V květnu 2014 vychází – 2. část

Samozřejmě tu máme ještě i druhou část přehledu knih, které u nás v tomto měsíci vycházejí.

~ Česko ~

Anglická dívka (Gabriel Allon #13)
Daniel Silva

14.5.2014
Domino

Gabriel Allon už ani nepočítá, kolik má na svém agentském kontě tajných misí. Doufá, že léta strávená v Mossadu jsou už minulostí, a tak se přestěhoval do Izraele, kde tráví poklidné dny se svou ženou.

Pak ale nastane to, čeho se v skrytu duše obával: s žádostí o diskrétní pomoc se na něj obrátí starý přítel z britské MI6. Je zapotřebí co nejdříve najít Madeline Hartovou, mladou hvězdu na britském politickém nebi – a milenku ministerského předsedy.

Zmizela beze stopy během dovolené na Korsice a její únosci vznesli nehorázný požadavek: buď britský premiér do deseti dnů vykoná, oč jej požádali, anebo Madeline brutálně zavraždí. Takovýto skandál pochopitelně nemůže žádný politik ustát… Otázkou zůstává, jestli bude Gabriel Allon dostatečně rychlý, aby únoscům jejich krvavý plán překazil.

Kořeny (Dědictví smečky #1)
Andrea Cremer

15.5.2014
Knižní klub

Čtenáři si ho žádali, a autorka je vyslyšela! Pokračování úspěšné akční romantické fantasy série Smečka (2011), Vzpoura (2011) a Oběť (2012) je na světě – příběh napůl lidské a napůl vlčí smečky neohrožených Ochránců, jejich pánů Strážců a odvěkých nepřátel Hledačů znovu ožívá… Vůdce Strážců Bosque Mar děsí ve zlých snech Adne i Logana a snaží se vrátit z podsvětí, kde ho uvěznili Calla a Shay po závěrečné bitvě ve válce všech proti všem. Přidá se Adne k temné straně? Získá Logan zpět svou dědičnou moc? V čem tkví společné kořeny osudů Ochránců, Strážců i Hledačů?

Omámení (Violet Eden #2)
Jessica Shirvington

15.5.2014
Práh

Po Objetí přichází Omámení, druhý díl světově úspěšné ságy o Violet Edenové! Violet bylo sotva sedmnáct let, když se o sobě dozvěděla nečekané věci. Nejen že je jiná, ale je zatraceně jiná než ostatní! Je napůl člověk, napůl anděl a osud jí na bedra naložil těžká rozhodnutí – stát se bojovníkem Grigori a tím se vzdát lásky k Lincolnovi, nebo zůstat člověkem a přihlížet, jak se vlády nad světem ujmou padlí andělé? A aby toho nebylo málo, ani uhrančivý Fénix není tím, kým se zdál být!

Nyní na Violet čekají obtížné zkoušky, které prověří její charakter. Je třeba najít posvátná Písma, než se jich zmocní emigranti, a bojovat o ně.

Obstojí před svými přáteli, najde konečně svou spřízněnou duši?

Jaké úmysly má Spence, který přiletěl z New Yorku spolu s ostatními bojovníky Gigori?

Zdá se, že lidé kolem Violet podlehli podivnému omámení… Někdo v jejich skupině je zrádce. A když se v její blízkosti objeví znovu Fénix, hrozí smyslové omámení i Violet…

Nocí zlomená (Mercy Thompson #8)
Patricia Briggs

15.5.2014
Práh

Nečekaný telefonát přinese Mercy zajímavou výzvu. Bývalá manželka jejího druha Adama má problémy a je na útěku před svým novým přítelem. Adam není z těch, kdo by odmítli žádost o pomoc – a Mercy to ví. Když se ale Christy usadí v Adamově domě, nedokáže se Mercy zbavit pocitu, že na celé situaci není něco v pořádku.

Brzy se její podezření potvrdí, když se dozví, že Christy nemá ani zdaleka dobré úmysly. Chce Adama zpátky a je ochotná udělat pro to cokoli, dokonce i obrátit Adamovu smečku proti Mercy.

Mercy se nemíní vzdát bez boje, objeví se ale mnohem větší hrozba. Christyin bývalý není jen špatný člověk – vlastně možná není vůbec člověk. A když se začnou hromadit mrtvoly, musí Mercy odsunout stranou osobní problémy a postavit se tvorovi, který může roztrhat na kusy celý její svět.

Svádění luny (Meredith Gentry #3)
Laurell K. Hamilton

15.5.2014
Epocha

Třetí pokračování příběhů losangeleského soukromého očka Meredith Gentryové, která není jen tak obyčejnou smrtelnicí.

Meredith Gentryová je soukromé očko a zároveň následnice trůnu v Říši kouzel. Ale teď jí ti, kteří jsou jí nejblíže, našeptávají, že se v ní skrývá mnohem víc. Strážci ji chrání, a přesto se jí bojí. A kdo by se jim divil? Merry probudila sílu, která v nich dřímala tisíce let. Problém je, že netuší proč.

Její tetu, královnu Vzduchu a Temnoty, už nerozptylují obvyklé sadistické hrátky. Královnina pozornost je upřena na Meredith. Otěhotnět a porazit svého bratrance, prince Cela, v boji o královskou korunu trvá déle, než Merry čekala. Ačkoli tráví každou noc s královninými Havrany, svými nesmrtelnými strážci, nevedou tyto dekadentní hrátky k očekávanému výsledku. Kouzelná moc však proudí jejím tělem naprosto nekontrolovatelně. A když Merry spojí své zpola smrtelné tělo s jejich čistokrevnými, cítí, jak narůstá a sílí.

Rozlet Gemmy Hardyové
Margot Livesey

19.5.2014
PLUS

Rozlet Gemmy Hardyové je novodobou paralelou příběhu Jany Eyrové. Zprvu se může zdát, že si Jana pouze oblékla moderní šaty a přesunula se v čase do 60. let 20. století, ale román od Margot Livesayové není jen prostým převyprávěním jednoho z nejoblíbenějších příběhů anglické literatury, přináší zcela svébytný výraz a jazyk a mistrně propracovanou zápletku. Gemma jako by kráčela ve stopách své viktoriánské blíženkyně, přitom je naprostou osobitou, vnitřně nezávislou bytostí. Gemma Hardyová po smrti rodičů vyrůstá v rodině svého strýčka ve Skotsku. Narodila se na Islandu, kde se každý den dívala na moře, ale nic z toho si nepamatuje, dokonce ani své islandské jméno. Strýček ji pojmenoval podle vzácné mušle gemma gemma s tvrdou skořápkou, naučil ji anglicky a opatroval ji jako vlastní dceru.

Jenže poté co se pod ním při bruslení probořil led, ocitla se malá Gemma ve spárech nepříliš milující tety a zlomyslných sestřenic a bratrance. Jedinou radost jí přináší příběhy z Orknejí, které jí vypráví pomocnice v domácnosti, pozorování ptáků a vidina stipendia na internátní škole v Claypoolu… Když je získá, má o krok blíž k vysněnému studiu na univerzitě. Sen se však rozplyne, když těsně před tím, než může složit maturitní zkoušku, claypoolská škola zkrachuje a ona si musí rychle hledat práci, aby se vůbec uživila. A kam jinam ji život zavede než na Orkneje, kde ji čekají osudová setkání…

První stříbrná kniha snů (Silber #1)
Kerstin Gier

19.5.2014
CooBoo

Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou opravdu strašidelné. Ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci je to, že někteří o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…

Včera tě budu milovat (Včera tě budu milovat #1)
Cristin Terrill

20.5.2014
Egmont

Marina má vše: peníze, přátele i skvělou budoucnost. Navíc se už od dětství důvěrně zná s pohledným chlapcem od vedle, který je matematický genius a pochází z jedné z nejslavnějších rodin v zemi. Em nemá nic: je uvězněna v malé cele uprostřed vojenského komplexu. Zbývá jí jen hlas chlapce z vedlejší cely a seznam úkolů, který najde v odtokovém kanálku. Přesto mají Marina a Em společnou jednu důležitou věc: jsou jedna a tatáž dívka.

Em nyní musí cestovat v čase o čtyři roky zpátky, aby zabránila děsivé budoucnosti, před kterou prchá. Je jen jeden způsob, jak to udělat: Em musí zabít člověka, který vynalezl stroj času – svého nejlepšího kamaráda z dětství a chlapce, kterého celé roky tajně miluje. Ale Marina se ho nevzdá bez boje a je odhodlaná ho chránit za každou cenu, i kdyby to mělo znamenat, že sama přijde o život. Ocitne se tak spolu s Em v závodě s časem, který však může vyhrát jen jedna z nich.

Všechno je jinak
Gilles Legardinier

21.5.2014
Domino

Kdybychom se řídili obecně platnými kritérii, Andrew Blake nemá jediný důvod ke stížnostem: je bohatý, mocný, úspěšný. Jenomže Andrew má toho všeho po krk. V životě nepoznal nic jiného. A vzhledem k poměrně pokročilému věku začíná hrozit, že už ani nepozná. Pokud ovšem neudělá něco zásadního…

A tak to udělal. Opustil Anglii a vyrazil vstříc novému životu ve Francii. Po cestě nepřekročil pouze Lamanšský průliv, ale také společenské postavení a konvence: nastoupil jako majordomus k madame de Beauvillier.

Nikdo v tom starém venkovském sídle netuší, kým ve skutečnosti monsieur Blake je: vždyť výtečně ovládá francouzštinu a má ta nejlepší doporučení. Dokonalý muž na svém místě! To však platí jen do doby, kdy Andrew nevydrží být jen nestranným pozorovatelem a začne strkat nos do cizích věcí. Tolik chce všem pomoci, až zapomene na to, že cesta do pekla je obvykle dlážděna dobrými úmysly. A že konáním dobra občas zakrýváme vlastní volání o pomoc.

Posedlost (Padlí andělé #5)
J.R.Ward

21.5.2014
Baronet

Po nevydařeném manželství a roce přešlapování na místě se Cait Douglassová konečně rozhodne odhodit zábrany a začne žít naplno. Rozhodně však není připravená na to, že během jediného večera jí do cesty vstoupí dva přitažliví muži: zpěvák, kytarista a rozený džentlmen Gordon Benjamin, a drsný, živočišný barový vyhazovač Duke. Cait neví, koho si má vybrat – ani jak dramatické důsledky bude její volba mít.

V souboji dobra a zla zřetelně vítězí tým padlých andělů, avšak Jim Heron, nedobrovolný spasitel lidstva, nečekaně zariskuje a vítězství z minulého kola věnuje své ďábelské protivnici Devině, která na oplátku propustí z pekelné studny duši nevinné Sissy Bartenové. Jim nemyslí na nic jiného než na Sissy a její bezpečí, zanedbává své povinnosti i soupeření o další duši. Jeho pochybení má nepředvídatelnou, katastrofální odezvu…

Hvězdy nám nepřály – filmová edice
John Green

22.5.2014
YOLI

Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.

V ringu (V ringu #1)
Katy Evans

28.5.2014
Baronet

Brooke Dumasová se vždy toužila dostat na olympijské hry. Její sen o zlatu roztříštilo zranění kolene, nyní proto jako fyzioterapeutka pomáhá podobně zraněným sportovcům. Nejlepší kamarádka Melanie ji jednoho dne zavede na zápas v boxu, který jí změní celý život – potká zde slavného zápasníka Remingtona Tatea. Brooke je přesvědčena, že to jediné, co po ní chce, je rychlovka na jednu noc, on si ji ale najme jako svou fyzioterapeutku. Brooke to k Remingtonovi přitahuje, chce ho víc, než kdy chtěla cokoli jiného, on se ale drží zpátky. Remington chce poprvé v životě skutečný, vážný vztah, nejprve ho ale Brooke musí opravdu poznat – i se všemi jeho temnými tajemstvími.

Moje recenze

Pokoř mě (Trilogie Stark #2)
J. Kenner

28.5.2014
Baronet

Pro Damiena byla naše posedlost pouhou hrou. Pro mě byla naprostou, oslepující realitou.

Touha Damiena Starka byla hmatatelná – jeho touha po slasti, jeho touha po ovládání, jeho touha po mně. Byl krásný a chytrý, ale uvnitř plný bolesti – ve všech ohledech stejný jako já.

Souhlasila jsem, že budu patřit pouze jemu, a teď jsem chtěla, aby i on byl pouze můj. Přála jsem si, bychom se odevzdali jeden druhému až na samu hranici naší sladké extáze, do nejhlubších tužeb našich duší. Dovolit žáru, který nás spojoval, aby nás zachvátil celé.

Jenže Damien v sobě měl temná místa, do nichž nesměla nahlédnout ani naše nejdivočejší vášeň. Prahla jsem znát jeho tajemství, prahla jsem po tom, aby se mi vzdal stejně, jako jsem se vzdala já jemu. Naše problematická minulost nás však může víc spojit – nebo definitivně zničit.

Žádný sex, je úterý
Tracy Bloom

30.5.2014
Mladá Fronta

Romantická komedie o spletitostech otcovství a předporodním kurzu

Třicet šest, těhotná a bez manžela?! Tak si Katy svůj život rozhodně nepředstavovala. Chodí sice s Benem, jenže ten je o osm let mladší, do závazků se zrovna nehrne, a o tom, jestli je otcem jejího dítěte, Katy vážně pochybuje. A vlastně i o tom, jestli je ten pravý. Protože tu byl ten třídní sraz…

A protože tam byl Matthew… A protože přeskočila jiskra… A protože spolu skončili v posteli… No, dobře, úlet. Jenže když se po osmi měsících nečekaně setkávají na předporodním kurzu, kde je Matthew se svou těhotnou manželkou a Katy s Benem, zažijí všichni pořádný šok. Zvlášť, když si Matthew dá dvě a dvě dohromady a uvědomí si, že stará láska nerezaví. Jenže co Ben? Není to sice žádný princ na bílém koni, ale má ho ráda a dokáže ji rozesmát. Ne, život není jednoduchý a Katy stojí před těžkou volbou. Rozhodne se správně?

Ztracená (Barvy lásky #3)
Kathryn Taylor

30.5.2014
MOBA

Návštěva Říma? Pro mladou Britku Sophii Conroyovou je to něco výjimečného. Ale nikdy by nevěřila, co na ni v tomto věčném městě čeká.

Setkání s hříšně atraktivním profesorem umění Matteem Bertanim jí naprosto změní život a odhalí nové dimenze rozkoše. Sophie se brzy beznadějně ztrácí ve svých pocitech – a ignoruje veškerá varování. I přes spalující vášeň, která se mezi nimi rozhořela, jí Matyek stále odolává. A Sophie si uvědomí, že jeho srdce nezíská zadarmo…

Riskovat se musí
J.D.Robb

30.5.2014
ALPRESS

Na ulici se najde mrtvola ženy. Na první pohled vše nasvědčuje tomu, že šlo o loupež, ale později vyjde najevo, že mrtvá tam byla jen pohozena. Následují další vraždy a krádeže složek z počítačů obětí. Když Evu a její kolegyni přímo na ulici někdo surově přepadne, potvrdí se, že i ony dvě jsou určeny k likvidaci. Jenže Eva se nedá a sama nastraží past…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..