V dubnu 2014 vychází – 2. část

Druhá část dlouhatánského přehledu knih, které u nás tento měsíc vycházejí.

~ Česko ~

Šachovnice bohů (Věk X #1)
Richelle Mead

16.4.2014
Domino

V blíže neurčené budoucnosti se vinou náboženských extrémistů svět dostal nebezpečně blízko k samotné hranici zkázy. Následný vývoj událostí připravil velkou chvíli pro Justina Marche, detektiva se specializací na náboženské skupiny, který byl ovšem po zásadním profesním selhání poslán do exilu. Sám je překvapen, že dostává druhou šanci, a v doprovodu Mae Koskinenové se vrací do Republiky spojené severní Ameriky, aby tam splnil nejvýznamnější misi svého života.

Mae byla vychována jako příslušnice aristokratické kasty, ovšem nyní je členkou nejelitnější a nejděsivější jednotky v armádě. Vyniká nejen uměle vylepšenými schopnostmi a reflexy, ale také mrazivě dokonalou krásou, což je paralyzující kombinace – zejména pro samotného Justina.

Společně jsou nasazeni k případu série rituálních vražd a oba si brzy uvědomí, že je pátrání vystavilo strašlivému nebezpečí. Jak totiž jejich vyšetřování pokračuje, shlukují se kolem nich neznámí nepřátelé. Justinovi a Mae se brzy potvrdí neblahé tušení, že kdesi v neznámu se chystají k úderu tajemné mocné síly: vyčkávají na svou šanci zmocnit se vlády nad světem. A pokud se jim to podaří, lidé se stanou pouhými figurkami na šachovnici samozvaných bohů.

Jako led (Jako led #1)
Jennifer L. Armentrout

16.4.2014
Baronet

Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.

Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.

Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

Osudová přitažlivost (Kronika Kambionů #1)
Jaime Reed

16.4.2014
Fragment

Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční… Kambioni.

Sedmáctiletá Samara pracuje v knihkupectví, aby si vydělala na své první auto. Spolu s ní tam pracuje Caleb, okouzlující a tajemný mladík, jehož uhrančivý pohled nenechá klidnou téměř žádou ženu. Samara je ale jediná, která cítí, že za jeho neodolatelným úsměvem se skrývá nebezpečí.

Tajemství, které Caleba obklopuje, přivádí Samaru do světa kambionů, ve kterém je přitažlivost a aktraktivita podmínkou pro přežití.

Když se kolem začnou dít děsivé věci a ohrožovat její blízké, musí Samara riskovat a učinit rozhodnutí, které možná změní její život. Navždy.

V pasti (Rozděleni časem #2)
Julie Cross

16.4.2014
Fragment

Jackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí…

Volání krve (Čistá krev #4)
Nancy Gideon

16.4.2014
Fragment

Vztah s Maxem nepřestává policistce Charlotte Caissieové komplikovat život. Zpočátku to vypadá, že jí jeho nadpřirozené schopnosti pomohou v pátrání po pachateli tajemných únosů. Ale jen do chvíle, kdy se jednou z obětí stane dcera jeho úhlavního nepřítele. Dokáže Max překonat dávné křivdy a pomoci ženě, kterou miluje nebo dá přednost své rodině a klanu vlkodlaků? Touží být spolu, ale jeho rozhodnutí je může navždy rozdělit.

Temné lži (FBI #4)
Andrea Kane

16.4.2014
Fragment

Forensic Instincts – tým vyšetřovatelů, který řeší případy intuitivně, nestandardně a neúnavně!

Amandin syn přišel na svět se vzácnou poruchou imunity. Jeho jedinou nadějí na život je transplantace kostní dřeně. Nejvhodnějším dárcem je jeho otec. Ten však byl brutálně zavražděn. Jediná fotografie ale obrátí všechno naruby. Je možné, že Paul žije a že vše byla lež? Naděje tu je, jeho tělo se totiž nikdy nenašlo…

Tým FI jde opět do akce a musí dokázat nemožné! Jejich protivníkům velice záleží na tom, aby se šokující pravda už nikdy nedostala na povrch. Stopy totiž vedou do nejvyšších kruhů…

Jen jeden den (Jen jeden den #1)
Gayle Forman

17.4.2014
YOLI

Když americká studentka Allyson potká během svého výletu do Evropy na pouličním představení Shakespearovy hry Večer tříkrálový bezstarostného holandského herce Willéma, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. A když je osud na druhý den svede dohromady znovu, Allyson udělá něco, co by sama od sebe nikdy nečekala: změní všechny své plány a odjede s Willémem do Paříže Po jediném společně stráveném dni a jedné noci se jiskra rozhoří v jasný plamen… dokud se Allyson na druhý den nevzbudí a nezjistí, že je pryč nejen její milenec, ale také její luxusní hodinky a s nimi i sen o velké lásce. Za jediný den se život mladé dívky převrátí naruby. Allyson se vrací do Států a jako poslušná dcera podle přání svých rodičů nastoupí na vysokou školu. Během prázdnin však znovu utíká do Paříže – aby našla odpovědi, vášeň a možná i skutečnou lásku, která ji od onoho osudového dne nedává spát.

Napůl zlý (Půlživot #1)
Sally Green

21.4.2014
YOLI

Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran.

Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje?

Všechny jeho sny (Všechno nebo nic #3)
C C Gibbs

23.4.2014
Domino

Kolik trápení je člověk schopen unést pro osudový vztah?

Katherine Hartová už urazila obrovský kus cesty od okamžiku, kdy nastoupila jako počítačová expertka do Knight Enterprises. Ani ve snu by ji tenkrát nenapadlo, že příchodem do království Dominika Knighta změní celý svůj život. A zdaleka nejen v pracovní sféře.

Dominika odnepaměti provázela pověst predátora, který tvrdě prosazuje své požadavky na obchodním i milostném poli. Jeho objetím prošly zástupy nádherných žen…, ale pak se objevila zelenooká Kate, a ke všeobecnému úžasu si uzurpovala veškerou jeho pozornost. Fascinovala ho. A probudila v něm vášeň téměř živočišnou.

Kate a Dominic si prošli vzestupy i pády, ale vždy věděli, že patří k sobě. A teď Kate čeká jeho dítě! Nikdy dřív se necítila tak opečovávaná, tak spokojená… a ukojená. Jenomže pak udeří tragédie a milenci si musí znovu položit onu trpkou otázku: jak velkou cenu jsou za svůj vztah ochotni zaplatit? Kolik bolesti jsou kvůli němu schopni unést?

Hledané (Roztomilé malé lhářky #8)
Sara Shepard

23.4.2014
BB/art

Říká se, že fotografie řekne víc než tisíc slov. Podívejme se společně na obrázek usměvavé rodiny, která se nechala zvěčnit na verandě viktoriánské vily. A teď si její členy prohlédněme pozorněji. Tatínek se zubí jakoby z donucení. Mamince ujíždí pohled k domu sousedů. Bratr vší silou třímá kovové zábradlí. Sestra se směje záhadně, jako by skrývala křehké tajemství. Zahrada je rozryta buldozerem a v pozadí vykukuje postava se světlými vlasy a bledou pletí. Je to kluk… nebo holka? Dost možná jen světelný přelud či prst fotografa. Ale co když všechny tyhle drobnosti, které vám na první pohled unikly, znamenají víc, než byste kdy hádali?

Čtyři hezké dívky v Rosewoodu věří, že mají jasnou představu o skutečných událostech noci, kdy zmizela jejich kamarádka. Kdyby ovšem zalistovaly vzpomínkami ještě jednou, soustředily se na drobnosti a vybavily si prchlivé divné pocity, možná by se jim dosavadní obrázek změnil přímo před očima. Dost možná by holky ohromilo – dokonce vyděsilo –, nač by přišly.

Pravda bývá horší než zdání. Hlavně tady v Rosewoodu.

Cizí slovo láska
Erin McCahan

23.4.2014
Fortuna Libri

Hlavní hrdinka neřeší žádné závažné problémy – i když trochu světového míru by si ke svačině určitě dala. Má úžasnou rodinu, miluje své rodiče, zbožňuje své sestry a na milost vzala i švagra (musel však na tom tvrdě pracovat). Teď je na obzoru druhý švagr. Josiina zatím neprovdaná sestra Kate se nezadržitelně žene k oltáři a z nastávajícího člena rodiny Geoffa se budoucí švagrové zvedá žaludek. Co takhle udělat vetřelci ze života peklo? Naštvaná Josie by to možná zvládla, ale rozptylují ji upištěné spolužačky, zlatí hoši všude kolem a zejména to, že každý, zdá se, mluví úplně jiným jazykem.p>

Jak se dá v takovém světě vůbec vyznat láska a jak dát zakusit nenávist?

Rendez-Vous v Paříži
Deborach McKinlay

26.4.2014
Fortuna Libri

Když anglická čtenářka románů Eva Petworthová napíše úspěšnému americkému autorovi Jacksonu Cooperovi a pochválí mu scénu v jeho knize, oba zjistí, že sdílejí vášeň pro vaření. To zažehne vztah, který změní jejich životy. Přátelství se rozvíjí a navzájem si svěřují detaily svého života. Jack má barvité přátele a řadu mladých obdivovatelek, ale není spokojený. Eva měla chladný vztah ke své matce a nyní se snaží překonat napětí mezi sebou a svou dcerou, která se má vdávat. Eva a Jackson se sbližují stále více i přes velkou vzdálenost, která je odděluje. Radí si navzájem a snaží se překonat své problémy. Chtějí se poznat osobně, a tak vznikne nápad. Rendez-vous v Paříži. To je to správné místo pro dobré jídlo a snad i lásku…

Kostičas
Samantha Shannon

26.4.2014
HOST

Kniha začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí. Paige působí jako jakási „spojka“ či „posel“: díky svým jasnovidným schopnostem se dokáže vnořit do mysli jiného člověka.

Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které už před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…

Sřípky hvězd (Erilian #3)
Tereza Janišová

28.4.2014
CooBoo

Fínka se umí ohánět smyčcem i dýkami a v žilách jí koluje magie. Magie starší než vznešené město Erilian. Přichází ale doba krátkých vlasů a krátkých sukní, v ulicích jezdí tramvaje a čarodějové poslouchají jazz. Na dávné časy a legendy se skoro zapomnělo. Nikdo nemá tušení o chystané pomstě, o spolku Maskovaných gentlemanů ani o pěti hvězdách, které se na obloze pomalu ale jistě seskupují do jedinečné liniové konstelace.

Vydejte se s Fínkou na noční toulky křivolakými erilianskými uličkami, vyplujte proti proudu Velké řeky do Západní Avalonie a na křídlech létacího medvěda odhalte tajemství dalekého Ledového kontinentu!

Holky někdy koušou (Chicagoland Vampires #1)
Chloe Neill

28.4.2014
Fantom Print

Život vysokoškolačky nebyl určitě žádná sláva, ale byl můj. Vedlo se mi dobře, dokud upíři z Chicaga neohlásili světu svou existenci – a pak mě napadl zbloudilý upír. Stihl si dát jen doušek, než ho vyplašil jiný krvesaj… ten, který se rozhodl, že nejlepší způsob, jak mi zachránit život, je vzít mi ho.

Z mého zachránce se vyklubal Mistr upír, pán Cadoganského Domu. Nyní se již nebudu potit nad dizertačkou. Budu se učit, jak zapadnout do rezidence v chicagském Hyde Parku, plné upíří smetánky věrné Ethanovi Sullivanovi, svému Pánovi. Samozřejmě, že tento vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo. Bohužel taky očekává, že mu budu vyjadřovat nekonečný vděk – a budu mu sloužit. Dobře…

Jenže mé rostoucí schopnosti (najednou umím překvapivě dobře zacházet se skutečnými zbraněmi), nepříjemná sluneční alergie a Ethanovy postoje budou tím nejmenším, co mě bude trápit. Někdo mi jde po krku a stále se pohybuje po městě. Je to ten zbloudilý upír, který mě kousl? Upír z konkurenčního Domu? Naštvaný gang s pochodněmi?

Mé uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války. A při té poteče krev.

Moje recenze

Bezhlavě (Bezhlavě #1)
S.C. Stephens

30.4.2014
BETA Dobrovský

Téměř dva roky představoval Denny všechno, co kdy Kiera chtěla: Byl to oddaný milující přítel a každá žena jí ho záviděla. Když se přestěhovali do nového města, kde chtěli vybudovat společný život, vypadalo všechno dokonale. Denny šel za svým snem, Kiera měla nastoupit na prestižní univerzitu… Pak ale Denny musel odcestovat a mladý pár se rozdělil. Osamělá a smutná Kiera potřebovala utišit žal a zdrojem útěchy se jí stal místní rockový král Kellan. Nejprve byli jen kamarádi, ale jak se její samota prohlubovala, měli k sobě stale blíž. Jednoho večera se všechno zlomilo a ani jeden z nich už nebyl jako dřív.

Muži: Návod k použití
Kathy Lette

30.4.2014
JOTA

Ženy mají mnoho chyb. Muži mají jen dvě. Všechno, co řeknou, a všechno, co udělají.

Kathy Letteová shromáždila v tomto ironickém průvodci svoje nejjiskřivější vtípky a slovní hříčky o mužích.

Čeká nás ničivá porce humoru a větší než malé množství nestydatosti.

Autorka nabízí praktické rady („Když chce snídani do postele, řekněte mu, ať spí v kuchyni.“), nenapodobitelný a osobitý přístup k věčnému boji obou pohlaví („Je statisticky dokázáno, že sto procent rozvodů začíná sňatkem.“) a trefné postřehy týkající se silnějších protějšků („Všichni muži se považují za bohy. Jejich manželky jsou bohužel ateistky.“)

Dokonalý dárek pro ženy, které si neberou servítky.

Případ mechanického muže (Burton & Swinburne #2)
Mark Hodder

30.4.2014
Triton

Čas se změnil, a králův agent sir Richard Burton je jedním z mála lidí, kteří vědí, že svět míří úplně jinam než dosud.

Na Trafalgarském náměstí je nalezen opuštěný mosazný muž na klíček. Jednoslabičně odpovídající odulé monstrum tvrdí, že je dlouho ztraceným dědicem prokletého panství Tichborneů. V Londýně vyvolávají dělníci pouliční bouře a tajemné přízraky z páry podněcují totální třídní válku.

Burton a jeho asistent se snaží odhalit plán, který hrozí rozervat impérium. Jakou úlohu v tom všem musí sehrát mechanický muž?

Rasputinův stín
Rymond Khoury

30.4.2014
Domino

Píše se rok 1916. Horníky v dole na Urale náhle zachvátí podivné šílenství a navzájem se povraždí. Nikdy se bohužel nepodaří zjistit, co bylo příčinou děsivého krveprolití: než totiž stačí mrtvá těla vychladnout, neblaze proslulý důvěrník carské rodiny Grigorij Rasputin vyhodí důl do povětří. Proč vlastně prodléval v tomto nehostinném kraji? A proč mu tolik záleželo na tom, aby zlikvidoval všechny důkazy?

Současnost. Agentu FBI Seanu Reillymu byl svěřen choulostivý případ: skokem z okna newyorského mrakodrapu se zabil ruský diplomat. Šlo opravdu o sebevraždu? Kam zmizel majitel bytu, bývalý učitel fyziky Leo Sokolov? A nebyl ve skutečnosti Sokolov někým docela jiným, než za koho se vydával? Zatímco Reilly hledá odpovědi na tyto otázky, New Yorkem se přelije vlna vražd a nepochopitelného, nepříčetného násilí.

Také Reillymu začíná jít o život. Čelí nejen profesionálnímu zabijákovi ve službách cizí rozvědky a místním mafiím, ale i mnohem děsivější hrozbě: záhadnému přístroji, který dokáže lidi přetvořit na loutky bez vůle. Historie tohoto zařízení sahá až do carského Ruska, ovšem díky moderním technologiím se z něj stal potenciální nástroj všeobecné zkázy. A také prostředek k získání spousty peněz a neomezeného vlivu… Reillyho čeká nelítostný závod s časem: musí momentální držitele přístroje zastavit dřív, než bude nenávratně pozdě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Krása…..člověk ani neví, co si vybrat:)
    Kouzelná Klubovna recently posted..Kouzelná Klubovna na Facebooku!My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..