RC review: Láska bez scénáře

LaskaBezScenare_bookAutor: Tina Reber
České datum vydání: 14.5.2014
Knižní série: Láska (Love)
Díl: první
Žánr: romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Taryn si už zvykla na to, že pro ni život není zrovna peříčko. Poté, co přišla o matku a později i o otce, se musela postavit na vlastní nohy a prostě jít dál. Ne, že by to bylo zrovna dvakrát jednoduché, ale daří se jí docela dobře. Jen láska se jí vyhýbá velkým obloukem. Poslední vztah skončil naprostým fiaskem, proto si řekla, že jí to prostě není souzeno.

Jenže pak se do města nakvartýruje celý filmový štáb, aby natočili další díl oblíbené filmové série. Nejen, že to znamená vyšší výdělky, ale také kopu nadšených fanynek, které přijely, aby zahlédly alespoň kousek z hlavního hrdiny. Ryan Christensen totiž pro ně není jen obyčejný herec, co je shodou okolností také neskutečně pohledný. Je to jejich modla.

A tak se stane, že tahle celebrita najde cestu do Tarynina baru, protože prchá před zástupy fanoušků. Je víc než šokovaný z toho, že je snad jediná žena, která jeho filmy neviděla a která se po něm nechce sápat. Taryn sice nemůže popřít, že ji to k němu táhne, ale nechce se znovu spálit a je jí jasné, že s Ryanem to ani jinak nepůjde. Ovšem Ryan se tak lehce nevzdává.

Knihy v krvi

Tina Reber si pořídila svou první kartu do knihovny už ve čtyřech letech. Její matka byla totiž skoro 30 let knihovnicí, a tak není divu, že Tina trávila většinu svého času právě v knihovně.

Cestu ke psaní si ovšem musela vydobýt sama. Aby mohla zaplatit účty, vystřídala celou řadu zaměstnání, včetně bakovního účetnictví či IT designu. Žije v Pennsylvánii společně s manželem, desetiletým synem, třemi psy a papouškem.

Překlad

Český překlad knihy mi hezky sednul. Ačkoliv jsem musela často koulet očima nad tím, kolikrát je možné do textu vložit něco o tom, že se postavy ušklíbají, zubí, šťouchají, kopou a mluví ve svých skoro třiceti letech o svých rodičích jako o mamince a tatínkovi. Ne, že by na tom bylo něco špatného, občas to dělám i já a to je mi skoro 26, ale nedělám to pořád… a postavy jsou stejně staré jako já, tak proto mi to asi nedalo spát.

Postřehy a pocity

Nebudeme si nalhávat, že kniha nezní dějově jako jedno velké klišé… protože ono to tak je. Nic to ale nemění na tom, že se kniha četla přímo parádně. Pravda, ze začátku šlo všechno jako podle přesně napsaného scénáře, ačkoliv se už v názvu knihy říká že ne, a tak jste velice snadno mohli předvídat, jakým směrem se děj nejspíš může ubírat. Příběh je ovšem napsán natolik poutavě, že vás drží napjaté až do samotného konce.

Kniha je vyprávěna z pohledu Taryn, tudíž je tak pro nás Ryan a jeho činy častokrát jen velkou záhadou. To ho nejspíš dělá ještě více snovým, jinak si nedokážu vysvětlit, jak jinak bych mohla jeho kouzlu naprosto propadnout. Taryn mi občas brnkala na nervy tím, jak neustupná, naivní a dost nechápavá byla. Na jednu stranu chápu, že se bojí, aby jí neublížil, na stranu druhou se chová tak trochu jako pako. Ale mít Ryana, tak bych se asi taky chovala jako pako. A náramně bych si to užívala.

Hodnocení

Kniha vás možná může odradit svou tloušťkou, ale dejte jí šanci. Možná není úplně nejoriginálnější a po dočtení budete mít pocit, jako byste dosledovali dvacetidílný romantický seriál, ale proč ne.

Osobně se mi líbila tak moc, že jsem nechtěla, aby skončila, a proto jí dávám zasloužené 4 hvězdičky. Takových knižních kousků není nikdy dost. Hlavně těch, co se čtou tak lehce. Jsem zvědavá na další knihy autorky.

Knihu Láska bez scénáře si můžete objednat na stránkách nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..