RC review: Počkám na tebe

PoskamNaTebe_bookAutor: J. Lynn
České datum vydání: 26.2.2014
Knižní série: Počkám na tebe (With You)
Díl: první
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Avery je rozhodnutá začít odznova. Starý život, posměšky svých takzvaných přátel a chlad ze strany rodičů prostě hodit za hlavu a jít dál. Ví, že to nebude jednoduché, ale nehodlá to vzdát. Prvním krokem je začít školu daleko od domova, kde ji nikdo nezná a nikdo neví, co se stalo. Ačkoliv má Avery všechno pěkně nalinkované, první školní den nejde tak úplně podle plánu.

Cesta na přednášku jí trvá až nebezpečně dlouho, takže jde pozdě a při dobíhání ke dveřím učebny ještě tak trochu sejme kluka před sebou. Těžko by ale mohla tušit, že tohle setkání se jí stane doslova osudovým, protože nejen, že je ten kluk naprosto snový, ale taky se ukáže, že bydlí hned vedle ní. Vypadá to, že i ona mu padla do oka a že se jen tak lehce nezvdá. Avery ale neví, jestli je připravená někomu věřit… i přesto, že jí každý víkend přijde udělat k snídani vajíčka a vypadá při tom neodolatelně.

Je libo něco trochu pikantnějšího?

J. Lynn je pseudonym oblíbené americké spisovatelky Jennifer L. Armentrout, která se rozhodla pod jiným jménem psát poněkud lechtivější žánr určený převážně staršímu čtenářskému publiku. Jako J. Lynn tak má na kontě série Gamble Brothers, Počkám na tebe či Jako led. Obě dvě poslední zmíněné série vycházejí také u nás v češtině.

Autorka žije v Západní Virginii se svým manželem a psem jménem Loki. Tvrdí, že všechno, co jste o ní slyšeli, není pravda. Tedy, některé věci ano. Pokud tvrdě nepracuje na nejnovější knize, čte, cvičí, sleduje drsné zombie filmy a předstírá, že pracuje.

Překlad

Český překlad se mi opravdu líbil. Tak akorát spisovný a tak akorát přisprostlý, velice pěkná rovnováha, na kterou člověk zase tak často v podobných knihách nenaráží. Možná jsem se tu a tam při některé volbě slov pozastavila, ale nic vážného. Byla jsem spokojená.

Postřehy a pocity

Nejsem autorčinou příliš velkou fanynkou a ještě do nedávna jsem byla přesvědčená, že se do knihy nepustím, ale člověk by neměl mít předsudky a měl by zkoušet různé výzvy. Pro mě to bylo právě Počkám na tebe. Kniha, která vás uhrane už pouhou obálkou. Když už jí jednou máte v rukou, začtete se, ani pořádně nevíte jak.

Nevím, čím to je, že autorky častokrát vykreslí hlavního hrdinu jako největšího záletníka, ale ve chvíli, kdy potká tu pravou, stane se z něj najednou hodný beránek, který má oči jen pro tu jedinou. Ani Cam není výjimkou. Urostlý, chytrý a vtipný… a zbytek si doplňte. A to, že má slabost pro svou želvičku je jen plusový bod navíc. Kdo by mu dokázal odolat? Já rozhodně ne.

Hodnocení

Počkám na tebe je kniha uplácáná ze všech možných i nemožných romantických klišé, které jste už v nějaké té knize četli. Jako by si autorka řekla, že ze všech oblíbených příběhů vezme kousek a slepí všechno dohromady. Nečekejte nic nového a převratného, byli byste zklamaní.

To ovšem neznamená, že je kniha špatná. Čte se velice lehce, hlavní hrdinka se sice tváří, že neumí ani do pěti napočítat a snaží se si od hlavního hrdiny udržet odstup, ale samozřejmě velice ráda selhává, po cestě jí chcete několikrát jednu vrazit, aby se vzpamatovala a přestala žít minulostí, a hlavní hrdina je prostě hezoun k zulíbání. Jako odpolední romanťárna pod deku je to kniha naprosto ideální. Proto dostává slušné 3 hvězdičky.

Knihu Počkám na tebe si můžete objednat na stránkách nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..