Knihy měsíce – únor, březen 2014

Protože jsem toho v jednotlivých msících zase tolik nepřečetla, spojím tedy únor a březen dohromady, abych měla z čeho vybírat.

Mrazivý polibekDeset polibkůLeashing the TempestSummoning the NightVampýrská akademieNabíječKindling the MoonStarcrossed CityGoddessOstrov kostíSearching for SomedayHvězdaDrew + Fable ForeverKrvavý slibV tvojí kůžiBinding the ShadowsLickThe Little Android

Hitparáda

Nejlepší kniha
Nabíječ (Alice Clayton)

Proč: Myslím, že se ani není čemu divit, že áno. Tahle kniha mě ohromně bavila poprvé, podruhé, potřetí… a bude mě bavit neustále. I v českém překladu nebyla vůbec špatná, i když se tu a tam objevila nějaká chybka v překladu. Jsem hrozně zvědavá, jaké budou další díly série, když už se autorka rozhodla napsat další. Snad mě nezklame.

Nejhorší kniha
Hvězda (Alex Flinn)

Proč: Nevím proč, ale prostě jsem se s touhle knihou nedokázala popasovat. Nebyla vůbec špatná, ale taky nic, co by mě zvedlo ze židle. Po většinu času mi přišla i docela rozvleklá, hlavní hrdinka mě zase tolik nebrala a vlastně i celý příběh šel tak nějak mimo mě.

Největší překvapení
Kindling the Moon (Jenn Bennett)

Proč: Já vím, už jsem s tím možná krapet otravná, co? Ale i tak jsem velice ráda, že jsem si sérii pořídila, ohromně mě baví a tak nějak nechci, aby skončila… přitom chci, aby skončila. Chápete mě? Ne? No, nemám ráda zbytečně natahované série. A u urbanek i paranormálek se to už pomalu stalo zvykem. Čtvrtého dílu se ale tak trochu bojím…

Největší zklamání
Drew Fable Forever (Monica Murphy)

Proč: Nuda, nuda a zase jen nuda. Čekala jsem daleko víc… a možná jsem neměla. Z jistého úhlu pohledu chápu, proč se autorka rozhodla tohleto sepsat a potěšit hlavně své čtenáře. Ale rozhodně bych se bez něj obešla. Nijak extra mě nebralo. Ještě mi zbývá přečíst si Owenův příběh a budu mít celou sérii za sebou.

Nejnapínavější kniha
Goddess (Josephine Angelini)

Proč: V posledním díle se toho dělo hodně, opravdu, opravdu hodně. Chvílemi jsem nestačila zírat, co všechno byla schopná autorka pospojovat do jednoho příběhu a jak umně s ním točila, jak se jí zrovna zachtělo. Některé zvraty byly hodně překvapivé, jiné docela bolestné. Skvělá série.

Nejvtipnější kniha
Nabíječ (Alice Clayton)

Proč: Jednoznačně nejvtipnější kniha měsíce a celkově nejvtipnější erotická kniha vůbec. Už jenom tím, že o ní píšu, mám chuť si ji zase přečíst. Určitě jste četli mé recenze, takže víte, že jsem psala o tom, jak moc je mi hlavní hrdinka podobná, až je to mírně děsivé. Akorát, že já nemám kočku. A sexy souseda, co mi buší do zdi. Damn it!

Nejnudnější kniha
Drew + Fable Forever (Monica Murphy)

Proč: Nuda. Nuda. Nuda. Už jsem psala, že nuda? Vlastně jo, psala jsem to už dřív. Proč to byla taková nuda? Jsem si připadala jako po lobotomii. I když já si tak vlastně připadám minimálně jednou do týdne. Stárnu. A taky blbnu. Neustále. Tádydádydadáda… a to je konec.

Nejromantičtější kniha
Vampýrská akademie (Richelle Mead)

Proč: No dobře, není to tak úplně romantická kniha. Vlastně spíš naopak. Hodně bojů, hodně krve, hodně politikaření a středoškolských pitomců. Ale co, je i jedno, že jsem sérii četla už několikrát, pořád je super. A hlavně Rose a Dimka… chápeme… Bez těch dvou by to prostě nešlo a jejich krapet lechtivá scéna byla pořádně hot.

Nejočekávanější kniha
Searching for Somebody (Jennifer Probst)

Proč: Na tuhle knihu jsem se ohromně těšila, aniž bych vlastně věděla, jestli bude dobrá. Ale čert to vem. je to Jennifer Probst a i když píše klasickou červenou knihovnu, baví mě. Romanťárny z její dílny mám prostě ráda. A těším se na další. Líbí se mi, že se autorka neustále pohybuje ve stejném universu.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Stage Dive (Kylie Scott)

Proč: Tahle série vzbudila v zahraničí docela povyk… tak nějak nevím, proč. Oba dosud vyšlé díly byly totiž neuvěřitelně kýčovité, klišoidní a málokdy uvěřitelné. Ale když se to mase líbí, proč ne. I já mám občas pro některé podobně laděné knihy slabost. Ale tady mě to prostě nebralo.

Nejlepší cover knihy
Binding the Shadows (Jenn Bennett)

Proč: Přece víte, jakou mám slabost pro fialové obálky knih. A tahle je naprosto úúúúžasná. Abych pravdu řekla, teprve s touhle obálkou mi přijde, že si je Cady opravdu podobná. A hlavně vypadá drsně. No dobře, tak se mi to možná jenom zdá. Ale i tak, super obálka.

Nejhorší cover knihy
Deset polibků (Sarah MacLean)

Proč: Rozhodně to není nejhorší obálka, ale v poměru k těm ostatním vypadá tak nějak… divně. Možná i proto se série moc dobře neprodávala a třetího dílu se v češtině nedočkáme… což je škoda, uvážíme-li, že už zbývá jen ten třetí, aby byla série kompletní. A to vážně naštve.

Největší crush
Lon (Kindling the Moon ~ Jenn Bennett)

Proč: Bez Lona by to prostě nešlo. Lon je bezkonkurečně úžasný. A vůbec nevadí, že je o tolik let starší. Je to prostě chlap se vším všudy, který se jen tak něčeho nezalekne, o své milované se stará a navíc je skvělý otec. Ách jo… Já chci taky svého Lona. Jen by mohl být teda krapet mladší.

Hrdina měsíce
Lucas (Goddess ~ Josephine Angelini)

Proč: V tomhle díle nejspíš zářil ze všech nejvíc. Na můj vkus mu autorka dala až málo prostoru, aby se projevil ještě víc, ale i tak se ukázal jako pořádný hrdina, co jde do všeho po hlavě a za své blízké bojuje vším, co má. A že toho nemá málo… Někdy bych taky chtěla mít nějaké superschopnosti. Zajímalo by mě, jaké to je. Asi bych měla přestat koukat na ty Marvelovky, co? 😀

Hrdinka měsíce
Rose (Vampýrská akademie ~ Richelle Mead)

Proč: Nikoho jiného by vybrat nešlo, Rose je prostě Rose. Po Buffy nejlepší kick-ass hrdinka, která má o strach postaráno a když je potřeba, jde do všeho s vervou sobě vlastní. Sakra, taky bych chtěla umět nakopávat zadky. Život by byl daleko snadnější… asi.

Pár měsíce
Lon a Cady (Kindling the Moon ~ Jenn Bennett)

Proč: Jo jo, už jsem s tím otravná. Jenže ono to prostě jinak nejde. Ti dva jsou skvělá dvojka. A vy si tu sérii musíte přečíst, abyste mi dali zapravdu. Tak. A je to.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Karolina napsal:

    Nabijaca som citala este vo februari ale stalo to za to.. Uz dlllho som sa tak zamilovane neusmievala pri citani nejakej knihy 🙂 len tak mimochodom.. Videli ste uz v knihe divergent?? Four- omg!!! Skoro som odpadla. A hned som si o nom musela vyhladavat info na nete :)A to mam prosim pekne 23 rokov a mam sa ucit na skusku z kozneeho, ale ten kto videl urcite chape 😉 este ze som na tom nebola s frajerom

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..