně vypustily ven a velice nás potěšila radost všech ostatních. Ještě stále jsme v plenkách, ale snažíme se neustále rozšiřovat. Jen to bude chtít čas.

No a pak konečně přišly Vánoce a já se rozhodla, že se můžu už vrhnout na redesing a udělat si ve všem pořádek. Řeknu vám, že mít cca 2600 článků za 4 roky a kousek je vážně pořádná nakládačka. Hlavně v případech, kdy to máte všechno upravovat.

Podívejme se na důležité události jednotlivých měsíců:

Leden

Přesně v polovině ledna se odehrál druhý Knižní sraz ve Zlíně, který se uspořádal hlavně kvůli tomu, že se u Neoluxoru zavíral outlet knih. Myslím, že srdíčko každého knihomola zaplakalo. Přece jenom… pořídit si knihy o mnoho korunek levněji? No neberte to! Kromě toho jsem přišla s dalším ročníkem Můj autor roku, tentokrát za ok 2013. Opět jsem se pokusila vzkřísit Čteme s Knižním doupětem, ale jaksi jsem opět usnula někde v procesu. Klasika.

Únor, Březen

V únoru jsme se konečně dozvěděli, kdo vyhrál Přežili jsme konec světa a vrhli se na hromadné Společné čtení Vampýrské akademie a to ku příležitosti chystaného filmu v kinech. Škoda jen, že se nedočkáme pokračování. Takhle to byla jen jedna zábavná jednohubka. V březnu se pak uskutečnila Knižní ocenění roku 2013, letos se jich dočkáme také, jen až znovuotevřu blog.

Duben, Květen, Červen

V dubnu proběhl na dalších blozích Tak trochu šílený týden s Deaverem, ale také jsme se dočkali Světového dne knihy a autorských práv. Proběhl také Velikonoční knižní hop. Květen a červen byly na akce jaksi mizerné.

Červenec, Srpen

v červenci se rozjel speciální projekt Filmové léto, kdy jsem se společně s Rachel-Roo podívala na kobylku letošním zajímavým filmovým kouskům. V srpnu proběhl druhý ročník Měsíce blogových komentářů – radost by si lidi měli dělat pořád, no ne? Kromě toho po dlouhé době proběhl zase nějaký ten speciální týden, tentokrát Kostičasový. A i letos si pro nás Martinus připravil Den nepřečtených knih! Tentokrát jsem jako člen blogového týmu také něco dostala… a rozhodně mě to potěšilo.

Září, Říjen

Jelikož se v září objevilo více zajímavých filmů, které vznikly na základě knižní předlohy, řekla jsem si, že by nebylo špatné oživit svou rubriku Filmová recenze a začít psát recenze na filmy podle knih. Uvidíme, nakolik se vám tato rubrika zalíbí a budete ji pravidelně číst a snad i komentovat. Říjen i listopad byly další polomrtvé měsíce.

Listopad

V listopadu Knižní doupě oslavilo své 4. narozeniny. Stále nedokážu uvěřit, že to tak neuvěřitelně letí. A stejně jako v roce 2013 se i v roce 2014 rozjela Vánoční poradna Neoluxoru. Musím říct, že jsem se pořádně zapotila. Dotazů chodilo opravdu hodně. No a kromě toho jsme tedy slavnostně spustily nejlepší knihomolský eshop všech dob!

Prosinec

No a jako třešničku na konec roku jsme s polečně s Rachel-Roo přišly s Vánočně-novoroční megasoutěží, jejíž vyhodnocení vás brzy čeká. No a určitě nesmím zapomenout na náš nejmilovanější knihomolský portál jménem GoodReads. Kdo ho nezná, jako by nežil. Vážně.

Protože jsem věděla, co všechno mě v roce 2014 čeká, nedávala jsem si příliš velké čtecí cíle. Doufala jsem, že se mi za rok podaří přečíst alespoň 100 knih. Nakonec jsem skončila na čísílku 113. Podívejme se tedy na krásné grafy přímo z GR:

Počet přečtených knih…

Prehled_knih_2014

Počet přečtených stránek…

Prehled_stranek_2014

Celkový přehled přečtených knih za rok 2014…

Celkovy_prehled_2014

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..