V červnu 2014 vychází – 1. část

Poslední měsíc mám tak nabité pracovní dny, že jsem ráda, když dojdu domů a můžu si na chvíli odpočinout. A když zrovna neodpočívám, mám něco naplánovaného a na čtení a blogování už nezbývá tolik času. Ale snad mě omluvíte, že vám přehled vycházejících knih přináším až teď. Alespoň budete mít přehled, co si máte pořídit za vysvědčení 😀 😀 Pokud ho někteří z vás teda ještě dostávají.

~ Česko ~

Nejdelší jízda
Nicholas Sparks

3.6.2014
Ikar

Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety.

O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková, dcera slovenského emigranta a Francouzky, poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se s vítězem závodu, sympatickým kovbojem Lukem. Luke žije jen s matkou na ranči, stará se o dobytek, koně, pěstuje zeleninu, stromy, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil. Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. Kdo koho vlastně zachrání?

Slza (Atlantida #1)
Lauren Kate

3.6.2014
YOLI

Nikdy nesmíš plakat…

Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky…

Zvrat (Frank Quinn #8)
John Lutz

4.6.2014
Domino

Když se z lovce stane kořist…

Frank Quinn se stal živoucí legendou. Jako vyšetřovatel newyorské policie se specializoval na sériové vrahy a i teď, když má vlastní detektivní kancelář, bývá povolán k případům, které se nedaří oficiálně vyřešit.

Tentokrát se však na něj s prosbou o pomoc neobrátili pouze bývalí kolegové, ale také vlastní neteř. Kdosi ji pronásleduje a policii se ho nedaří zastavit. Už to samo o sobě je dostatečně děsivé, ale Carliin strach umocňuje ještě další skutečnost: jako blonďatá modrooká kráska přesně zapadá do typologie obětí sériového vraha, který poslední dobou děsí New York.

Ten zabiják má pečlivě promyšlený každý krok svého brutálního scénáře – vyhlédnuté dívky spoutá, dá jim roubík a pak je mučí s precizností zvrhlého operatéra. Quinn ví, že pokud chce Carlii před tímto hrůzným osudem ochránit, musí nastražit dokonalou past. Jenomže pak do té pasti bude muset najít dokonalou návnadu…

Božský hráč (Božský bastard #3)
Christina Lauren

4.6.2014
JOTA

Neskutečná knihomolka. Chronický Casanova. A výuka chemie, která by pro školní lavice byla příliš skandální.

Po tom, co Hanně Bergstromové její starostlivý bratr udělá přednášku o tom, že má úplně katastrofální (protože nulový) společenský život a je zahrabaná zaživa v přípravě na doktorát, nezbývá jí nic jiného, než poslechnout a využít jeho návrh: vypadne ven, seznámí se s novými lidmi, začne randit.

A kdo jí pomůže proměnit se ve žhavou dračici, po které budou toužit všichni muži? Nikdo jiný než božský přítel jejího bratra, Will Sumner – investor a dokonalý playboy! Will riskem doslova žije, ale starat se o brýlatou šprtku ho opravdu ani v nejmenším neláká… až do té divoké noci, kdy ho jeho nevinná svůdná žačka naláká do postele – a naučí ho o ženách dvě tři nové věci, na které už nikdy nezapomene. Jakmile Hanna objeví sílu svého sexappealu, je jen na Willovi, aby dokázal, že je opravdu tím jediným mužem, kterého v životě potřebuje.

Moje recenze

Návštěva z minulosti (Holčičí pravidla #6)
Meg Cabot

5.6.2014
Knižní klub

Allie se hrozně těší na školní výlet, i když mají navštívit jen obyčejnou starou jednotřídku. Konečně totiž bude moct jet se spolužáky školním autobusem! Pak ale paní učitelka Hunterová oznámí, že každý žák dostane pro ten den přiděleného „kamaráda“ – shodou náhod z Alliiny bývalé školy. A koho že přidělí Allii? Její bývalou nejlepší kamarádku Mary Kay, která se k ní tak nepěkně zachovala, když se Allie stěhovala. Takže chudák Allie se bude celý den muset mačkat ve staré škamně s tímhle přerostlým miminem. Pro takovouhle obtížnou situaci si jistě bude muset vytvořit spoustu nových pravidel!

Z hrobu (Noční lovci #7)
Jeaniene Frost

5.6.2014
Fantom Print

Kolem upírů Cat Crawfieldové a jejího manžela Bonese vládne poslední dobou až podezřelý klid. Zdání však klame, protože je co nevidět čeká šokující odhalení, které je pošle zpět do akce. Musí totiž zabránit válce obrovských rozměrů…

Díky tajným a zrůdným aktivitám agenta CIA, který se vymkl kontrole, se nebezpečně stupňuje napětí mezi lidmi a nemrtvými. Cat a Bones svádějí souboj s časem, aby uchránili přátele před osudem horším než smrt, protože čím více tajemství odhalí, tím fatálnější jsou následky. Pokud selžou, jejich životy – stejně jako těch, na nichž jim záleží – budou viset na nepatrném vlásku.

Přivolávání (Nejtemnější síly #1)
Kelley Armstrong

9.6.2014
Galatea

Chloe vidí mrtvé lidi. Ano, jako ve filmech. Problém je, že vidět duchy v reálném životě znamená jednosměrnou jízdenku na psychiatrii. Ovšem nic není tak, jak se na první pohled zdá…

Jmenuji se Chloe Saundersová a můj život už nikdy nebude stejný jako dřív.
Ve svých patnácti letech jsem vůbec netoužila být jiná než ostatní. Chtěla jsem chodit do školy, mít kamarády, bavit se. A taky jsem chtěla, aby si mě trochu víc všímali kluci. Už ani nevím, jaké je to být obyčejná holka. Všechno nabralo zcela jiný směr toho dne, kdy jsem ve škole poprvé spatřila ducha. Vyděsil mě tak, že nikdo nezapochyboval o tom, že jsem se naprosto pomátla. Teď už ve škole všichni vědí, kdo jsem. Jen z jiných důvodů, než bych si přála.

Ve filmech nejsou duchové nic neobvyklého. Když se však v reálném životě snažíte lidem vysvětlit, že vidíte duchy zemřelých lidí, automaticky získáte poukaz na pobyt v léčebně pro duševně choré. A tak jsem se ocitla zavřená v Lylově domově, což je „speciální zařízení“ pro narušenou mládež. Chtěla jsem se co nejdříve uzdravit a vypadnout odsud. Brzy jsem ale pochopila, že je to jiný domov, než se na první pohled zdá. Dějí se tady podivné věci a ani mí noví spolubydlící nejsou choré bytosti. Mají zkrátka poněkud zvláštní schopnosti. Nevím, komu mohu důvěřovat. Musím přijít na to, jaká nebezpečná tajemství skrývá Lylův domov… , a to dříve než povstanou jeho kostlivci a začnou mě pronásledovat.

Proroctví (Proroctví #1)
Josephine Angelini

9.6.2014
CooBoo

Šestnáctiletá Helen Hamiltonová si odmalička bolestně uvědomuje, jak moc se liší od svých vrstevníků – nejen nezvyklou výškou, ale i schopnostmi. Umí například superrychle běhat a má nadlidskou sílu. Zároveň se bojí, že tyhle její „abnormality“ značí, že je nějaká zrůda, a tak se snaží co nejvíc splynout s davem, nevyčnívat. Což je minimálně při její výšce opravdu těžké. Pak ale na americký ostrůvek, kde žije, zavítá početná rodina Délosových a obvykle mírná a klidná Helen přecitlivěle reaguje na jakoukoli zmínku o nich, přestože je vůbec nezná. Její okolí, táta, nejlepší kamarádi Claire a Matt, ji nepoznávají a nechápou, co se děje. Jenže rodina Délosových Helen nepřinese jenom neklid, ale taky jí pomůže zjistit, co je vlastně zač. Že není žádné monstrum, ale stejně jako atraktivní, výjimečně chytří a sportovně nadaní Délosovi pochází z linie potomků řeckých polobohů…

Moje recenze

Nepopsatelní (Zemětřas #5)
Cherie Priest

9.6.2014
Triton

Rector Sherman je jedním z mnoha dětí, které osiřely v roce 1863, a zároveň jedním z mála, kdo se dožil osmnácti let. Po opuštění sirotčince je přesvědčen, že ho pronásleduje duch chlapce, jehož kdysi znával – Zeka Wilkese – a který zemřel před půl rokem, když mu Rector pomohl dostat se do obezděného města Seattlu.

Neklidný duch je sice možná jen výplodem jeho špatného svědomí, přesto se Rector vloudí na druhou stranu zdi, aby se přesvědčil, že Seattle je plný hladových nemrtvých a jedovatého žlutého plynu. A navíc jsou tady noví tvorové – ani lidé, ani hnilobci, mezi místními známí jako „nepopsatelní“.

Rector získává svou první skutečnou práci – musí nepopsatelné vystopovat dříve, než napáchají další škody. Během pátrání však narazí na vetřelce, které do města přivedla chamtivost. Za městskou zdí se totiž skrývá něco natolik cenného, že jsou pro to vetřelci ochotni zabíjet.

Na hraně zapomnění (Na hraně zapomnění #1)
J. A. Redmerski

10.6.2014
YOLI

Camryn Bennettovou zkouší osud jako nikoho druhého. Rodina se jí rozpadla, když se otec matkou rozvedli a bratra zavřeli do vězení. Její přítel tragicky zahynul při autonehodě a nejlepší kamarádka Camryn zrovna obvinila, že jí chce přebrat kluka. Pak už stačí jediný den práce v obchodě s oblečením, aby se definitivně rozhodla – tohle není život, který by chtěla žít.

Camryn tedy hodí všechno za hlavu a vydává se na cestu napříč Amerikou. V autobuse se seznamuje se sympatickým, i když trochu tajemným Andrejem Parrishem, který má vlastní důvody, aby dal svému předchozímu životu vale. Oba mladí lidé si rychle padnou do noty a dohodnou se, že budou cestovat spolu – ale jen cestovat. Byť se oba dva tvrdohlavě brání vzájemným sympatiím, dodržet slib, který si dali, se ukazuje stále jako těžší a těžší…

Moje recenze

Stalo se včera v noci
Adele Parks

11.6.2014
Domino

Co všechno byste byla ochotna udělat pro svou nejlepší kamarádku?

Třicet let jsou nerozlučnými kamarádkami, jedna pro druhou by i dýchala. Stephanie je ta rozumnější – žije spořádaným životem příkladné manželky a matky, zatímco nezkrotně romantická Pippa potřebuje každou chvíli vytáhnout z průšvihu. Všechno se obrátí naruby v okamžiku, kdy Steph vysloví osudnou větu: „Potřebuju, abys mi dosvědčila, že jsem v noci byla u tebe.“

Stephanie, ještě včera zosobnění zodpovědnosti, zoufale prosí svou přítelkyni, aby do policejního protokolu lhala. Pokud totiž tato lež nezazní, Stephanii hrozí rozpad manželství, soud a vězení. V sázce není jen její pověst, ale také osud jejích tří dětí.

Pippa byla až doposud rozevlátou bohémkou, k níž praktický svět příliš nedoléhal. Teď najednou stojí před celou řadou nepříjemných otázek, na které bude muset rychle najít odpověď: Má lhát z pouhé vděčnosti a pocitu odpovědnosti? Kvůli tomu, že Steph zná třicet let? Co by to udělalo s jejich přátelstvím? A neohrozila by tou lží vše, čeho se jí v poslední době, po dlouhých letech mizérie, podařilo dosáhnout?

Bílá jako sníh, rudá jako krev
Alessandro D‘Avenia

11.6.2014
JOTA

Leo je šestnáctiletý kluk jako každý jiný: rád se poflakuje s kamarády, hraje fotbal, prohání se na mopedu a žije v dokonalé symbióze se svým iPodem. Dlouhé školní hodiny by nejraději vymazal a učitele vidí jako živočišný druh, v jehož brzké vyhynutí nepřestává doufat. Takže když přijde nový supl na dějepis a filozofii, Leo ho přivítá pořádnou dávkou cynismu a nasliněných kuliček.

Ale zdá se, že tenhle mladý profesor je mezi ostatními vyučujícími nečekanou raritou. Když přednáší, dokáže všechny strhnout, často zabrouzdá mimo osnovy a každým slovem nenápadně pobízí své žáky, aby žili naplno a šli za svými sny. A Leo jeden velký sen má – jmenuje se Beatrice, nejhezčí holka ve škole. Beatrice je ztělesněním vášně, její rudé vlasy září na miliony světelných let a jediný její pohled Leovi otevírá brány ráje…

Ale než Beatrice vůbec zjistí, že ji někdo dokáže milovat tak opravdově a upřímně, onemocní leukémií. Leo si poprvé v životě klade otázky, na které nenajde odpověď na internetu, ale musí se s nimi vypořádat sám, a vydává se bojovat za svůj sen. Pochopí nakonec, že sny neumírají, a najde sílu věřit v něco většího, než je on sám?

Červený vrch
Jamie McGuire

14.6.2014
Fortuna Libri

Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří.

Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.

Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

Odhalená (Škola noci #11)
P.C. Cast, Kristin Cast

17.6.2014
Knižní klub

Bývalá velekněžka Neferet utrpěla první velkou porážku. Díky své nadpřirozené moci přežila, ale než se Zoey Redbirdové a jejímu kruhu přátel dokáže znovu postavit, musí nabrat nové síly. Zdálo by se, že pro Zoey nastala tolik potřebná chvilka oddechu – Neferet však není jediné zlo, kterému čelí. Zoey se stále častěji zmocňuje pocit, že život se jí definitivně vymkl z rukou, a co víc, ani na své nejbližší už se nemůže spolehnout tolik jako dřív. Jak dlouho potrvá, než pohár její trpělivosti přeteče? A co když jejím největším nepřítelem je ona sama?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..