V březnu 2014 vychází – 2. část

Druhá část přehledu vyhcázejících knih…

~ Česko ~

Milenec snů (Temní lovci #1)
Sherrilyn Kenyon

14.3.2014
Ikar

Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Statný muž, který vždy přitahoval pohledy opačného pohlaví, si totiž už nevybírá – ženy si vybírají jeho a on jim přináší rozkoš a uspokojení, Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka… Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? Jedno ze základních děl žánru paranormální romance poprvé v českém překladu.

Smrtící hrátky
J.D.Robb

14.3.2014
Metafora

Sex, vraždy… a dvě zcela bezúhonné dámy. Eva Dallasová, vyšetřovatelka z blízké budoucnosti, má opět zapeklitý případ.

V přepychové rezidenci leží na posteli boháč Thomas Anders. To by nebylo nic divného, kdyby nebyl přivázaný a mrtvý. Navíc to vypadá, že se někomu jen vymkly z rukou jisté erotické aktivity. Ale pak se z toho vyklube vražda. Poručík Eva Dallasová podezřívá čerstvou vdovu, jenže její alibi je neprůstřelné.

Také Evin kolega má případ se sexuální motivací. Jeho oběti ale nepřebývá smyčka na krku jako Andersovi, nýbrž mu naopak něco chybí. Jeho mužná chlouba je uříznutá. Také tady je nejpodezřelejší osobou manželka, zvlášť když vyplují na povrch nevěry jejího muže. I ona má ovšem alibi.

Kdo tedy vraždil? Eva má řádně zamotanou hlavu, ale pomalu začíná záhadu rozkrývat.

Zakázaná přitažlivost (Bavettovi #3)
Kateřina Petrusová

15.3.2014
Fragment

Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout:.buď se vrátí domů nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Inspirace v odstínech šedi
Kolektiv

17.3.2014
XYZ

Deset českých a slovenských čtenářů se nechalo inspirovat oblíbenou trilogií Padesát odstínů a napsali svou vlastní povídku. Někteří se zasnili, někteří vše vzali s humorem, někteří dokonce ještě přitvrdili…

Hádův chrám (Bohové Olympu #4)
Rick Riordan

17.3.2014
Fragment

Čas se krátí… Bránu Smrti, tajemný průchod mezi světem živých a mrtvých ovládla Gaia se svými pomocníky. Zástupy nestvůr proudí na zem a chystají se převzít vládu nad světem. Přijdou Percy a jeho přátelé na to, jak bránu uzavřít? Dokáží se vrátit z hlubin Tartaru, nejtemnější části podsvětí, kterému vládne bůh mrtvých Hádes? Nebude to jednoduché! Řečtí a římští bohové nedokáží svým dětem pomoci a k Táboru polokrevných se blíží armáda římských polobohů, aby ho zničila. Sedm statečných hrdinů z proroctví musí znovu nasadit své životy za záchranu bohů, lidstva a celé civilizace.

Dotek temnoty ~ (Patrick Kenzie & Angela Gennarová #2)
Dennis Lehane

18.3.2014
Epocha

Patrick Kenzie a Angela Gennarová, soukromí detektivové se specializací na hledání zmizelých osob, vystupují kromě Doteku temnoty ještě v dalších pěti samostatných knihách. Jejich příběhy se odehrávají v Bostonu a oba vyšetřovatelé mají více přátel na odvrácené straně zákona než na té správné – v čele s psychopatem se zálibou ve výbušninách Bubbou Rogowskim. Je to temný svět, ale hrdinové v něm umějí chodit. V každém z těchto šesti románů Lehane proniká hlouběji do podstaty zla: od zkorumpovaných politiků, pedofilů, sériových vrahů, otců tyranů, černošských gangů až po vůdce sekt a psychopaty. Zároveň se v nich naplno projevuje autorův svébytný styl, ve kterém se drsná škola spojuje s osobní existencionální výpovědí. Dennis Lehane se noří do prostředí městských gangů, rasových bojů, politiky a ušmudlaných lidských osudů – aniž by se v těchto motivech utopil a přestal psát strhující thrillery.

Nejnovějším klientem Patricka Kenzieho a Angely Gennarové je prominentní bostonský psychiatr, který je na útěku před pomstychtivými bostonskými Iry. Oba soukromí vyšetřovatelé mají ale s chladnokrevnou odvetou zkušenosti. Vyrostli v drsných ulicích dělnického Dorchesteru, a tak velmi dobře znají temnotu ukrytou v srdcích nešťastných lidí. Nyní se však chystá udeřit zlo, na něž nejsou připraveni ani oni, vynořují se tajemství pohřbená v minulosti a spouštějí řetězec brutálních vražd, který zanechá skvrnu na všem – včetně pravdy.

Žár (Bez dechu #3)
Maya Banks

19.3.2014
Baronet

Ash McIntyre má při sexu ve zvyku pustit uzdu své divoké stránce – extrémní a nesmlouvavé. Vyžaduje kontrolu. A dává přednost ženám, které preferují totéž. Ženám, které sdílel se svým nejlepším přítelem Jacem.

Jace je ale nyní zadaný a o svou ženu se dělit nechce. Dokonce i Gabe je šťastný ve vztahu s ženou, který mu dává vše, po čem touží. Ash je tak jediný, jehož touhy zůstávají neuspokojeny.

Pak ale pozná Josie, která se zdá imunní vůči jeho kouzlu i jeho bohatství. To v něm probudí zájem, je rozhodnutý, že Josie nenechá odejít. Nikdy by ho ani nenapadlo, že jediná žena, která mu kdy řekne ne, bude zároveň tou, která v něm vzedme takovou touhu.

Město žen (Město dívek #2)
Patricia Scanlan

19.3.2014
BB/art

Devlin je dobrovolný workoholik, aby tak zaplnila prázdnotu v citové oblasti. Má ostatně i objektivně co dělat – úspěch se neodpouští a ona jej má. Čelí pomluvám, nevraživosti a nakonec i tlaku svého partnera Luka, který chce, aby jejich obchodní partnerství přerostlo v kvalitativně vyšší podobu.

Caroline nepije jen proto, že prodělala léčbu. Jinak by se nejraději utopila v lihu. Manžel Richard ji staví před nestravitelný fakt: jeho intimní přítel umírá, stěhuje se na poslední měsíce svého života do Bostonu a Richard chce být s ním. Caroline nachází útočiště v obdobě workoholismu, jakým se obrnila Devlin.

Maggie by chtěla být alespoň trochu bohém, ale děti, péče o domácnost a pragmatický manžel na krku to nedovolují. Najde si tedy alespoň milence, jenže teď už nemá čas vůbec na nic a všechno se jí drolí pod rukama. Když se nešťastnou náhodou o milenci dozví její manžel, odstěhuje se neprodleně ke své dávné lásce. Před dětmi už nelze kritickou situaci tajit…

A pak že není o čem psát! Je, k tomu poutavě a s citem pro meandry ženské duše. Že to britská autorka Patricia Scanlan umí, to prokázala dostatečně už ve své předchozí knize Město dívek. Dodávat, že chápe, jak rády se ženské čtenářky ztotožňují s jejími hrdinkami, a že je proto nenechá dlouho v trablích a vymyslí náležitý happy end, snad není ani třeba.

Had a hůl
Barbara Wood

25.3.2014
Ikar

Sýrie, rok 1450 před Kristem. Lee, nejstarší dceři bohatého vinaře, bylo právě osmnáct let, a tak má nejvyšší čas se vdát. Nabídku k sňatku bohatého, ale krutého stavitele lodí Jótama však její otec odmítne, když zjistí, že v Jótamově rodině se dědí epilepsie. Rozzuřený takovou veřejnou potupou začne Jótam vydírat Leina otce – buď se za něj Lea provdá, nebo Jótam celou její rodinu zničí… Nová kniha jedné z celosvětově nejúspěšnějších autorek historických románů.

Město života (Město dívek #3)
Patricia Scanlan

26.3.2014
BB/art

Město života je příběhem tří žen, které žijí s vědomím neotřesitelné jistoty vzájemného přátelství. Mají k sobě neobyčejně blízko a nejednou prokázaly, že si dokáží být velkou oporou.

Poutavě a s citem umí psát britská autorka Patricia Scanlan, to už dostatečně prokázala ve svých předchozích knihách Město dívek a Město žen. Dodávat, že chápe, jak rády se ženské čtenářky ztotožňují s jejími hrdinkami, a že je proto nenechá dlouho v trablích a vymyslí náležitý happy end, snad není ani třeba.

„Její knihy dokážou spolehlivě rozeznít tu nejtajnější strunu v hloubi duše každé čtenářky.“

Na první pohled
Mhairi McFarlaine

27.3.2014
BETA – Dobrovský

Rachel a Ben se seznámili na vysoké škole a celá studia byli nerozluční, ačkoli ona měla trvalý vztah a on nenechal na pokoji žádnou hezkou spolužačku. Měli stejný pohled na svět a vypadalo to, že je nic nemůže rozdělit. Jejich přátelství však nakonec přece jen vzalo za své a setkali se znovu až po deseti letech. V té době Rachel opustila snoubence a zrušila svatbu, Ben byl už dva roky ženatý. Najdou k sobě opět cestu a navážou tam, kde ve třiadvaceti skončili? Přestanou předstírat, že je tehdy k sobě navzájem nepoutalo nic jiného než kamarádství, a budou ochotni tomu druhému otevřít srdce? Dojemný příběh o lásce, kterému zároveň nechybí vtip, vás zaujme od první stránky.

V podsvětí (Ptačí zpěv #2)
Meagan Spooner

31.3.2014
CooBoo

Linda Ainsleyová byla nucená prchnout z domova, z města, které od okolní zpustošené krajiny odděluje energetická zeď, a od té doby touží po jediném – najít svého bratra Badyána. Už ji unavuje věčně utíkat a žít ve strachu a věří, že právě Badyán to může zastavit. Linda se musela při pátrání vypořádat s vlastním strachem, dokáže se ale vypořádat i s pravdou, kterou chce znát?

Pýcha a rozkoš
Syvia Day

31.3.2014
BETA – Dobrovský

Eliza Martinová, bohatá dědička, je vítaným soustem pro zlatokopy. Některý z jejích nápadníků spřádá ďábelské plány, jak ji dostat k oltáři, Eliza si to však nemíní nechat líbit. Potřebuje muže, který zloducha vypátrá, a lovec zločinců Jasper Bond je schopný, prohnaný a nebezpečný. Kdo by řekl, že by někdo takový mohl Elizu zajímat? Pro Jaspera je ovšem důležité, aby klientka byla spokojená – ve všech směrech…

V posledním tažení (Harry Dresden #7)
Jim Butcher

31.3.2014
Triton

Harry Dresden závodí s časem. Musí za každou cenu a velmi rychle najít a získat tajemné Slovo Kemmlerovo, které po něm požaduje smrtelně nebezpečná upírka Černého dvora a jeho letitá sokyně. V sázce je pověst Karrin Murphyové, velitelky Oddělení pro zvláštní vyšetřování a Harryho dobré přítelkyně. Aby toho nebylo málo, do hry o Slovo Kemmlerovo se přidává také šest nelítostných nekromancerů. Pokud je Harry Dresden nezastaví, povstanou v Chicagu o halloweenské noci mrtví.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..