RC review: Buď se mnou

BudSeMnou_bookAutor: J. Lynn
České datum vydání: 24.9.2014
Knižní série: Počkám na tebe (With You)
Díl: druhý
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Tereza nedokáže zapomenout na jediný polibek, který si vyměnila s nejlepším kamarádem svého bratra, Jasem. Za celou tu dobu jej nemůže vyhnat z hlavy a i když nechce, nesutále s ním všechny ostatní srovnává.

Teď se jí naskytla možnost, jak využít situace a více se k němu přiblížit. Ví, že mezi nimi něco je, ani Jase nedokáže vzájemnou chemii popírat. Jenže se kdoví proč stále drží zpátky.

Stačí ovšem jedna dosti vypjatá chvíle, aby jim oběma došlo, že je to k sobě nepopiratelně táhne. Svůj vztah ale musí tajit před Camem, Tessiným bratrem. Po tom všem, čím si Tereza prošla, není zrovna dvakrát chytré se zaplést s klukem, co střídal holky jako ponožky, aniž by měl potřebu se vázat. Takový Jase alespoň býval. Na oba ale čekají daleko vážnější problémy, než Tessin naštvaný brácha. Minulost nelze tak úplně pohřbít a přítomnost se někdy až moc nebezpečně hlásí o slovo.

Zas a znova

Jennifer L. Armentrout aka J. Lynn umí ve svých knihách uvařit tu správnou kombinaci emocí, zápletek, zvratů i lechtivých scén, aby udržela pozornost svých čtenářů a přinutila je toužit po dalších a dalších knihách. Není tomu nijak ani v tomto případě. Tentokrát se podíváme na několikráte použitý příběh, který ovšem čtenáři stále a velice rádi vyhledávají. Jen je otázkou, jak dlouho autorce podobný vzorec bude fungovat.

Překlad

Musím se přiznat, že jsem v tomto případě měla problém vyrovnat se s užíváním sprostých slov v překladu. Respektive, věřím, že on už ten originál nebyl zrovna dvakrát slabý, ale číst si o tom, jak mladá holka neustále opakuje „drž hubu“ a „ku*va“, vlastně druhé zmíněné slovo se tam objevovalo až moc často… U erotických knih mi to nevadí, ale v případě new adult, které se zaobírají takto vážným tématem, mi to prostě vadí a nedokážu si pomoct.

Postřehy a pocity

Nečekejte nic, co tu už stokrát nebylo. Ona je mladší sestra zázračně napraveného playboye z prvního dílu série, on je jeho nejlepší kamarád. Oba jsou zatraceně přitažliví, oba toho mají za sebou hodně… a oba jeden bez druhého nemůžou žít, jen musí překonat řadu překážek, než najdou i oni svůj šťastný konec

Ačkoliv se děj drží dopředu poměrně jasných linek, dokáže často pěkně překvapit. Autorka se nebojí zaobírat i tak vážným tématem, jako je domácí násilí… tedy respektive partnerským násilím. Řekla bych, že pocity obětí vystihla poměrně věrohodně, i když si nedokážu tak úplně představit, co všechno se v jejich nitru musí odehrávat a vsadila bych se, že častokrát je to daleko horší.

Hodnocení

Buď se mnou je hezký příběh dvou lidí, kteří hledají své šťastně až na věky. Je to jedne z těch příběhů, jakých se vám do rukou určitě dostala celá řada.

To ale nemění nic na tom, že i těch skoro 400 stran slupnete docela rychle, ani pořádně nevíte jak. Lákají vás lechtivé scény, lákají vás ty romantické a z těch bolestivých máte strach. Všeho je tak akorát, proto kniha dostává 3 hvězdičky.

Knihu Buď se mnou si můžete objednat na stránkách nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Renča napsal:

    Ona je Tereza daleko sprostší než Avery v minulém díle, proto jsem to zohlednila i při překladu. Mně naopak přijde divné, když se překlad zjemňuje, když je originál docela vulgární. A ta zápletka mi přišla lepší než u minulého dílu. Se zase neshodneme 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..