Pýcha a rozkoš

Autor: Sylvia Day
Originální název: Pride and Pleasure
Český název: Pýcha a rozkoš
Knižní série: Historická série (Historical)
Díl: třetí
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 20+

Česká anotace: Eliza Martinová, bohatá dědička, je vítaným soustem pro zlatokopy. Některý z jejích nápadníků spřádá ďábelské plány, jak ji dostat k oltáři, Eliza si to však nemíní nechat líbit. Potřebuje muže, který zloducha vypátrá, a lovec zločinců Jasper Bond je schopný, prohnaný a nebezpečný. Kdo by řekl, že by někdo takový mohl Elizu zajímat? Pro Jaspera je ovšem důležité, aby klientka byla spokojená – ve všech směrech…

Nakladatelství: Brava (EN), BETA Dobrovský (CZ)
Počet stran: 352 (EN), 248 (CZ)
Vazba: Vázaná i brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 1.2.2011
Vydání v ČR: 31.3.2014

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 3 dny, červenec 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nevím, jestli to je dáno tak neskutečně divným českým překladem, až jsem místy valila oči, anebo je ta kniha vážně tak… neuvěřitelná a ujetá. Docela zklamání.

Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Pokud jste četli mou recenzi na Sedm let hříchu, víte, že se mi tahle erotická historická romance ohromně líbila, až jsem z toho byla sama překvapená. Proto, když jsem zjistila, že se chystá vydání dalšího dílu z historických romancí, řekla jsem si, že ji taky vyzkouším a uvidí se. Bohužel jsem byla ke konci docela zklamaná.

Eliza je ryze praktická žena, která si nenechá věšet bulíky na nos, má rozhled a hlavně ví, co v životě chce. Chce být svobodná a rozhodovat se sama za sebe. Jenže je tu ten problém, že svému strýci slíbila, že vydrží šest sezón, kdy bude takříkajíc k mání. Ačkoliv má nabídek k sňatku nespočet, zatím ji ani jedna nepřesvědčila, aby se dobrovolně nechala svázat do manželského stavu.

Jenže jak to tak vypadá, některý z jejích nápadníků (anebo někdo, kdo na Elizu řárlí) chce, aby se vdala co možná nejdříve a tu a tam na ní líčí nebezpečné pastičky. Proto se Eliza rozhodla najít řešení v podobě lovce zločinců, který nejen že jí pomůže odhalit toho, kdo za vším stojí, ale také bude hrát jejího snoubence. Těžko by mohla tušit, že ji bude Jasper tolik přitahovat.

Jasperův život se vždy točil okolo práce a okolo pomsty. V práci je jeden z nejlepších, nedává o sobě ve společnosti příliš vědět a všechno dokáže vyřešit. V osobním životě jej pohání touha pomstít zneuctěnou a zavrženou matku, která byla kvůli těhotenství vyhnána z rodinného kruhu i společnosti a musela se protloukat, jak jen to s malým dítětem šlo.

Vypadá to, že má vysněný cíl téměř na dosah, ale ve chvíli, kdy přijme nový případ a začne se vydávat za Elizina snoubence, se mu život dostane do zatáčky. Najednou pociťuje věci, s jakými nemá zkušenosti, a ví jedině to, že tohle pro něj není jen tak obyčejný případ.

No, myslím, že nám je všem jasné, co se asi tak bude dít a jak to asi tak skončí. To je u tohoto typu příběhu jasné už skoro z anotace. Takže se budu radši věnovat tomu, jak je to napsané. Příběh mi přišel neskutečně zvláštní. Tedy na to, že šlo tuším o 19. století, se postavy chovaly a mluvily až překvapivě moderně.

Celkově i některé scény byly na můj vkus třeba až příliš uspěchané, zvláštní, nevysvětlené a prostě divné. Velký díl na podivnosti má nejspíš i český překlad, který mi občas „trhal uši“. Přišel mi těžkopádný a místy i tak nějak nevhodný. Dohromady to pak udělalo sice lehké čtení, ale naprosto zapomenutelné. I přesto se ale těším na další autorčiny knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lucy Lillianne napsal:

    obalka vypada pekne a jednoduse 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..