V květnu 2014 vychází – 1. část

Květen se nám nějak chýlí ke konci a já jsem málem zapomněla na náš každoměsíční přehled vycházejících knih, které mě něčím zaujaly. Tak necháme těch zbytečných keců a jdeme na to 🙂

~ Česko ~

Cress (Měsíční kroniky #3)
Marissa Meyer

6.5.2014
Egmont

Cress od dětství vyrůstala sama uvězněná v umělém satelitu. Jedinou společnost jí zde dělají počítačové obrazovky. Díky času strávenému s počítači se Cress vypracuje ve špičkovou hackerku. Naneštěstí je však přinucena pracovat pro královnu Levanu a právě dostala rozkazy vystopovat Cinder a jejího pohledného průvodce. Cinder a kapitán Thorne jsou na útěku. Společně se Scarlet a Vlkem plánují svrhnout královnu Levanu a zabránit její armádě v invazi na Zemi. Právě Cress může Cinder a jejím společníkům pomoct. Odvážný pokus zachránit ji se však nezdaří a celá skupina se rozdělí. Cress má konečně svou svobodu, ale musí za ni zaplatit vyšší cenu, než si dovedla představit. A královna Levana nehodlá připustit, aby se někdo postavil do cesty její svatbě s císařem Kaiem.

I když se Cress, Scarlet ani Cinder necítí být povolány k záchraně světa, zdá se, že jsou jedinou nadějí, kterou svět má.

Město ztracených duší (Nástroje smrti #5)
Cassandra Clare

6.5.2014
Knižní klub

Démonka Lilith byla zničena a Jace unikl z jejího zajetí. Ale když jej lovci stínů přijdou zachránit, najdou jen krev a rozbité sklo. A zmizel nejen chlapec, kterého Clary miluje – ale i ten, kterého nenávidí, Sebastian, syn jejího otce Valentina: syn, který je odhodlaný uspět tam, kde jeho otec selhal, a srazit lovce stínů na kolena.

Clary se vydává úplně sama do srdce temnoty a hraje nebezpečnou hru, v níž sází nejen vlastní život, ale také Jaceovu duši. Je ochotná pro Jace udělat cokoli, ale může mu vůbec ještě důvěřovat? Nebo je skutečně ztracen? Jaká cena je příliš vysoká, dokonce i pro lásku?

Pravidla důvěrných vztahů (Klub dobrodruhů #3)
Suzanne Enoch

7.5.2014
Domino

Některá pravidla vznikla jen proto, aby mohla být porušena.

Kapitán Bradshaw Carroway miluje moře celou svou duší. Když v bitvě přijde o přítele, začíná pochybovat, zda je ten krvavý život ještě pro něj, ale starost o skupinku nudných aristokratů mu nepřipadá o moc smysluplnější. Bohužel jich má zrovna při této plavbě plnou loď… Jedna pasažérka však přece jen upoutala jeho pohled: uhrančivá kráska, jejíž půvaby a hbitý jazyk by ho lehce mohly přimět k porušení všech pravidel.

Slečna Zephyr Ponsleyová procestovala celý svět, ale na poli lásky je naprosto nezkušená. Nikdy si neosvojila umění tance či dokonce flirtu. Avšak vědecká zkoumání ji přivedla k poznání, že pokud jde o neodolatelnou přitažlivost mezi dvěma jedinci, žádná pravidla neexistují. A nyní možná také zjistí, že žádné dobrodružství není tak nebezpečné – a příjemné – jako poddat se vášni…

Třešinka (Aféra Blackstone #3.5)
Raine Miller

7.5.2014
Baronet

Elaina Morrisonová miluje Neila McManuse od chvíle, kdy ho poprvé spatřila. Její láska trvá i přes jejich odloučení a srdcervoucí tragédii, která Elainu potká. Ruka osudu jí však vyrve její lásku z náručí, otřese jejími jistotami a ukáže jí, jak obtížné je nechat milovanou osobu odejít. Neil i Elaina si budou muset uvědomit, že se život nepodobá romantickému snu, ale je tvrdý a zanechává za sebou bolestivé jizvy.

Neil se však nevzdává. Toužil po Elaině dlouhá léta a čekal na ni. Jako voják se vyzná na bitevním poli a získat Elainino srdce není nic odlišného. Neil se tedy pustí do boje a pokusí se přimět Elainu, aby si uvědomila to, co on už dávno ví. Že navždy bude jeho Třešinkou.

Zápas
Mark Frost

7.5.2014
JOTA

Píše se rok 1956: Eddie Lowery, bývalý nosič holí brilantního Francise Ouimeta, nyní bohatý obchodník s auty a zapálený příznivec amatérského golfu, se chlubí svému bohatému příteli Georgi Colemanovi, že jeho dva obchodní zástupci – americký amatérský šampion Harvie Ward a vycházející hvězda Ken Venturi – jsou schopni porazit kterékoli dva golfisty na světě. Coleman se Loweryho ptá, jak to chce dokázat. „Přiveď mi zítra ráno na hřiště dva nejlepší golfisty,“ odpoví Lowery, „a uvidíme.“ A Coleman se opravdu dostaví – s Benem Hoganem a Byronem Nelsonem, dvěma nejzářivějšími ikonami ve světě profesionálního golfu.

Mark Frost svým nepřekonatelným stylem dává znovu ožít příběhu této památné čtyřhry, nejslavnějšího soukromého zápasu, jaký se kdy v golfu hrál. Děj postavený na autentických vzpomínkách hlavních aktérů se prolíná s líčením jejich pestrých a pohnutých životních osudů a s nádhernými popisy Cypress Pointu, klasického hřiště slavného projektanta Alistera MacKenzieho.

Neviditelné zlo (Upíří deníky #15)
L.J.Smith

7.5.2014
Fragment

Elena a její přátelé si užívají poklidný studentský život na univerzitě. Eleniny Strážcovské smysly však v poslední době zbystřily a ona cítí, že se blíží nebezpečí. Se Stefanem a ostatními se musí postavit krvelačnému Prvorozenému upírovi, který je však vždy krok před nimi. Dokážou čelit tak mocnému protivníkovi a zachránit Eleně život?

Green Arrow – Rok jedna
Andy Diggle, Jock

7.5.2014
BB/art

OSAMĚLÝ. UNAVENÝ. HLADOVÝ. POMSTYCHTIVÝ.

Oliver Queen je lehkovážný playboy, který si neváží nikoho a ničeho – dokonce ani sám sebe. Zvykl si procházet životem jako jedním velkým flámem, ale když je zrazen a opuštěn na tropickém ostrově, přece jen nalezne něco, na čem mu záleží: spravedlivou odplatu!

Ozbrojen jen vlastnoručně vyrobeným lukem a šípy se pokouší přežít v neznámém, nemilosrdném prostředí – a současně bojovat s vražedným drogovým kartelem, který ho na ostrov dostal.

GREEN ARROW: ROK JEDNA je uceleným vyprávěním odhalujícím počátky oblíbeného Smaragdového střelce, které vám přináší tým oceněný za sérii The Losers – scenárista Andy Diggle (Batman, Adam Strange) a výtvarník Jock (Swamp Thing, Hellblazer). Toto souborné vydání obsahuje i náčrtky postav, ukázku komiksového scénáře a úvodní slovo scenáristy Briana K. Vaughana (seriál Ztraceni, Y: Poslední z mužů).

Manželský omyl (Manželství s milionářem #3)
Jennifer Probst

9.5.2014
Ikar

Některé věci se zřejmě nikdy nezmění. Například to, že Carina Conteová je v očích rodiny stále ještě malou holkou. Ačkoliv nedávno dokončila vysokou školu a nastoupila do nové společnosti svého staršího bratra Michaela. Shodou okolností se přesně v té době ujímá pozice ředitele společnosti Max Grey, Michaelův nejlepší kamarád a mimochodem také muž, do kterého byla Carina v dětství bláznivě zamilovaná. Max sice ví, že Carina je z mnoha důvodů „zakázané ovoce“, jenomže oba to k sobě přitahuje více, než by bylo v této situaci zdrávo. Když je po společně strávené noci přistihne Carinina matka, je jasné, že se podle staré italské tradice musejí vzít. Max je zoufalý, Carina rozzuřená, oba ale smýšlejí stejně – tohle se nemělo stát, tohle byl omyl…

Hrej tajně (Hra #2)
Emma Hart

12.5.2014
Galatea

Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil.

Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…

Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil…

Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…

Potrhaná křídla
Ruta Sepetys

12.5.2014
CooBoo

New Orleans padesátých let – zábava, saxofony, intriky i černá ruka mafie. Josie Moraineová přišla do města „velké pohody“ s matkou. S matkou, která jí slibovala panenku, když bude hodná, ale nikdy si na to pak nevzpomněla, s matkou, která byla prostitutkou a milovala drahé šperky, s matkou, která se o ni neuměla a možná ani nechtěla postarat. Josie se ale dokázala postavit na vlastní nohy a má hlavu plnou snů. Dokáže si je však splnit? Dokáže se vymanit z bahna Čtvrti, které se jí snaží stáhnout dolů?

Deník Bridget Jonesové (Bridget Jones #1)
Helen Fielding

12.5.2014
XYZ

Bridget a její bombarďáky jsou zpět v novém hávu. Bridget Jonesová, ať už si jen píše Deník, nebo je S rozumem v koncích, baví čtenářky už od roku 1996, fakticky ale nezestárla ani o den a nezměnila se. Nebo je to tím, že jsme my pořád stejné? S Bridget, svobodnou třicítkou toužící najít tu pravou lásku, se jistě ztotožní mnoho žen. Najít totiž toho Pravého s velkým P není vůbec jednoduché, zvláště pokud jste jako Bridge tak trochu smolařka. Budete-li však k tomu přistupovat s humorem, sebeironií a nadhledem jako ona, může se z této cesty stát sonda do hlubin duše téměř každé ženy.

Protože ať si to chceme či nechceme připustit, každá z nás někdy pochybuje o svém vzhledu, má tendenci počítat kalorie a řešit svou váhu a každá máme pár hříchů, o kterých se svěřujeme třeba jen svému deníčku (cigarety při kávičce s kamarádkou, počet sklenek Cosmopolitanu vypitých v průběhu sobotní noci, hranolky k obědu a sušenky k večeři… doplňte dle libosti). Bridget nám ale budiž, byť literárním, příkladem, že zůstat věrný svým cílům, i když člověk občas ztratí směr a na cestě zakopne, se nakonec vyplácí! Jen si musíte dát pozor na následující typy: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, parazity a zvrhlíky.

Nespoutaná (Hříšné tajnosti #2)
Protia da Costa

12.5.2014
Fragment

Lizzie neodolala Johnovu charismatu a nechala se bez váhání svést. Vlastně tomu trochu napomohla. Hra na luxusní prostitutku hýčkanou bohatým podnikatelem se proměnila v bouřlivý, ničím nespoutaný a lehce perverzní vztah.

John přesně zná Lizziina přání a s radostí ukojí každou její touhu.

John má ale i svou temnou stránku. Minulost, o níž odmítá mluvit, svět, do kterého Lizzie nehodlá pustit. Má ji rád ve své posteli, ale zase ji z ní vyprovodí. Svěří se někdy Lizzii se svým tajemstvím nebo ta zůstane navždy pouhou milenkou, se kterou se o všech věcech prostě nemluví?

Nechte se svést Hříšnými tajnostmi…

Ztrácená naděje (Bez naděje #2)
Colleen Hoover

13.5.2014
YOLI

Colleen Hooverová okouzlila čtenáře románem Bez naděje, příběhem toho, co se stalo, když dívka jménem Sky potkala dávno ztraceného přítele z dětství, Deana Holdera. S Holderovou pomocí odhalila Sky šokující rodinná tajemství a vyrovnala se s city a vzpomínkami, které v ní zanechaly hluboké jizvy. Bez naděje byl Skyin příběh. A ve Ztrácení naděje se konečně dozvíme pravdu o Deanu Holderovi.

Svádění luny (Meredith Gentry #3)
Laurell K. Hamilton

13.5.2014
Epocha

Třetí pokračování příběhů losangeleského soukromého očka Meredith Gentryové, která není jen tak obyčejnou smrtelnicí.

Meredith Gentryová je soukromé očko a zároveň následnice trůnu v Říši kouzel. Ale teď jí ti, kteří jsou jí nejblíže, našeptávají, že se v ní skrývá mnohem víc. Strážci ji chrání, a přesto se jí bojí. A kdo by se jim divil? Merry probudila sílu, která v nich dřímala tisíce let. Problém je, že netuší proč.
Její tetu, královnu Vzduchu a Temnoty, už nerozptylují obvyklé sadistické hrátky.

Královnina pozornost je upřena na Meredith. Otěhotnět a porazit svého bratrance, prince Cela, v boji o královskou korunu trvá déle, než Merry čekala. Ačkoli tráví každou noc s královninými Havrany, svými nesmrtelnými strážci, nevedou tyto dekadentní hrátky k očekávanému výsledku. Kouzelná moc však proudí jejím tělem naprosto nekontrolovatelně. A když Merry spojí své zpola smrtelné tělo s jejich čistokrevnými, cítí, jak narůstá a sílí.

Láska bez scénáře (Láska bez scénáře #1)
Tina Reber

14.5.2014
Baronet

Ryan Christensen neměl jiné přání, než být hercem. Ani v těch nejdivočejších snech si však nedokázal představit život, ve kterém by ho pronásledovaly fanynky a paparazziové a navzájem se o něj přetahovala všechna hollywoodská studia. Během filmování v malém městě na Rhode Islandu je nucen vyhledat v místním baru útočiště před davem vřískajících fanynek… a nalezne mnohem víc, než čekal.

Taryn Mitchellová má za sebou neúšpěšný vztah a došla k závěru, že bude nejlepší udržovat si od mužů bezpečnou vzdálenost. Když však Ryan vrazí do dveří jejího podniku, nemůže si pomoct, aby ji neuchvátil jeho humor a přitažlivý vzhled. Při pohledu na jeho sto osmdesát osm centimetrů výšky, blond vlasy, modré oči a neuvěřitelné tělo by každá dívka v Seaportu okamžitě omdlévala, ale Taryn není jako každá druhá.

Trnité údolí (Elyonova země #2)
Patrick Carman

14.5.2014
Fragment

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.

Alexa již odhalila, co leží za hradbami, a vydává se dál, daleko za Temné hory. Na cestě musí bojovat s nestvůrnými obry, krvežíznivými netopýry a především s mocným démonickým zloduchem. Dokáže splnit poslání, pro něž byla vyvolena a zajistit pro Elyonovu zemi mír?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Desirée Lydon napsal:

    Cress, Potrhaná křídla, Město ztracených duší ♥, vypadá to na dobrý měsíc 😀
    Desirée Lydon recently posted..Stop the bullyingMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..