Roštěnka

Rostenka_bookAutor: Alice Clayton
Originální název: Rusty Nailed
Český název: Roštěnka
Knižní série: Cocktail
Díl: druhý
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Caroline by nemohla být šťastnější. Má perfektního přítele, perfektní práci, perfektní bydlení a vůbec všechno jí vychází přesně tak, jak chce… anebo je o tom alespoň přesvědčená. Simon stále jezdívá na své pracovní cesty za fotografováním, ale když je doma, užívají si jeden druhého plnými doušky a občas ji dokonce brává s sebou. Jenže vždycky se v životě objeví nějaký ten háček. Její kamarádka Sophia se rozešla se Simonovým kamarádem Natem a mezi zbytek přátel vrazili klín. Samozřejmě holky drží pospolu a stejně tak je to v případě kluků.

Což vyvolává menší šarvátky také mezi Caroline a Simonem, kteří se dostávají na úplně novou vztahovou půdu. Kromě toho se Caroline musí začít daleko víc ohánět v práci, protože si její šéfová bere zaslouženou dovolenou na líbánky. Společně se Simonem se také mají postarat o jejich dům, takže si můžou vyzkoušet, jaké by to bylo, kdyby spolu opravdu bydleli… a jak to vypadá, Simonovi to více než vyhovuje. Caroline tak začne být zmatená nejen ze svých přátel, ze své práce, ze sebe samotné, ale i ze Simona, který najednou začíná trávit daleko více času doma…

Nakladatel: Gallery Books (EN), Mladá fronta (CZ)
Počet stran: 223 (EN), 280 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 24.6.2014
Vydání v ČR: 11.11.2014

Datum četby: 5 dnů, prosinec 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Stejně skvělé pokračování jako první díl.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Je to rok, co se mi do rukou dostala jedna z nejlepších a nejvtipnějších erotických romancí, jakou jsem kdy četla. Je zajímavé sledovat průběh, jaký mělo celé vydání v češtině, protože před rokem jsem byla mezi prvními, kdo ji u nás kdy četl (možná i vůbec první, těžko říct), a protože jsem z knihy byla neskutečně nadšená, přenesla jsem své nadšení i na ostatní čtenáře.

Někteří z nich se do četby pustili v angličtině, jiní si museli počkat na české vydání, které mě upřímně překvapilo a byla jsem za něho moc ráda. To jsem ovšem netušila, že se autorka poddá nátlaku a sepíše nejen pokračování, ale také další díly série věnující se jiným postavám. Přirozeně jsem nevěřila, že by druhý díl mohl být stejně skvělý… jsem ráda, že alespoň pro mě byl.

Nečekejte, že druhý díl bude naprosto stejný jako ten první, to ani není možné. Nejspíš to je také důvod, proč bylo tolik čtenářů z pokračování zklamaných, očekávali, že dostanou kopírku toho, co už četli… Ale proč? Život jde dál. Člověk nemůže donekonečně používat tytéž slovní obraty, hrátky i scény. Dle mého si s tím autorka krásně vyhrála. Moc se mi líbí, že se o obou hlavních hrdinech konečně dozvídáme víc.

Že Simon není jen Nabíječ, co měl svůj harém, ale rozhodl se pro jednu jedinou, že Caroline není jen Růžová košilka, co má poťouchlý vztah se svým kocourem, ráda peče a je dekoratérkou designérkou. Obzvlášť kvituju to, že jsme se konečně více dozvěděli o Simonovi, o jeho rodičích, jeho minulosti. Samozřejmě je kniha plná sexu, co jiného si asi tak představíte, když máte doma dva lidi, jejichž chemie vydává své vlastní jiskry. Přicházejí ovšem také nové aspekty vztahu, s nimiž ani jeden nepočítal, ale musí se s nimi nějak vyrovnat a rozhodnout se, kam jejich život vlastně směřuje. A to bylo naprosto skvělé.

Autorka se rozhodla pustit do dalších zákoutí mileneckých vztahů, přitom nezapomněla na stejné vipné podání a trefnost. Není nouze o pořádné hlášky, pěkně peprné scény a hodně jídla. Opravdu jsem se bavila a bylo mi líto, že nemám svého vlastního Simona, co mi pojede nakoupit nafukovací postel do baráku, co mi koupil a snaží se ho opravovat. Na druhou stranu se nedivím Caroline, že ze všeho tak vyšilovala, protože na to prostě nebyla připravená. Co na to říct? Prostě život. Smiřte se s tím a prostě se bavte, opravdu to stojí za to!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Renda napsal:

    Dají se někde sehnat knihy od kenyon Sheryllin?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..