Filmová recenze: S láskou, Rosie

Na tento film jsem se těšila už od chvíle, kdy jsem viděla první trailery. O natáčení jsem věděla už dávno, ale nijak extra mě obsahově neuchvátil, protože mi přišel jako několikrát recyklované téma, co mě už nejspíš ničím moc nedokáže překvapit. Jsem ráda, že jsem si ten trailer pustila.

SlaskouRosie_posterRežie: Christian Ditter
Scénář: Juliette Towhidi
Kamera: Christian Rein
Hudba: Ralf Wengenmayr
Hrají: Lily Collins, Sam Claflin, Tamsin Egerton, Jaime Winstone, Lily Laight, Christian Cooke, Nick Lee, Suki Waterhouse, Jamie Beamish

Rosie a Alex jsou kamarádi už od školky, jeden bez druhého nedají ani ránu a navzájem o sobě ví téměř všechno. Jenže jak už to tak bývá, puberta dokáže lidem pořádně rozproudit hormony a oba najednou zjišťují, že pro něj ten druhý znamená daleko víc, než by si mysleli. Ani jeden si ale není jistý tím, že to ten druhý cítí stejně.

Budoucnost mají oba už dávno naplánovanou – jít společně do Bostonu, vystudovat a pak mít spokojený život. Jenže co osud nechtěl, Rosie po jedné ne zrovna úžasné noci otěhotní se spolužákem a nechce to Alexovi říct, aby se nevzdával svého snu. I když ji to bolí, nechá ho v nevědomosti odejít a mezitím prožívá útrapy těhotenství. Ačkoliv je zprvu přesvědčená, že své dítě předá po porodu k adopci, stačí jediný pohled na její dcerku a ví, že ji nemůže nechat odejít.

A tak Rosie prožívá svůj život v Anglii a Alex zase v Americe. Snaží se spolu i přes všechny roky udržovat nějaký ten kontakt, ale oba dva se spíš cítí mizerně z toho, že nemůžopu být spolu, protože se v životě tak nějak prostě… míjí. Naleznou si k sobě vůbec někdy cestu?

Už od prvních minut filmu mi bylo jasné, že je to láska na první pohled. A teď nemyslím hlavní hrdiny. Mám na mysli sebe. Úžasná hudba, která přesně pasuje do mého období dětství a dospívání, neuvěřitelně vtipné situace, hlášky i životní moudra, sympatičtí hlavní hrdinové a romanťárna jako hrom. Naprosto skvělá kombinace a přesně to pravé pro mě. Bavila jsem se od začátku do konce a tak nějak jsem doufala, že bude film o něco delší.

Celou dobu jsem oběma držela pěsti a říkala si, že teď už to přece musí přijít… a ono zase nic. Rosiina kamarádka byla správně praštěná a vždycky přispěchala s něčím trefným. Netuším, jestli je i knižní předloha takhle skvělá, každopádně film se mi neuvěřitelně líbil. Tak moc, že jsem an něj musela jít znova, abych si to cvrlikání pořádně užila.

S láskou, Rosie je přesně ten typ romantického potřeštěného filmu, co vám po mizerném dni dokáže úžasně zvednout náladu, protože se u něj smějete od začátku do konce, chvílemi vám ukápne slza a na konci máte na tváři přilepený úsměv větší než celá Česká republika.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Jass napsal:

    Jestli jsi měla pocit, že ve filmu se dávali dohromady dlouho, to jsi měla číst knížku, to je ještě mnohonásobně horší…. Jsem ráda, že to ve filmu takhle okleštili, ale zase mě mrzí zrušení některých skvělích situací a vyškrtnutí famózních postav, ale nevadí… Celkově jsem z toho měla dost kladný, i když trochu depresivní pocit 😀

    • Syki napsal:

      Jo, to mi bylo jasné. Původně jsem si chtěla přečíst i knihu, ale nakonec jsem to vzdala. Když už, tak radši v originále, protože ten český překlad prý není moc dobrý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..