Knihy měsíce – srpen, září 2014

Jak jsem na tom byla s knihami v srpnu a září?

Všechny jeho snyCena nevinnostiMagnoliaČistýV ringuTrableTangled Extra ScenesZapletenýOnZůstaň se mnouPokoř měLabyrint: ÚtěkČervený vrch

Hitparáda

Nejlepší kniha
Magnolia (Kristi Cook)

Proč: Tak nějak jsem nečekala, že by tenhle knižní kousek mohl být tak dobrý. Sice je to poměrně jednoduchá a tisíckráté ohraná historika, ale to nic nemění na to, že jsem si četbu náramně užila a že mi bylo líto, když to všechno skončilo. Takových knih k rozveselení potřebuje člověk víc…

Nejhorší kniha
Všechny jeho sny (C C Gibbs)

Proč: Já vám nevím, ono už je vážně těžké i v tom erotickém žánru narazit na něco, co se dokolečka neopakuje a má šmrnc. Poslední díl téhle podivné série mě snad udolal tak moc, že jsem byla ráda, když jsem ho konečně dočetla. Ne, že by to byla taková hrůza, ale už toho prostě bylo příliš.

Největší překvapení
ON (Carey Heywood)

Proč: Tuhle knihu jsem měl v hledáčku už dlouho, v anglické verzi. Pak jsem si ale počkala na české vydání. Moc jsem si nepamatovala, o čem vlastně kniha má být a když jsem viděla českou obálku, říkala jsem si, že to bude další eorťárna… a ona to nakonec byla klasická červeá knihovna. To byl pro mě docela šok. Překlad byl sice netradiční, ale možná i proto jsem si tenhle milý příběh tolik užila.

Největší zklamání
Trable (Samantha Towle)

Proč: Nemůžu si pomoct, ale od téhle knihy jsem toho čekala daleko víc. Autorka si vzala na paškál docela silné téma, které podle mého nezvládla zrovna dvakrát dobře, ačkoliv se snažila. Chyběla tomu nějaká životní jiskra… a taky není dobré, když se nemůžete vžít do hlavní hrdinky, protože jí chcete spíš dát pánvičkou po hlavě.

Nejnapínavější kniha
Čistý (Julianna Baggott)

Proč: Nevěděla jsem, co můžu od knihy očekávat, nečetla jsem moc zahraničních ani domácích recenzí, abych se nenechala příliš ovlivňovat – a to je možná dobře. Kniha si mě získala svou syrovostí, akčností, neuvěřitelností a chvílemi naprosté hrůzy. Tleskám a jen se bojím, aby i pokračování byla tak skvělá.

Nejvtipnější kniha
Zapletený (Emma Chase)

Proč: Tohle je jedna z nejvtipnějších knih, jaká se mi tento rok do rukou dostala. Pokud jste si zamilovali Nabíječe, Zapletený je pro vás naprostou nutností. Kruci, to mi připomíná, že jsem ještě pořád nenapsala recenzi. To ji asi budu muset slupnout znovu, aby mě Drew zase odrovnal.

Nejnudnější kniha
Cena nevinnosti (Rebecca James)

Proč: Dobře, kniha možná nebyla tak příšerně nudná, ale v porovnání s ostatními mi tak alespoň přišla. Ono se tam sice něco řešilo, ale po většinu času mi přišlo, že se to řeší tak nějak… moc klidně. Já bych asi už dávno vyšilovala. A na konci jsem byla šťastná i smutná zároveň, páč to byla fakt síla.

Nejromantičtější kniha
Magnolia (Kristi Cook)

Proč: Rozhodně nejromantičtější kniha, ačkoliv člověk věděl, jakým směrem se to asi všechno bude ubírat. Hlavní hrdinka mi ovšem krásně kápla do noty a hlavního hrdinu bych chtěla mít doma. Nevím, jestli to takhle na jihu opravdu funguje, ale nedivila bych, kdyby ano… i tak jsem se u toho všeho ale uculovala jako malá holka.

Nejočekávanější kniha
Zapletený (Emma Chase)

Proč: Na Zapleteného jsem se opravdu hodně těšila. Mrzelo mě, když se vydání knihy několikrát posunulo, ale byla jsem ráda, když jsem se k české verzi konečně dostala. Pravda, mohla jsem si knihu přečíst v angličtině, ale já si chtěla počkat. Nelitovala jsem a teď se nemůžu dočkat pokračování.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Labyrint (James Dashner)

Proč: Sérii jsem měla v hledáčku už dlouho, ale počkala jsem si na českou verzi. Pak jsem j ičetla souběžně s tím, že jsem byla na filmové předpremiéře a pokud jste četli mou recenzi, víte, že mě daleko víc bavil filmový Thomas než ten knižní. Tomu knižnímu bych dala nakládačku, všeználkovi.

Nejlepší cover knihy
Zůstaň se mnou (Gayle Forman)

Proč: Když si vzpomenu na obálku prvního dílu série, který u nás vyšel pod názvem Jestli zůstanu a kdoví proč měl mimo jiné na obálce také motýla, je tohle ohromný skok dopředu. Sice je to obálka převzatá ze zahraničí a navíc je to filmová verze, ale dívá se na knihu daleko lépe.

Nejhorší cover knihy
Čistý (Julianna Baggott)

Proč: Když jsem viděla úplně poprvé českou obálku, zhrozila jsem se. Doprdele, zase další oko! Co lidi s těmi oky na obálkách vůbec mají? Jako by si tvůrce šlehl trochu toho LSD a řekl si, že udělá sérii hrůzostrašných ok, které vás sledují všude, kam jdete. Kdybych dala na obálku a knihu si nepřečetla, přišla bych o super příběh. Tohle je prostě děs děsoucí a on ještě pokračuje i na obou dalších knihách. Pomodleme se.

Největší crush
Drew (Zapletený ~ Emma Chase)

Proč: Milý Drewe, chci tě a chci tě hned. Sice se občas chováš jako dement, jsi sprostý jako dlaždič a méně nabubřelé ego by ti slušelo daleko víc, ale stejně tě chci. Kdybys nebyl vymyšlený a jen na stránkách knih, už po tobě vyhlašuju celostátní pátrání. Achich ouvej…

Hrdina měsíce
Will (ON ~ Carey Heywood)

Proč: No jako dobře, nic zase tak hridnského asi neudělal, ale stejně je to bůůůůh. A tak strašně sladký! Jako velká tabulka čokolády Milka, kterou naprosto zbožňuju. Hlavně tu Oreo. Will je jako Oreo Milka čokoláda… mňamiky. Naproto snový přítel, který se kvůli vám pobije s nepřízní osudu a porduhé už si vás utéct nenechá.

Hrdinka měsíce
Teresa (Labyrint ~ James Dashner)

Proč: Všichni jen básní nad Thomase, ale co Teresa? TO je podle mě hrdnika celé knihy, ne všeználek Thomas, který si myslí, že všichni čekali jen a jen na něj, aby se zjevil a ukázal jim správný směr. No jo, ono to tak v konečném důsledku možná i bylo, ale nebýt Teresy, stejně se nikam nedostane.

Pár měsíce
Jemma a Ryder (Magnolia ~ Kristi Cook)

Proč: Tohle je tak neuvěřitelně roztomilý pár, že nemůžete jinak a vždycky jen koulíte nad očima, jak po sobě štěkají a tváří se, že se zrovna dvakrát nemusí. *swoon swoon* Musím najít další podobnou knihu, protože tohle byla jedna z těch, ke které se musíte neustále vracet, abyste si potvrdili, že byla vážně tak dobrá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Dragita napsal:

    Pěkně obsažná hitparáda. A Čistý jsem ještě nedočetla – tak mě děsilo, jak to bude pokračovat, že si to nechávám na chvíle, kdy mi nebude vadit depresivní kniha. Ale napínavé a super to bylo. 😉

    A Labyrint bych si taky konečně měla přečíst, když jsem viděla film 😀

  2. Elis napsal:

    Já stále přemýšlím jestli se mám pustit do knihy Čistý nebo ne a tenhle tvůj článek mě konečně přesvědčil, že si na ni najdu chvilku :).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..