Played

Played_bookAutor: Liz Fichera
Originální název: Played
Knižní série: Hooked
Díl: druhý
Žánr: young adult, romance
Hodnocení: 3 hvězdičky

Riley byla vždycky tou hodnou a příkladnou sestrou. Tou, co plnila přání svých rodičů, dělala, co jim na očích viděla a kryla svého problémovějšího bratra. Měla toho ale už pokrk, chtěla taky pro změnu žít… akorát tak úplně nevěděla, jak by to měla udělat.

Teď ale nebyl čas na to, aby se tím zaobírala, protože se musela soustředit na nadcházející víkendový tábor, který jí pomůže prohloubit její zkušenosti s vedením. Až  na to, že se v jejím týmu objevil Sam Tracy… a toho ona zrovna dvakrát nemusí.

Sam che svůj život změnit, a proto se snaží držet ve škole krok a dělat občas i něco navíc. Chce změnit hlavně život v Rezervaci. Aby jeho máma s tatou nemuseli od rána do večera dřít v kasinu. Kromě nedostatku peněz jej trápí také skoro neexistující vztah, který má se svým tátou. Nějak k němu nedokáže najít cestu a doufá, že ho přece jenom má rád. A jako by toho nebylo málo, trápí se neopětovanou láskou ke své kamarádce.

Když se ale sejde s mladší sestrou kluka, co mu odloudil lásku, vybíjí si na ni svou frustraci. Těžko by mohl tušit, kam je jejich hašteření zavede a jak moc je nakonec vše sblíží. Jen kdyby Riley tak urputně netrvala na tom, že ho s Fred přece jen dá dohromady…

Nakladatel: Harlequin Teen (EN)
Počet stran: 352 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná (EN)
Vydání v USA: 27.5.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, prosinec 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nějak mě ten druhý díl zklamal. Asi to bylo i tím, že byl příběh postavený na naprosto stupidní myšlence, která se mi nelíbila. Škoda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autoky
Oficiální blog autorky

Můj názor: Po tom prvním díle jsem tak nějak čekala daleko víc. Jako by se autorka zajímavě vypsala v Hooked a v Played už prostě jen vařila z vody. Jinak si nedokážu vysvětlit tu naprosto pitomou zápletku, která mě otrávila už na samotném začátku.

Aby se sestra rozhodla, že dopomůže jinému klukovi k přítelkyni svého bratra? Jenom proto, že jí zachránil život a choval se k ní hezky? Jako WTF??? Tím to pro mě asi autorka úplně celé zabila. I proto jsem pak četla další řádky s menším odporem, ačkoliv jsem už dopředu tušila, jak to asi celé skončí. Bylo to jasné jako facka. Akorát to provedení dost pokulhávalo.

Nemohla jsem se tím pádem nějak víc vcítit do hlavních postav. Riley mi svou naivitou pila krev. Sam mě štval tím, jak moc se nedokázal vzdát myšlenky na to, že s Fred třeba přec jen můžou být (já vím, říká se, že naděje umírá poslední). Dohromady sice netvořili špatný pár, ale tak nějak jsem jim to nežrala a celý ten konec pak byl jen prázdnou záplatou. Docela zklamání.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..