Stripped

Autor: Jasinda Wilder
Originální název: Stripped
Žánr: erotika, romance
Věková hranice: 20+

Anotace na GoodReads: Jak jsem se vůbec do téhle situace dostala, ptáte se? Lehce: díky zoufalství. Když se ocitnete tváří v tvář tomu, že budete bez domova a o hladu, nebo se začnete svlékat za peníze, volba je jednodušší, než byste si představovali. Ale to neznamená, že to je lehké. To ani náhodou. Ve skutečnosti to nesnáším. Nejradši bych s tím praštila a už nikdy více do žádného baru nevkročila, už nikdy neslyšela techno hudbu pulzující mi v uších, nikdy necítila chlípné pohledy nadržených chlapů.

A pak jednoho dne potkám muže. Je v mém klubu, vepředu a v centru. Dívá se na mě, když tančím, a jeho pohled je plný hladu. Ale ne toho druhu touhy, na jaký jsem zvyklá. Je to něco jiného. Něco žhavější, hlubší a majetnické. Vím, kdo je… jistěže to vím. Každý ví, kdo je Dawson Kellor. Nejvíce sexy žijící muž, alespoň podle magazínu People. Je to nejpřitažlivější herec Hollywoodu. Je to muž, který získal roli Rhetta Butlera v dlouho očekávaném remakeu Jihu proti Severu.

Je to ten typ muže, co může mít jakoukoliv ženu na světě, stačí mu jen zakývat prstem. Tak proč se na mě dívá, jako by mě musel mít? A jak mu dokážu odolat, když se na mě kouká těma omamnýma, proměnlivýma a stříbrnýma očima?

Jsem panna a on je americká ikona mužské sexuality. Jsem striptérka, a on je muž zvyklý dostat vše, na co si ukáže. A on chce mě. Vím, že bych měla říct ne. Je mi jasné, že patří k těm nejhorším hráčům… ale co ví má mysl, odmítá mé tělo a srdce vzít v potaz.

A pak se to zkomplikuje.

Nakladatelství: Seth Clarke (EN)
Počet stran: 350 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 16.8.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
Datum četby: 3 dny, duben 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nejhorší kniha, jakou jsem za poslední dobu četla.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Absolutně netuším, co mě nakonec přimělo, abych se do četby pustila. Věděla jsem, že to bude stát za prd, ale prostě jsem začala číst. Příště budu důvěřovat svému instinktu lovce a číst to nebudu, protože tohle byl děs všech děsů nejděsovatější. Ámen. A pokřižujme se.

Grey neměla úplně klasické dětství a už vůbec ne dospívání. Jako dcera pastora měla striktně nařízeno, co smí a co ne. Jedinou její radostí byl tanec. O tom ovšem otec nesměl nic vědět, protože by jí ho mohl zakázat. Zrovna když se zdálo, že mě ke splnění svého snu o krůček blíže, život se jí zhroutí jako z domeček z karet. Nejen, že jí otec zakáže tanec i vysněnou filmovou školu, ale její matka náhle onemocní a za po měsících marného boje nemoci podlehne. Nechá tak Grey pouze ve společnosti truchlícího otce, který pro ni nemá pochopení.

A tak se Grey rozhodne, sbalí si svých pět švestek a vydá se do LA, rozzuřeného a zlomeného otce nechá za sebou. Rozhodně nemá v plánu se vracet. Jenže její stipendium zdá se rychle ubývá a Grey tak nemá peníze na školné, ubytování i oblečení a jídlo. Nemůže sehnat ani rozumné zaměstnání, nezbyde jí tak nic jiného, než začít pracovat ve striptýzovém klubu. Svlékání před očim nenasytných mužů je jí odporné, ale jinou možnost, zdá se, nemá. Těžko by mohla tušit, že právě v klubu potká někoho, kdo dá jejímu životu zase řád.

Zní to až přespříliš ujetě a kýčovitě? Taky to takové je. Takhle stupidní knihu, stupidní hrdiny a stupidní hlavní zápletku jsem už dlouho neviděla. Jako by autorka naprosto ztratila soudnost a na příšernost jen vrcholila další a další příšernost. Málokdy se mi stává, že chci hlavní hrdinku zardousit hned v první kapitole.

Tak sebestřednou, otravnou a neskutečně pitomou holku nenajdete na každém kroku. Být bez peněz není lahoda, ale krucinál… copak si není schopná najít v LA jakoukoliv normální a slušnou práci? Vážně? Vážně? Ale hlavně, že v předchozí kapitole ses vesele bavila o tom, jak používáš iPad! Nemáš peníze, ale iPad neprodáš, jo? Tak na to ti, holčičko, sere Bílý tesák!

A hlavní hrdina? Napravený sukničkář, filmová hvězda a naprostý sexouš. Jak jinak. Zabouchne se do ní už ve stripklubu a pak se o ni stará, jako by byla nesvéprávná. Nezapomene jí nacpat drahé auto, ani peníze. Příběh samozřejmě obsahuje i instaromanci. Až do poslední chvíle nechápete, kde se vzala, ale prostě tam je. Finíto.

Nekonečné mudrování hlavní hrdinky nad tím, co je a není správné, jestli to, co cítí je hřích a co by proboha na to řekl Bůh, ve vás akorát tak vyvolávají pocity na sebevraždu. Anebo vraždu. Její. Nemám nic proti náboženství a věřícím lidem, ale tohle byl extrém nad extrémy. Jako by autorka chtěla zase ukázat, co je správné a co ne. Já už ale nechci vychovávat, já se chci bavit u romance. Ne u porna. A ano, chvílemi mi tahle kniha připadala zase jako porno. Brrr…

Myslím, že by to stačilo. Já i Bílý tesák se loučíme a doufáme, že už od autorky nic číst nebudeme. Vlastně mi chybí jen poslední díl trilogie, která měla být původně duologie, ale whatever, tohle se může… tohle je Amerika, bitches! Pardon, nějak jsem se dostala do ráže. Ta kniha mě prostě naštvala. Jestli to nedejbože vyjde v češtině, na protest asi spálím vytištěný obrázek obálky. Jen tak, pro dramatičnost. To já ráda, vždyť víte.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Nancy napsal:

    Podle Tvé recenze mi to přijde jako jedna z dalších přihloupých story na Wattpadu. A mimochodem ,tahle recenze mě zabila 😀 moc povedená, sice spíš je jako varování, ale stejně mě rozesmála. 🙂
    Nancy recently posted..Hledání Aljašky od Johna Greena – RecenzeMy Profile

  2. Super recenzia 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..