Summoning the Night

SummoningTheNight_bookAutor: Jenn Bennett
Originální název: Summoning the Night
Knižní série: Arcadia Bell
Díl: druhý
Žánr: paranormálno, magie, démoni
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Cady se ještě pořád nevzpamatovala z toho, co se o svém životě a svých schopnostech dozvěděla… ba co víc, není si vůbec jistá tím, jaké schopnosti vlastně má. Teď o tom, že je Dítě luny, neví jen ona, či její přítel Lon, ale také dosti nebezpečný majitel a vůdce stejně nebezpečného klubu démonů.

A neváhá Cady vydírat, aby dosáhl toho, co chce. A teď chce, aby vypátrala únosce dětí členů užšího vyvoleného kruhu démonů. Pokud se bude minilost opakovat, stanou se z unesených oběti mocného rituálu. Cady se do toho sice nechce, ale v ohrožení je i Lonův syn, Jupe, a tak nemůže jinak…

Nakladatelství: Pocket Books (EN)
Počet stran: 324 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 24.4.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, únor 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Výborné pokračování. Jsem zvědavá na třetí díl.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Do druhého dílu jsem se pustila takřka po dočtení prvního dílu, a to proto, že mě příběh neskutečně bavil a já se s oblíbenými postavami nechtěla loučit. Měla jsem obavy z toho, aby se pokračování prvnímu dílu alespoň trochu vyrovnalo – víme, jak to bývá u druhých dílů, že – ale nakonec se ukázalo, že jsem se bát nemusela. Byla to zase pořádná jízda.

Opět skvělý díl, skvělý příběh a skvělé postavy. Je vidět, že i přesto se autorka někam posunula – dějově i vývojem postav. První díl končil dosti překvapivě a otevřel plno zásadních otázek. Nechci vám to ale spoilerovat, proto se zmíním jen o tom, že jsem jako na trní z toho, co všechno se postupně odkrývá. Mám tak trochu obavy z toho, v co to nakonec vyústí. Protože to asi bude pořádná bomba.

Lon i Jupe byli opět skvělí. Jupeho si opravdu nejde nezamilovat. Nejde jen o jeho upřímnost, hbitý jazýček, ale i jeho lásku ke starým filmům. Možná je to tak trochu až moc snové dítě, ale už se pomalu dostává do toho správně trucovitého věku. A Lon je skvělý otec. Taky má občas své mouchy, ale to nic nemění na tom, že je pro Cady opravdu ten pravý. No a Cady… chudák Cady neví, co dřív. Je to ovšem silná postava a za ty, které miluje, bojuje celým srdcem.

Jsem moc ráda, že jsem na tuto sérii narazila, rozhodla se ji objednat a konečně se do ní pustila. Nelituju. Magie a démoni, to je moje.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Taure napsal:

    O téhle knížce jsem ještě neslyšela. Ale moc pěkná recenze 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..