Filmové léto (3)

Minulý týden jsme vám společně s Rachel-Roo přinesly první články našeho letního speciálu, dneska tu pro vás máme další lahůdku.

~ Vlk z Wall Street
(The Wolf of Wall Street) ~

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky.

Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek.

Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem.

Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (CSFD.cz).

~ Vlk z Wall Streetu (Jordan Belfort) ~

Jordan Belfort založil v devadesátých letech nechvalně známou investiční společnost Stratton Oakmont a stal se nejvykřičenějším jménem ve světě amerických financí: brilantní, potměšilý makléřský sekerník, který vyvedl nadšený zástup stoupenců z divoké plavby kaňony Wall Streetu do pevné instituce na Long Islandu.

Ve dne vydělával tisíce dolarů za minutu. Noci prožíval tak rychle a naplno, jak jen mohl – na drogách a sexu. Svůj životní příběh vylíčilv knize pojmenované Vlk z Wall Streetu, protože přesně takovou přezdívku tento osudem pronásledovaný génius získal.

Práva ke zfilmování knižní předlohy vyhrál Leonardo DiCaprio/Warner Bros. v roce 2007 a režie se měl ujmout Martin Scorsese.Jordan Belforst z prodeje inkasoval 1 milion amerických dolarů. V roce 2009 se už mluvilo o natáčení, ale celý projekt byl uložen k ledu, aby byl v roce 2012 opět vzkříšen. Většina jmen z knihy byla ve filmu pozměněna, protože skuteční aktéři hrozili, že se budou s filmaři soudit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..