Posuď knihu podle obalu (160)

Název knihy: Řekni vlkům, že jsem doma
Autor: Carol Rifka Brunt
České datum vydání: 3.9.2014

Česká anotace: Mimořádný literární debut, působivý příběh o smutku a dvou osamělých lidech, kteří znovu objeví lásku i radost ze života. Pouhou shodou náhod se stanou blízkými přáteli, aby posléze zjistili, že člověk někdy neví, koho ztratil, dokud ho „nenajde“.

Píše se rok 1987 a June Elbusová má čtrnáct let. Je uzavřená a nedůvěřivá, těžko se jen tak s někým spřátelí, nedokáže vyjít ani se svou starší sestrou. Na celém světě existuje pouze jediný člověk, který jí opravdu rozumí – strýc Finn, uznávaný malíř, její důvěrník a nejlepší kamarád. Jenomže Finn zemře na záhadnou nemoc, jejíž jméno Juneina matka dokáže vyslovit jen šeptem, a dívčin svět se převrátí vzhůru nohama.

Román je především příběhem o tom, jak dospět, najít vlastní identitu a vyrovnat se nejen s nejrůznějšími nečekanými situacemi, ale i bolestí a ztrátami, které přináší život. Přečtěte si, co se stane, když se zamilujete do někoho, do koho byste se zamilovat neměli. Pochopíte, že žárlivost a pocity viny dokáží zničit i to nejpevnější přátelství a někdy mají ty nejtragičtější následky.

Můj názor: Tahle kniha mě nedávno zaujala hlavně svou obálkou. Moc se mi líbí, jak originálně je udělaná. Líbí se mi ten výřez konvice, ve kterém vidíte dívku a vlka. Celkově i ta barevná sladěnost jde spíše do tmava. I anotace vypadá zajímavě, netradičně, ale tak trochu smutně. Uvidíme, jaké to bude.

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. mynonka napsal:

    Hmmm to vypadá dobře. Zrovna na něco takovýho bych měla momentálně náladu 🙂 Určitě si její vydání ohlídám 🙂 díky za tip 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..