RC review: Zakázaná přitažlivost

Autoři: Kateřina Petrusová
České datum vydání: 15.3.2014
Knižní série: Bavettovi
Díl: třetí
Žánr: romance, drama
Nakladatel: Fragment

Česká anotace: Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.

Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Gangsteři táhnou

Už jsou to dva roky, co vyšel první díl gangsterské série, která vypráví osudy „napravených“ zločinců a která si získala srdce mnoha čtenářů. Přitom první verze první knihy spatřila světlo světa už v roce 2010 na oblíbeném povídkovém portálu Bez hranic.

Pak se autorčina kamarádka rozhodla, že je to materiál hodný vydání a po pár schvalovacích kolech se dílo zadařilo. Proto tu máme už třetí díl série a čtenáři netrpělivě očekávají, jestli přece jenom nevyjde ještě nějaký další.

Fakta a fikce

Emily už má dost toho, že musí skákat, jak její zámožný senátorský papínek píská, ačkoliv samozřejmě na svou rodinu nedá dopustit a udělala by pro ně první poslední, jen chce žít svůj život po svém. Jenže kdykoliv se pokusí udělat něco sama za sebe, otec si prosadí svou.

Tentokrát se ale rozhodla bydlet v New Yorku a daří se jí unikat otcovu bedlivému zraku až do chvíle, kdy jí najme bodyguarda, který se od ní nesmí hnout. Emily tak má na vybranou – buď se vrátit domů anebo zůstat s bodyguardem. A to by bylo, aby se tak lehce vzdala.

Henry už v životě zažil ledacos. Osud se s ním moc nepáral a pořádně mu ukázal, zač je toho loket. Díky Bavettovic rodině ale neskončil na ulici a naučil se přežít. Má své zásady a dokáže si poradit. Jenže pak mu do života vstoupí jedna blonďatá rozmazlená naivka, která si myslí, že sežrala všechnu moudrost světa a že se ho dokáže zbavit. Nečekal ovšem, jak hluboko se mu zaryje do kůže…

Postřehy a pocity

Musím se přiznat, že mě třetí díl docela zklamal. Ne, že by byl špatný, ale prostě mě nebral. Byla to tak trochu nuda, střídání romance a akční stránky tak nějak vyšumělo do ztracena, chyběla dynamičnost a větší propracovanost. Chvílemi jsem si připadala, jako by hlavní hrdinka byla snad Lolita, když se neustále mluvilo o jejím a jeho věku. I to knihomolství mi místy přišlo nucené a všudypřítomné. Čeho je moc, toho je příliš. Škoda.

Nejspíš i proto jsem se nemohla s hlavní dvojicí popasovat a najít si k nim nějaký bližší vztah. I když oba byli sympaťáci, příběh měl zajímavou zápletku a s gangsterstvím to mělo pramálo společného. Špatně se to nečetlo, ale že by to ve mně zanechalo nějakou hlubší stopu se říct nedá.

Hodnocení

Katka Petrusová je už mezi čtenářkami romancí docela pojmem. Podařilo se jí na našem knižním trhu prorazit za poměrně krátkou dobu a vybudovala si docela slušnou základnu čtenářů. To ale nic nemění na tom, že není co zlepšovat. V posledních knihách mi totiž připadá, jako by se pořád snažila držet toho svého standardu a už to prostě nemá tu správnou jiskru. Kvůli tomu dávám knize 3 hvězdičky, aby autorka dostala nějakou tu motivaci překonat sama sebe.

Knihu Zakázaná přitažlivostsi můžete objednat na stránce nakladatelství FRAGMENT.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství FRAGMENT za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..