Kostičasový týden (6)

Ve spolupráci s nakladatelstvím HOST vám tento týden přináším speciál věnující se knize Kostičas. Dneska tu máme mou recenzi a taky několik dalších názorů blogerů.

Na Kostičas jsem byla dost zvědavá, protože se o knize všude psalo, skoro každý ji v okolí četl a hlavně se všem líbila. Ačkoliv mě ta první nadšená vlna minula, když jsem na knihu narazila za pěknou kačku na Světě knihy, musela být moje. A tak se mnou hned ten den putovala domů. Jak se mi líbila?

To si můžete přečíst v mé recenzi.

A co na knihu říkají ostatní?

Kniha je jazykově tak bohatá, že musím hluboce smeknout před překladatelkou, která se skvěle vypořádala nejen s londýnským slangem, ale i s řadou novotvarů. A povedlo se, všechno zní elegantně, zvučně a přirozeně.

Olga Biernátová, Neoluxor

Pokud jste vyrůstali na příbězích Harryho Pottera, možná právě v Kostičase naleznete jeho pokračovatele. Protože tam kde Harry skončil, Kostičas začíná.

Petr Čapek, Schefikův blog

Dialogy autorka píše s přehledem, čiší z nich jistota a důvěryhodnost, nebudí dojem umělosti, jak mají dnešní dialogy ve zvyku.

Vojtěch Hamerský, Knižní kukátko

Kostičas je naprosto odzbrojující kniha. Postavy, jak ty hlavní, tak i ty, které se v příběhu mihnou, jsou dobře vykreslené, hlavně uvěřitelné a především lidské.

Tereza Vršková, SHE IS A BOOKAHOLIC

Zaslouží si, aby o ní vědělo co nejvíce lidí, protože je úchvatná. Svět, který autorka dokázala vytvořit, byl skvělý, tajemný, záhadný a přitom tak krásný.

Míša, Kouzelná klubovna

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..