Goddess

Autor: Josephine Angelini
Originální název: Goddess
Knižní série: Starcrossed (Proroctví)
Díl: třetí
Žánr: mytologie, paranormálno, zvláštní schopnosti, re-telling

Anotace na Goodreads: Po té, co nedopatřením uvolnila bohy z jejich zajetí na Olympu, musí Helen najít cestu, jak je znovu uvěznit, aniž by spustila zničující válku. Ale bohové jsou naštvaní a jejich žízeň po krvi si už vyžádala nespočet těl.

A aby to bylo ještě horší, Orákulum odhalí, že se mezi nimi skrývá ďábelský Tyran, což do pevné skupiny přátel vrazí klín. Zatímco bohové používají potomky jednoho proti druhému, Lucasův život visí na vlásku. Helen si stále není jistá, jestli miluje jeho nebo Oriona, je nucena učinit děsivé rozhodnutí, protože válka se blíží k břehu.

Nakladatel: HarperTEEN (EN), CooBoo (CZ)
Počet stran: 421 (EN)
Vazba: Vázaná i brožovaná (EN)
Vydání v USA: 28.5.2014
Vydání v ČR: vyjde

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 3 dny, únor 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak tohle byla ale síla! Fíha. Výborná série.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Nevím, čím to je, ale příběhy vycházející z řecké mytologie mě prostě baví a lákají daleko víc než jakákoliv jiná tématika. Nejspíš za to může mé dětství, kdy jsem od rodičů dostala Staré řecké pověsti a báje a strašně ráda jsem si v knize četla. A upřímně mi vůbec nevadí, že si kolikrát tyhle re-tellingy berou z původních bájí jen to, co potřebují a přetváří si to k obrazu svému. V tomhle směru moc puntičkářská nejsem. Série Starcrossed patří k těm, které by vám rozhodně neměly uniknout.

Proroctví Orákula se vyplňují, ať už si to přejeme nebo ne. Válka mezi božskými potomky a samotnými bohy Olympu je na spadnutí. Helen se spolu s přáteli nasbírat co nejvíce spojenců a vybudovat silnou armádu. Proti ní ovšem stojí hrozba zrození Tyrana, kteří zničí vše. Jenže nic není tak, jak se zdá. Helen, Orion a Lucas jsou teď propojeni krví, síly tří mocných klanů se spojily a ani to nevěstí nic dobrého.

Helen s Orionem se sice pokusili vyřešit tajemství prokletí, ale moc jim to nepomohlo. Mají ještě další šanci, anebo už je vše ztraceno? A kdo se nakonec přidá na druhou stranu barikády? Kdo přežije? Kdo vyhraje? A co proroctví o tom, že se znovu objeví Atlantida? Helen si ještě dlouho neodpočine…

Nechci vám vyspoilerovat, co všechno se v knize bude dít, protože se tam toho děje taková fůra, že vám z toho hlava půjde kolem. A to možná i doslova. Připravte se na to, že nebudete moci knihu odložit, protože prostě budete muset vědět, jak to proboha skončí. Autorka vás totiž bude krásně napínat až do konce, tu a tam vám ukazovat ždibíčky minulých životů hlavních postav a ještě více vám motat hlavu ukázkami toho, co se děje jinde.

Fíha. Ještě teď kroutím hlavou nad tím, co všechno byla schopná Josephine dát dohromady. Jak moc si pohrála s bájemi, postavami, událostmi. A rozhodně se nebála zabít oblíbené postavy. Pravda, z Helen udělala tak trochu nepřemožitelnou Mary Sue, ale všichni jsme věděli, že to k tomu prostě spěje. Stále si ovšem zachovává normálnost, i když byste jí někdy možná rádi jednu ubalili. A s kým nakonec Helen skončí? No, věřte mi, že nebudete zklamaní. Já rozhodne nebyla.

Už teď se nemůžu dočkat další autorčiny knihy. Tentokrát by mělo jít o čarodějnickou sérii a na tu jsem opravdu zvědavá. Čarodějnická témata můžu stejnou měrou jako ta mytologická. Tak uvidíme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..