Vášeň mezi řádky – soutěž o lístky na pražskou premiéru

Abyste se nenudili, přicházím i já (jakožto i pár mých blogerských kolegů) s něčím speciálním – se soutěží o lístky na premiéru filmu Vášeň mezi řádky, která se koná 9.4.2014 od 19:00 v Cinema City SLOVANSKÝ DŮM. Nejdřív si řekněme něco o filmu a pak se vrhneme do soutěžení, co říkáte?

Režie: Ralph Fiennes
Scénář: Abi Morgan
Kamera: Rob Hardy
Hrají: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas, John Kavanagh, Michelle Fairley, Tom Hollander, Tom Burke, Perdita Weeks, Charlotte Hope, Joanna Scanlan
Délka: 111 min.

Svůj největší příběh Charles Dickens nenapsal, ale prožil.

Příběh utajené lásky jednoho z největších spisovatelů by s přehledem mohl být základem slavného románu, zůstal ale tajemstvím a v plné síle ho ukazuje až tento film. Charles Dickens, ženatý autor mnoha legendárních románů se na vrcholu své kariéry v polovině 19. století zamiloval do mladší dívky. V prudérní Anglii té doby něco veřejně zakázaného, svůj vášnivý vztah proto udržoval v utajení až do své smrti. Složitý příběh prožívala i jeho láska, mladá žena, které nezbývalo, než zůstat neviditelnou a ukrytou jen „mezi řádky“. Přestože jejich vztah byl plný lásky a vášně a přetrval až do jeho smrti, přestože se stala Dickensovou živou vodou a múzou, přesto se musela smířit s rolí „neviditelné“ ženy.

Film Vášeň mezi řádky má úchvatnou výpravu a zcela po právu získal nominaci na Oscara za kostýmy. V hlavní roli i jako režisér se představuje Ralph Fiennes, pro něhož se film stal doslova srdeční záležitostí. Charlese Dickense si představujeme jako starosvětského Angličana, který napsal Vánoční kolegu nebo Olivera Twista. Rozhodně ne jako někoho, kdo by mohl mít sexappeal. Film Vášeň mezi řádky nám však představuje skutečného Dickense. Charismatického muže plného energie, který, kromě toho, že měl manželku a deset dětí a psal své tlusté romány, zvládal být i novinářem, divadelníkem, společenským aktivistou, celebritou.


Zdroj informací:
Bontonfilm.cz

SOUTĚŽ O 2×2 LÍSTKY NA PRAŽSKOU PREMIÉRU 9.4.2014
od 19:00, Cinema City SLOVANSKÝ DŮM

A teď si dáme tu slibovanou soutěž! Vaším úkolem bude správně odpovědět na jednoduchou otázku, kterou najdete v soutěžním formuláři níže. Soutěž trvá do neděle 6.4.2014, do 18:00 hodin. Soutěž je otevřená pro Českou republiku. Po ukončení soutěže vylosuju pomocí Random.org 2 výherce, každý získá 2 lístky na premiéru. Přeju vám hodně štěstí!

SOUTĚŽNÍ FORMULÁŘ

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..