RC review: Bezhlavě

Bezhlave_bookAutor: S.C. Stephens
České datum vydání: 30.4.2014
Knižní série: Bezhlavě (Thoughtless)
Díl: první
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Nakladatel: BETA

Kiera měla v životě všechno, co by si mohla přát. Pevné rodinné zámezí, milujícího přítele i poměrně zářnou budoucnost na škole. Věděla, že odstěhovat se s přítelem do nového města daleko od rodiny i od minulého života je velký krok, který se jí může vymstít, ale pro svého Dennyho by udělala cokoliv. Nedokázala si bez něj svůj život představit. A rozhodně na tom neměl nic změnit ani jejich nový spolubydlící, Kellan.

Jenže osud si někdy vede svou a i když si myslíte, že k něterým věcem nikdy dojít nemůže, opak je pravdou. Kellan je totiž pěkně přitažlivé kvítko, co si sice od Kiery drží jistý odstup, vzájmenou chemii ovšem nejde potlačovat donekonečna. A tak, když se Denny vydá kvůli práci na dlouho z města, začnou se Kiera s Kellanem nebezpečně sbližovat. Pak už je jen otázka času…

Knižní překvapení

S.C. Stephens je nezávislá autorka, co miluje čas trávený psaním příběhů plných silných emocí a romantiky. Bezhlavě byl její první literární pokus, který napsala už v roce 2009 a ještě totéž léto jej publikovala u FictionPress. Úspěch ji doslova omráčil, a proto se rozhodla psát dál.

Autorka velice ráda čte knižní počiny svých kolegyň a kolegů, nahrává si dlouhé playlisty do svého iPodu, navštěvuje kina a kvalitně tráví čas se svými dvěma dětmi.

Překlad

Vždycky se na začátku četby dívám, kdo danou knihu přeložil, abych měla jakous takous představu. Nejvíc mě to vždycky zajímá u erotických knih a romancí, protože jak je známo, ne vždycky bývají tyto knihy přeloženy „správně“. Respektive tak, aby i v českém překladu vyzněla kniha přesně tak, jak to autorka v originále zamýšlela. U eroťáren je prostě někdy těžší navodit tu správnou atmosféru. Navíc, když eroťárnu překládá chlap, je to často „přitažené za vlasy“. Jakmile jsem se ale začetla, věděla jsem už po prvních stránkách, že v tomto případě jsem opět sáhla po výborném překladu. Od muže. Klobouk dolů, protože tohle byl výborně přeložený kousek. Za poslední dobu také jedna z nejlépe přeložených erotických knih vůbec. Ani člověku nevadilo, že má skoro 500 stran.

Postřehy a pocity

Hned na začátku se musím přiznat, že jsem z téhle knihy byla neuvěřitelně frustrovaná. Prošla jsem si chvílemi, kdy jsem chtěla zaškrtit hlavní hrdinku za to, jaká mrcha to je, pak jsem chtěla zmlátit hlavního hrdinu za to, že se dobrovolně nechává mučit, a autorce dokonce poslat Huláka s požadavkem o vysvětlení, jak proboha mohla ven vypustit něco takového a mučit mě tím!

Nakonec jsem nic z toho neudělala, protože jsem musela prostě vědět, jak to celé skončí. Abych pravdu řekla, před četbou jsem zase tolik recenzí nečetla, takže i když jsem podle anotace věděla, o co půjde, nějak jsem radši nepátrala po tom, kdo si co myslí. A udělala jsem dobře, takhle jsem si knihu užila daleko víc. Je to kniha tak akorát na odreagovačku. I když se budete tu a tam nervovat.

Hodnocení

Připravte se na to, že budete výsostně nenávidět hlavní hrdinku. Připravte se na to, že budete chtít hlavního hrdinu zabít a zároveň pořádně pomuchlovat. Připravte se na to, že vám bude jistých situací neuvěřitelně líto, u jiných vám skoro vypadnou oči z důlků a z jiných budete mít husinu. Tak jako tak se vám ale do rukou dostane kniha, jaká tu už dlouho nebyla.

S.C.Stephens napsala knihu, která se vám možná nebude číst lehko. Tématicky je totiž dost na hraně toho, co sama snesu a co se mi ještě líbí, ale popravdě mě příběh neuvěřitelně vtáhl a i když jsem téměř po celou dobu emocionálně trpěla, užila jsem si to se vším všudy. Byla to naprostá šílenost, co si právem zaslouží 4 hvězdičky. Tak trochu se ale děsím pokračování.

Knihu Bezhlavě si můžete objednat na stránkách nakladatelství BETA.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství BETA za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..