Suma sumárum za říjen a listopad 2013

Je sice sobota a já nejspíš vypadám, že umírám na línost, ale i přesto jsem si pro vás připravila další knižní čumendu! Vzhůru na ni!

Knihy, které jsem si koupila:

Pushing the Limits by Katie McGarry (Recenze) – v angličtině
Hezké vstávání by Diana Peterfreund – v češtině
Snídaně u Tiffanyho by Truman Capote – v češtině
Ahoj z nebe by Laurie Frankel – v češtině
Soumrak království by Morgan Rhodes (Recenze) – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Soumrak království jsem si koupila proto, že jsem na knihu slyšela ze zahraničí spíše pochvalné ohlasy a byla jsem prostě zvědavá. No, zrovna dvakrát mě teda neuchvátila. Ahoj z nebe a Hezké vstávání jsem si koupila v knižním outletu, protože byly za pakatel. Snídaně u Tiffanyho byla zrovna v daném měsíci pro členy Knižního klubu levnější a říkala jsem si, že by nemusela být špatná. A nakonec, i když už Pushing the Limits v angličtině mám, když začala série vycházet v paperbacku s těmito obálkami, řekla jsem si, že ji prostě musím mít.

Kniha, kterou jsem si vyžádala na recenzi:

Výtečník v jejím loži by Sabrina Jeffries (Recenze) – v češtině

No, vy víte co. První měsíce po přestěhování do Prahy jsem byla ráda, že vůbec žiju. Na recenzní výtisky jsem neměla ani pomyšlení. A ano, vím, strádali jste a pociťovali jste nenávratnou prázdnotu… naprosto vás chápu 😀

A protože jsem toho za říjen ani listopad neměla moc, naservíruju vám rovnou také fotky z listopadu…

Knihy, které jsem si koupila:

Allegiant by Veronica Roth – v angličtině
Leviatan (Recenze), Behemót a Goliáš by Scott Westerfeld – v češtině

Lepší pohled na obálky:

K přečtení Allegiantu se prostě nemám. Tak nějak to nechci mít za sebou. Z části proto, že mám strach, jaké ideály mi autorka o mých postavách zničí, z části proto, že jsem už v průběhu druhého dílu uhádla, jak to celé nejspíš skončí – a podle reakcí některých fanoušků vím, že mám pravdu. Leviatana jsem četla už kdysi dávno, ale neuchvátil mě natolik, abych si musela honem honem přečíst i zbývající dva díly. Ale když šla najednou celá série do výprodeje za 79 kaček za kus, no nekupte to. Kor když to původně stálo snad okolo čtyř stovek.

Kniha, kterou jsem si vyžádala na recenzi:

Austenland by Shannon Hale (Recenze) – v češtině

Na Austenland jsem byla hodně zvědavá. Vždyť je to kniha o tom, jak si jedna fanynka mohla zkusit, jaké to je žít v románu Jane Austen! No kdo by nechtěl potkat svého pana Darcyho? Nebylo to špatné, ale nebylo to ani úžasné. Asi tak.

Co se jinak v těchto dvou měsících událo na blogu nového? Knižní doupě oslavilo své třetí narozeniny! Kdo by to byl na začátku mé kecací kariéry řekl, co? Kromě toho na blogu probíhalo Podzimní napětí s Dominem či Blogtour Moře klidu. Už jste si Moře klidu pořídili? Ještě ne? Tak to urychleně udělejte. Jde o nejlepší young adult knihu, jakou jsem za poslední dobu četla. No a v listopadu jsem se stala součástí Vánoční knižní poradny Neoluxoru.

A teď si dáme statistiku TOPlistu na oba měsíce:

30.9. – 6.10.2013             1802

7.10. – 13.10.2013          1747

14.10. – 20.10.2013        1737

21.10. – 27.10.2013        1626

28.10. – 3.11.2013           2204

4.11. – 10.11.2013           1488

11.11. – 17.11.2013         1839

18.11. – 24.11.2013         1648

25.11. – 1.12.2013           1948

Počet zobrazení webu pak byl v říjnu 18.340 a v listopadu 16.533, průměrné zobrazení 592 a 551 za den. No jo, krapet nám to kleslo, ale není se čemu divit. Nejvíc jste opět navštěvovali RECENZE, DATUM VYDÁNÍ – ROK 2013 a ROK 2014 a AUTOŘI.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Koukám, že máš bohatou knihovnu:)
    Kouzelná Klubovna recently posted..Rozhovor s Ivonou BřezinovouMy Profile

  2. Desirée Lydon napsal:

    S Allegiant to mám úplně stejně. Mě druhý díl docela zklamal, i když jednička byla perfektní a co kdyby mě ještě zklamala trojka… To je jako s Rowlingovou. Ty nové detektivky od ní si chci přečíst, ale co když mě zklamou? Tak potom nebudu nahlížet na Rowlingovou tak jako předtím a bude mít u mě „vroubek“, což nechci, protože HP je moje srdcovka 🙂
    Desirée Lydon recently posted..Oddělovače #1My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..