Posuď knihu podle obalu (154)

Název knihy: Snow Like Ashes
Autor: Sara Raasch
Datum vydání: 14.10.2014

Anotace na Goodreads: Dívka se zlomeným srdcem. Zuřivý bojovník. Hrdina „ve výrobě“.

Před šestnácti lety bylo Království zimy dobyto a její obyvatelé zotročeni, z království zmizela magie i monarchie. Teď je jejich jedinou nadějí pro svobodu 8 přeživších, kterým se podařilo uprchnout a kteří čekali na okamžik, kdy budou moci zimní magii ukrást nazpět a vzkřísit království.

Meira osiřela už jako dítě díky porážce království a od té doby žila jako uprchlík, vychoval ji vznešený generál, Sir. Vycvičená jako bojovník – a taky zoufale zamilovaná do svého nejlepšího přítele a budoucího krále, Mathera – udělá cokoliv, aby pomohla své říši na vzestupu.

Takže když zvědové zjistí polohu starověkého medailonku, který může obnovit zimní magii, rozhodne se ho Meira sama vypátrat. A najednou leze po věžích, bojuje s vojáky a slouží svému království, jak o tom vždy snila. Ale mise nejde přesně podle plánu a Meira se brzy ocitne ve světě plného zlé magie a nebezpečné politiky – až najednou zjistí, že její osud nikdy nebyl a nikdy nebude jen její.

Můj názor: Kniha sice vychází až v říjnu a ani v zahraničí ještě není moc recenzí, ale ty, které se už venku objevily, jsou oslavné a velice pozitivní. Už teď tedy kniha vyvolává v zahraničí vysoká očekávání a já na tom nejsem jinak. A jak někdo poukázal, na té obálce je chakram Xeny 😀 No nepřečtěte si to!

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Ellie napsal:

    Obálka vypadá nádherně, anotace rovněž lákavá… už se přihašuju na BookDepository :).
    Ellie recently posted..Rick Riordan – Blood of OlympusMy Profile

  2. Lucinda napsal:

    Krásná obálka 🙂
    Lucinda recently posted..On my wishlist (41)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..