Hooked

Hooked_bookAutor: Liz Fichera
Originální název: Hooked
Knižní série: Hooked
Díl: první
Žánr: young adult, romance
Hodnocení: 4 hvězdičky

Fred vždycky chtěla něco víc. Jako Indiánka si už zvykla na to, že na ni ostatní koukají skrz prsty. Nikdy nežila v přepychu, do školy jí musí vozit táta ve staré rachotině a její máma raději holduje alkoholu, než aby svou dceru podporoval v tom jediném, co jí v životě dělá šťastnou. Fred zbožňuje golf. Trénuje skoro každý den a sní, že se jednou dostane na vysokou. Když jí trenér chlapeckého golfového družstva nabídne místo v týmu, po počátečním šoku s radostí kývne. Jenže jako holka, Indiánka a ještě bez peněz to nebude zrovna procházka růžovou zahradou…

Ryanovi prošlo vždycky všechno, co provedl. Už si zvykl, že jeho máma raději tráví čas v práci a s otcem si už nemá pořádně co říct. Daleko raději tráví čas se svým nejlepším kamarádem, hraje golf a nechá se unášet v alkoholovém opojení. Se začátkem nového školního roku se ale musí rychle probudit do reality, protože jeho kamarádka trenér vykopl z golfového týmu, aby vzal holku. Ryan se s tím rozhodne nehodlá smířit a rozhodne se jí pobyt pěkně osladit. Nemohl tušit, jakým směrem se ale vše začne ubírat a jak moc mu Fred přiroste k srdci.

Nakladatel: Harlequin Teen (EN)
Počet stran: 363 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná (EN)
Vydání v USA: 29.1.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, prosinec 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Moc se mi to líbilo. Hezká klasická romanťárna, akorát tentokrát byla hlavní hrdinka Indiánka, co byla vážně dobrá v golfu 🙂 Příjemná změna.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autoky
Oficiální blog autorky

Můj názor: Na tuhle knihu jsem narazila už dávno tomu a zaujala mě hlavně svou zajímavou obálkou… pak mě zaujala samotná anotace. Indiánka, co hraje golf? No proč ne? Vždyť to je příjemná změna oproti všem těm podobným slaďárnám, které se na nás valí jedna za druhou.

Ano, je to klasická romanťárna, ale je jiná už tím, že je hlavní hrdinka Indiánka, takže se do příběhu vkrade i pořádná dávka informací o tom, jaké to je žít v Rezervaci, věřit ve zvířecí duchy a jejich proroctví a každodenně bojovat z odmítáním společnosti.

Netuším, jestli autorka vůbec má nějaké ponětí o tom, jak to v takových Rezervacích opravdu probíhá a jestli se pvůodní obyvatelé Ameriky mají opravdu z větší části špatně, protože já jsem si svou představu o Indiánech tak nějak vybudovala na seriálu Walker Texas Ranger, ale věřím, že nebude zase tak daleko od pravdy.

Příběh je vyprávěn z pohledů obou hlavních postav, takže nemusíme tápat nad tím, co si kdo o kom myslí, jak vše prožívá a jak toho druhého vlastně vidí. O to lepší vše vlastně bylo. Sice mi tu a tam některé věci vadily, ale celkově se mi kniha četla hezky a dost rychle.

Fred byla neskutečně naivní a Ryan naprosto zabedněný, ale chovali se prostě jako dva dospívající. Nenechte se mást lehce dráždivou obálkou, je to klasická romance pro dospívající, v níž si musíte na nějaký ten polibek počkat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..