Posuď knihu podle obalu (163)

Název knihy: Kvílející schodiště
Autor: Jonathan Stroud
České datum vydání: říjen 2014

Česká anotace: Už více než padesát let sužuje Británii děsivá epidemie duchů. Vznikla řada parapsychických vyšetřovacích agentur, které se snaží zneškodňovat nebezpečné přízraky.

Lucy Carlyleová přijíždí do Londýna v naději, že si vybuduje úspěšnou kariéru u významné firmy. Místo toho skončí u nejmenší agentury ve městě, kterou vede okouzlující Anthony Lockwood. A když se jeden případ ošklivě zvrtne, Lockwood & spol. mají jedinou naději všechno napravit. To naneštěstí zahrnuje nutnost strávit noc v jednom z nejnebezpečnějších strašidelných domů v celé Anglii a vyváznout z toho živí.

Příběh z velkoměsta sužovaného přízraky je plný napětí, humoru a skutečně děsivých duchů. Rozlučte se s klidným spánkem…

Můj názor: Tahle kniha mě zaujala už před časem v zahraničí a bylo to právě díky obálce. Svým způsobem je docela obyčejná, ale ohromně se mi líbí, že odráží to, co říká samotná anotace. Dvě postavy stojící na schodišti děsivého domu před duchem. Well, count me in! Moc se mi líbí kresba i font, jakým je udělán nápis Lockwood & spol. Kniha je nejspíš určena mladším ročníkům, ale já si ji rozhodně chci přečíst.

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. lucie napsal:

    Krásná obálka. 🙂
    lucie recently posted..Student knihomol 3 – #1My Profile

  2. lina napsal:

    Jo tohle bude boží…Jonathan Stroud umí napsat úžasné věci!
    lina recently posted..Ale co budu číst dál?My Profile

  3. Monika napsal:

    no to jo, font se jim povedlo:D poslední dobou musím říct, že mě zklamávají a dávají takové nehezké a nehodící se fonty. snažíce se najít podobný originálu, ale beztak to skončí jak nějaká patlanina 😀

    mimochodem, už nějaký čas se mi na faceu neobjevují u článků obrázky. možná tak měsíc nebo měsíc a půl?

    • Syki napsal:

      O těch obrázcích bohužel vím. Myslím, že je to touhle šablonou, která si s nejnovějším WordPressem a NetworkedBlogs moc nerozumí. Ještě dlouho to tak asi zůstane, než budu mít čas na to, abych konečně udělala redesign webu 🙁 Času je málo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..