Knihy měsíce – září, listopad 2014

Jak jsem na tom byla s knihami v říjnu a listopadu?

Zelená jako smaragdMilenec snůModrá jako safírManželská zkouškaLondon RoadLáska na třetíZtracená nadějeLásko, kde jsi?Buď se mnouProkleté městoEleanor a ParkScénář láskyLáska bez scénářeLosing ItDo Poklidné modři

Hitparáda

Nejlepší kniha
Do Poklidné modři (Veronica Rossi)

Proč: Ačkoliv jsem knihu už dříve četla v angličtině a věděla jsem, jak to skončí, užila jsem si to znovu pořádně i v té češtině. Rozhodně je to nejlepší kniha za oba měsíce a pokud jste sérii ještě nečetli, měli byste to rychle napravit.

Nejhorší kniha
Modrá jako safír (Kerstin Gier)

Proč: Nevím proč, ale tak nějak jsem toho asi čekala daleko víc. Možná proto jsem byla vývojem situace dost zklamaná. Bylo to takové dost nudné, některé věci mě v knize neskutečně irirtovaly a nemohla jsem se jich zbavit.

Největší překvapení
Prokleté město (Lisa McMann)

Proč: Když jsem knihu začínala číst, myslela jsem si, že to nebude nic moc. Tedy alespoň takový dojem jsem získala z českých recenzí. Naopak mě velmi mile překvapilo, jak moc mě kniha bavila a jak moc mě dokázala do záhadného děje vtáhnout.

Největší zklamání
Buď se mnou (J. Lynn)

Proč: Anotace knihy se mi ohromně líbila, proto jsem si myslela, že se mi i kniha zalíbí víc než Počkám na tebe. Ale kdovíproč to bylo takové nemastné neslané, přitom se toho dalo vykouzlit určitě daleko víc.

Nejnapínavější kniha
Do Poklidné modři (Veronica Rossie)

Proč: Bezesporu nejnapívější kniha vůbec. A to i přesto, že jsem ji už četla v angličtině. Bylo mi líto, že celá série skončila, ale těším se na nové knihy autorky. Snad nezklame.

Nejvtipnější kniha
Lásko, kde jsi? (Nick Spalding)

Proč: Už anotace se mi líbila, alenebyla jsem si jistá, nakolik vitpné to opravdu bude. Ne, že bych se smála od začátku do konce, ale je pravda, že mě dokázala pořádně rozesmát. V některých situacích jako bych se viděla, někdy jsem nevěřícně kroutila hlavou nad tím, co se dělo. Ale jinak super počteníčko.

Nejnudnější kniha
Modrá jako safír (Kerstin Gier)

Proč: Nuuuuda. Tak nějak jsem to přetrpěla až do konce. Zabíjel mě asi i ten český překlad, který se mi tak nějak nečetl dobře.

Nejromantičtější kniha
Scénář lásky (Tina Reber)

Proč: Nekončící telenovela anebo dvacetidílný romantický seriál, v němž vám leze na nervy snad úplně všechno včetně herců, ale stejně musíte hltat jednu stránku za druhou a přijde vám všechno strašně romantické a jako z pohádky. Věřte mi. Ta kniha je droga.

Nejočekávanější kniha
Manželská zkouška (Jennifer Probst)

Proč: Byla pro mě nejočekávanější proto, že šlo o poslední díl Manželské série a já jsem byla hodně zvědavá na to, jak to dopadne s poslední sestrou. Autorka rozhodně nezklamala a naopak mi několikrát vystřelilo obočí vzhůru nad tím, jak erotické některé pasáže udělala.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Noční lovci (Sherrilyn Kenyon)

Proč: Spíš je to taková znovuobjevená série, jelikož jsem už před delší dobou četla oficiální první díl série ve starém vydání a navíc jsem průběžně taky četla Chronicles of Nick, které se pohybuje v alternativní verzi série, ale i tak jsem tu původní sérii objevila znovu.

Nejlepší cover knihy
Eleanor & Park (Rainbow Rowell)

Proč: Protože se mi prostě zatraceně líbí, jak je v jednoduchém obrázku vyjádřena celá hlavní zápletka knihy. Tohle umí udělat málokdo.

Nejhorší cover knihy
Ztracená naděje (Colleen Hoover)

Proč: Ty české obálky série jsou prostě strašně divné. Ty originální se mi líbí daleko víc, hlavně v případě druhého dílu. Takový snový chlap na obálce… *swoon swoon*

Největší crush
Ryan (Láska bez scénáře ~ Tina Reber)

Proč: Protože byl naprosto snový a protože nikdo takový ve skutečném životě nejspíš neexistuje a pokud jo… dejte mu sakra mé číslo!

Hrdina, hrdinka a pár měsíce
Árie & Perry (Do Poklidné modři ~ Veronica Rossi)

Proč: Protože to jako nejde jinak. Zamilovala jsem si je od prvního dílu a držela jim pěsti až do konce. A je jedno, kolikrát ty knihy budu číst. Pro mě jsou oba prostě nej!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..